Gönderen Konu: Halojen mercekte xenon kullanılırsa mercekte kararma?  (Okunma sayısı 3490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür edildi
Halojen mercekte xenon kullanılırsa mercekte kararma?
« : Aralık 27, 2020, 19:26:06 »
Selamlar herkese, 2015 Model Auris aracımda halojen mercek far bulunmakta. Xenon a dönüşüm yaparsam mercekler xenon a uygun olmadığı için kararma olabileceği bilgisini aldım. Başına böyle bir şey gelen var mı? Mavi filtreli sarı halojenler gördüm, beyaz ışık veriyorlar. Bunlar nasıldır? İlk LED deneyimim inwells markasının LED'leri ile olmuştu ve ışık dağılımı ve odağı çok kalitesizdi(Kurulum ve ledlerin yerleşimi doğru).

Toyota Club Türkiye

Halojen mercekte xenon kullanılırsa mercekte kararma?
« : Aralık 27, 2020, 19:26:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Halojen mercekte xenon kullanılırsa mercekte kararma?
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2020, 20:09:51 »
Xenon eski teknoloji. Fazla ısındığı için evet merceği karartır uzun vadede ve merceğin performansını düşürür.
Halojenlerin mavi filtreli beyaz ışık verenlerin de performansı düşüktür.

Tavsiyem düzgün bir led alın, philips, photon gibi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2020, 20:59:17 »
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Araştırmaya devam =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2020, 22:34:53 »
Selamlar herkese, 2015 Model Auris aracımda halojen mercek far bulunmakta. Xenon a dönüşüm yaparsam mercekler xenon a uygun olmadığı için kararma olabileceği bilgisini aldım. Başına böyle bir şey gelen var mı? Mavi filtreli sarı halojenler gördüm, beyaz ışık veriyorlar. Bunlar nasıldır? İlk LED deneyimim inwells markasının LED'leri ile olmuştu ve ışık dağılımı ve odağı çok kalitesizdi(Kurulum ve ledlerin yerleşimi doğru).

Sırasıyla tavsiye edeceğim led xenonlar. 1. Osram, 2. Philips, 3. Photon milestone 10.000 lümen serisi. Bu üçünden de memnun kalırsınız. Bu üçü de mercek farlarda çok çok başarılı. Kararma da yapmaz. Ayrıca Niken'i de çok başarılı buluyorlar. Niken'i bizzat görmedim. Tabi burada lümen değeri çok önemli. En azında 8.000 lümen olmalı.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2020, 10:19:11 »
Hüseyin bey verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz modellerden photon milestone plus 3 ü aldım sipariş ettim. Bakalım Sonuç nasıl olacak. Başlığında özellikle mercek farlar için olduğu belirtilmişti. Biraz daha umutlandırdı beni  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2020, 19:42:30 »
Hüseyin bey verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz modellerden photon milestone plus 3 ü aldım sipariş ettim. Bakalım Sonuç nasıl olacak. Başlığında özellikle mercek farlar için olduğu belirtilmişti. Biraz daha umutlandırdı beni  :alkis:

Benim araçta önceden servisin taktığı led vardı. Gece asfalt yolda görüş sıfırdı. Bir de kırsalda ledler yanınca radyo cızırtı yapıyordu. Onlar söktüm. Sizin sipariş verdiğiniz photon milestone 3 serisini taktım. 4 aydır kullanıyorum. Eskisinden çok çok daha iyi aydınlatıyor. Radyo da kırsalda cızırtı yapmıyor artık. Umarım siz de memnun kalırsınız. Selamlar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2020, 20:11:31 »

İyi akşamlar photon HIR2 9012 10000 lümen ürünmü aldınız? Fiyat ne kadar ve hangi siteden aldınız? Ben araştırdım şu an stok yok dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 29, 2020, 21:22:51 »
İyi akşamlar photon HIR2 9012 10000 lümen ürünmü aldınız? Fiyat ne kadar ve hangi siteden aldınız? Ben araştırdım şu an stok yok dediler.

Selamlar, trendyol'dan Bold Garage'den aldım. Bayağpır bir çeşitleri var. Hem far hem sinyal stop ledler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2021, 19:22:17 »
Selamlar herkese tekrardan. Photon ilestone plus 3 ler geldi. Araca kurulum yaptım. Sonuç mükemmel. Ama piyasada bulunan çoğu led kitinde olmayan bir özellik sayesinde. LED in boynundaki 9012 aparatını alyen anahtar ile ayarlanabilir yapmışlar. Inwells LED'de o aparat kilitleme mantığı ile oturuyordu ve merceğin içinde LEDlerin konumunu sadece limitli olarak değiştirebiliyordunuz. Halojende ampül yönü farketmediğinden LED farlarda da sanırım buna dikkat etmemişler. 2-3 kere deneme yanılma sonucu iki tarafta da ledler sağa sola bakacak şekilde ayarladım ve sonuç mükemmel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 02, 2021, 01:15:43 »
insallah yapilan bu ve bunun gibi islemler karsidan gelen araci rahatsiz etmiyordur.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 02, 2021, 11:55:36 »
Şu tuhaf maviye kaçan ışık renkli ampul kullanımları vs yanında daha iyi sonuçlar olduğu kesin ancak yine de sonradan takılan bu tarz ampullerin karşı tarafta fark edildiğini düşünüyorum.
Eskiden araçların ışık aydınlatma alanı (uzunluk vs.) ve parlaklığını (göz alma) karşılaştıran testler olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 02, 2021, 12:02:54 »
insallah yapilan bu ve bunun gibi islemler karsidan gelen araci rahatsiz etmiyordur.
Selamlar, mercek farlarda far çizgisi belli olduğundan karşı tarafı rahatsız etmeyecektir(far ayarınızın doğru yapıldığı kabul edilirse tabii). Genellikle normal reflektörlü merceksiz farlara led uygulanınca kör ediyor.