Gönderen Konu: Sunroof tıkırdama sesi  (Okunma sayısı 4876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 570
  • Model Yılı: '20
  • 1 kere teşekkür etti
Sunroof tıkırdama sesi
« : Aralık 27, 2020, 14:39:18 »
2020 Nisan ayında Corolla x pack 1.2 turbo sıfır araç aldım. Şu anda 7 bin km de. Havalar ısınınca tabi sanroufu kullanmaya başladık lakin 2 ay öncesinde yarım açık konumda kullandığımda sürekli rahatsız edici şekilde tıkırdama sesi geliyordu servise götürdüm test sürüşü yapıp videoya çektiler sağolsunlar gayet güzel ilgilendiler. Daha sonra çağırıp kızak izalosyonu yaptıklarını söylediler ama hiçbir düzelme olmadı. Yine götürdüm fabrika ile görüşüp size dönecez dediler sonra çağırdılar ve bir gün bıraktım yine işlem uyguladılar.  Ses sürekli gelmiyor evet ama yine en ufak engebede yine aynı ses var. Ben çok tatmin olmadım ama mekanik sesler olabilir diyor servis çalışanı. Sizinde benzer sorun yaşayan oldumu ? Garanti sorumlusu genel bi sorun ise benzer şikayetler artarsa toyota bununla ilgili mutlaka çözüm yolu üretecektir gerekirse sanroufun değişimi dahil demişti.

Toyota Club Türkiye

Sunroof tıkırdama sesi
« : Aralık 27, 2020, 14:39:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Sanrouf tıkırdama sesi
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2021, 23:03:43 »
Daha önce yukarda anlattığım sorun yine devam ettiği için servise tekrar giderek sanroufun değişimini istedim. Garanti kapsamında değişimi için onay verip yeni parça siparişini verdiler. Ancak sadece açılan kısım mı (manrouf deniyormuş)yoksa komple cam tavanmı gelecek serviste bilmiyor. Gelince haber verecekler lakin size sormak istediğim şu. Ben bu araca daha en az 4 sene daha binmeyi düşünüyorum. Bu değişim ilerde aracı satarken bana değer kaybı olarak yansırmı? Sonuçta kaza değil kendi isteğimle araçtaki bir sorunu çözmek için garanti kapsamında yaptığım bir değişiklik ancak alıcı olanlar için nasıl bir etki yaratır bunu öğrenmeleri servisten?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2021, 23:07:25 »
Sunroof olan arabada hep sıkıntı olmuştur trim sesi. Garanti devam ettiği müddetçe destek verilir ama sonrası artık şans malesef. Alacak olan insan da sunrooflu olan bir arabada bunun her zaman olabileceğini bilerek alması gerekir zaten. En azından benim düşüncem böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2021, 23:58:22 »
Araçta herhangi bir boya veya değişen parça olmadıktan sonra sıkıntı olmaz zaten sanruf değişen olarak çıkmaz sadece yapılan işlemin servis kaydı çıkar,onunda ne için yapıldığı iş emrinde yazdığı için sıkıntı olmaz,gelen seslerin kaynağı aracın karasori ile alakalı olabilir araç engebeli yollarda giderken kasanın esnemesi sonucu ses oluşabilir,servis çalışanını dediği gibi eğer şikayetler genel hâl alırsa üretici yapısal değişikler için çözüm üretebilir tavanın birleşim noktalarını güçlendirmek gibi,parça değişimi konusuna gelince muhtemelen sadece sanruf gelecektir komple cam tavan geleceğini zannetmem.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Sunroof tıkırdama sesi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2021, 11:00:39 »
Reset/Kalibre yaparak sorunu çözmeyi deneyin.

Kapatma düğmesini 11sn boyunca sürekli basılı tutun.

Sunroof önce yukarı kalkacak sonra komple geriye açılıp tekrar tamamen kapanana kadar bekleyip düğmeden parmağınızı çekin.

Eğer sorun geçmezse, servisinize başvurun.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2021, 22:04:49 »
Servis 2 defa işlem uyguladı bu reset işleminide denemiştir diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2021, 20:51:21 »
Daha önce bahsettiğim sanrouf sesi için yetkili servis değişim onayı aldı Toyota Türkiyeden. Parça nasıl gelecek sadece sanroufmu diye sorduğumda bilmediklerini ama önceden bilgi vereceklerini söylediler. Daha sonra bana yeni sanrouf geldi aracı getirin değiştirelim diye aradılar. Bilgi almak için gittiğimde bana komple tavan değişecek dediler. Ben ilerde değer kaybı yaşama riskini istemediğimden bana önceden tavanın komle değişmesi gerek diye bilgi verilmedi diye söyleyince parça tüm geldi yapacak bişey yok geri gönderemeyiz garanti dışı kalırsınız bundan sonra filan denildi. Bu yüzden biraz gerildik bende müşteri hizmetlerini aradım. Konuyu anlattım. Sonuçta ben müşteriyim teknik bilgim yok,  anlatılsa istemezdim bende oarçanın gelmesini vesselam müşteri hizmetleri haklı buldu beni ve tavan değişimini yaptırmadım, garantimde devam edecek. Yarım açık konumda hafif engebe olan yerlerde ses az da olsa devam ediyor ama 2. El piyasının bu kadar kırılgan olduğu bir ortamda aracında orjinalliği bozup değer kaybı yaşamaya değecek kadar büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum nihayetinde. Ama toyota gibi bir markada böyle bir sorunun sıfır bir araçta bu kadar erken çıkmasıda hem canımı sıktı hemde ilk defa toyota kullanan birisi olarak hayal kırıklığı yarattı diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2021, 21:55:23 »
Daha önce bahsettiğim sanrouf sesi için yetkili servis değişim onayı aldı Toyota Türkiyeden. Parça nasıl gelecek sadece sanroufmu diye sorduğumda bilmediklerini ama önceden bilgi vereceklerini söylediler. Daha sonra bana yeni sanrouf geldi aracı getirin değiştirelim diye aradılar. Bilgi almak için gittiğimde bana komple tavan değişecek dediler. Ben ilerde değer kaybı yaşama riskini istemediğimden bana önceden tavanın komle değişmesi gerek diye bilgi verilmedi diye söyleyince parça tüm geldi yapacak bişey yok geri gönderemeyiz garanti dışı kalırsınız bundan sonra filan denildi. Bu yüzden biraz gerildik bende müşteri hizmetlerini aradım. Konuyu anlattım. Sonuçta ben müşteriyim teknik bilgim yok,  anlatılsa istemezdim bende oarçanın gelmesini vesselam müşteri hizmetleri haklı buldu beni ve tavan değişimini yaptırmadım, garantimde devam edecek. Yarım açık konumda hafif engebe olan yerlerde ses az da olsa devam ediyor ama 2. El piyasının bu kadar kırılgan olduğu bir ortamda aracında orjinalliği bozup değer kaybı yaşamaya değecek kadar büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum nihayetinde. Ama toyota gibi bir markada böyle bir sorunun sıfır bir araçta bu kadar erken çıkmasıda hem canımı sıktı hemde ilk defa toyota kullanan birisi olarak hayal kırıklığı yarattı diyebilirim.

ben anlamadım şimdi..
sunrof tavanla beraber mi imal ediliyormuşta tavanla beraber değişecek. araç komple üretim bandından çıktıktan sonra donanım olarak sonradan takılmıyormu? yani tavan yerine takıldıktan ve boyandıktan sonra sunrof takılmıyor mu?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2021, 22:20:29 »
Olcay bey araç komple cam tavan olduğu için değişiminden kaynaklı herhangi bir sıkıntı yaşamazsınızki,expertiz kontrolünde plastik ve cam malzemeler değişim olarak kabul edilmez ve oralara bakılmaz bile,cam tavanlı araçlar kontrol esnasında tavanın birleşim yerinde işlem olup olmadığına bakılır sizin aracınızda sadece servis kaydı olur ve onunda neden yapıldığı iş emrinde yazdığı için sıkıntı olmaz,aynı işlem sadece sanruf değişimi yapılsa yine yazacak ha komple değişmiş yada sadece sanruf değişimi yapılmış farkeden bir iş yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2021, 21:26:24 »
Araç komple cam tavan üstadım. Dream X pack model. Evet saçma açılan kısım sökülüp değişmiyor komple değişiyormuş. Şahsen servis ne derse desin ben ikinci el olarak satarken alıcıya bunu anlatamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2021, 22:44:17 »
Cam tavan değişince noluyor ki? Boyası kaportası işlem görmüyordur. Cam değişme sebebi servis kaydında tıkırtı sorunu olarak yazacak zaten