Gönderen Konu: Egzoz emisyon ölçümü yaptırdınız mı?  (Okunma sayısı 2565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Egzoz emisyon ölçümü yaptırdınız mı?
« : Nisan 15, 2009, 21:52:22 »
Arkadaşlar Egzoz pulu kalktı diye biliyordum. Hatta yeni aldığım araba ile 1,5 yıldır yaptırmadan süresi geçmiş olarak gezdim.  :-[ Fakat son birkaç gündür çevremden bulunduğumuz bölgede trafik polislerinin egzoz pulu ile ilgili denetimlerini arttırdığını duydum. Hatta birkaç kişinin canını acıtmışlar.Konu ile ilgili aşağıdaki yazıyı buldum.

Cumartesi günü ilk iş işten çıkınca yaptıracağım. Cezası da acıtacak kadar varmış 646 lira

Emisyon Ölçüm İşlemi Bedeli, 2009 yılı için KDV dâhil 21. TL olarak belirlendi.
Egzoz gazı emisyonlarının ölçüm ve kontrol işlemlerinin 8 Temmuz 2005 tarih ve 25869 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafikte Seyreden Motorlu Kara Taşıtlarından Kaynaklanan Egzoz Gazı Emisyonlarının Kontrolüne Dair Yönetmeliğe göre gerçekleştirilmektedir. Açıklamada “Bu çerçevede egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırma periyotları taşıtın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak Hususi otomobiller ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir. Resmi otomobiller ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir.Diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir.Trafikte seyreden tüm motorlu taşıtlar on yaş sonunda yılda bir. Olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda motorlu kara taşıtları işletenlerin egzoz emisyon ölçümlerini süresi içerisinde yaptırmaları gerekmektedir. Süresi içerisinde egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 646 TL, Yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine ise 1.293 TL İdari para cezası uygulanmaktadır.”

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Toyota Club Türkiye

Egzoz emisyon ölçümü yaptırdınız mı?
« : Nisan 15, 2009, 21:52:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Egzoz emisyon ölçümü yaptırdınız mı?
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2009, 08:19:41 »
Bunun şakası yok arkadaşlar, cezası gerçekten çok ağır. Paylaşım için teşekkürler Tuncer Bey. Ben muayeneyi 2 ay geciktirdim ama egsoz emisyon ölçümünü süresi dolmadan yaptırmıştım :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2009, 09:01:27 »
  Paylaşım için teşekkürler. Sanırım cezasının bu kadar olmasının sebebi bazı yeni (AB) standartları olsa gerek. Bencede makul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2009, 10:25:04 »
Bu egsoz muayenesi araç muayenesi gibi mi? Yani araç muayenesine aracım 2007 Kasım ayı trafiğe çıkışlı olduğundan 2010 yılı Kasım ayında gireceğim. Egsoz muayenesinde böyle bir şey var mı?

:-[ :-[ :-[ Adam gibi okumazsan en baştaki yazıyı böyle faka basarsın işte... Özür diliyorum, cevabı yukarıda varmış zaten...  :-[ :-[ :-[
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2009, 10:28:58 »
Ben bişeyi çok merak ediyorum abd de falan araç ve egzos muayenesi falan yok mu? adamlar full modifiye ediyorlar arabaları emisyon memisyon dinleyeceklerini zannet miyorum hiç duymadım tahmin de edemiyorum orda ki bi polisin camlarında film var diye camdaki filmi çizdiklerini haksız mıyım?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2009, 02:36:12 »
TÜV TÜRk su an bu muayeneyi yapmiyor. Ama 2010 a dogru egsoz muayenesini de yapacaklarmis. Yetkili servis veya seyyar istasyonlarda yapiliyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2009, 04:44:15 »
Ali kardes, durum eyaletten eyalete degisiyor.Michigan'da egzost muayenesi diye bir sey yok. Michigan, Amerikan oto endustrisinin kalbi. California egzost olcumunde en kati kurallara sahip, en cevreci eyalet. Araclar California spec.li bir Federal spec.li diye farkli uretiliyor, fazladan katalitik konverterler, ekstra duzenekler ekleniyor araclara California'da. 80'lerde,, 90'larda yasadiklari agir hava kirliligi buna yol acmis.

Wisconsin'de gecen yila kadar 25 yildan yasli araclara muayene geregi yoktu, klasik arac diye. Hatta klasik araclara ozel plaka veriliyor. Gecen yil kanunu degistirdiler ve OBD-II turu diagnostik sistemi olmayan 1996'dan once uretilmis araclari egzost muayenesinden muaf tutuyorlar artik. OBD-II araclarda scanner'i takip olcuyorlar, egzosla bir isleri olmuyor, daha kolay. OBD-I araclarda mecburen egzos gazini fiziki olarak olcmek durumundalar.Daha masrafli ve zor.

On cama film yasak genelde, arka camlara yanlis hatirlamiyorsam yuzde yirmiye kadar musaade var.Bazi eyaletlerde ekstra farlar yasak...
Fe... :-)