Koltuk ısıtma istediğim bir özellik olduğundan nerdeyse 1 seneden fazladır kenarda bekleyen ısıtıcı pedler ve butonlar kenarda duruyordu. Fakat eski aracıma yapmaya vakit bulamadığımdan bekliyordu. Nasip yeni Corolla'yaymış.
Bunun için orjinal döşemenin altına yerleştirmeyi düşündüm ilk. Fakat koltuğu öyle kötü yapmışlar ki ne el giriyor ne başka birşey. Dikişler vs engelliyor. Ancak komple söküp öyle yerleştirilebilir. Onla da o kadar uğraşmayı göze alamadım. O nedenle Deluxe Boss Modena serisi universal koltuk kılıfı aldım bu iş için.
@Ediz Delihasanlar (43588) hocam sağolun o buldu denedi ve güzel olduğunu görünce ben de giriştim.
Koltuk kılıfını yerleştirmeden önce ilk olarak bu ısıtıcı pedleri yerleştirdim.
Ardından koltuk kılıfını geçirdiktens onra da kablolama aşamasına sıra geldi. Bunun için daha önceden araç yol kamerası ve ön kamera için kabloları aldığım şasiden eksi ve araç çakmaklık çıkışı sigortası bacağından artı aldım. Tabi bunun için öncesinde 10A sigorta da kullandım her ihtimale karşı diye. Aldığım kabloları kapı eşiğinden ve halı altından sürücü koltuğu altından çıkan kablonun yerinden çıkardım. Böylece aldığım kablo hiçbir şekilde gözükmüyor. Yolcu tarafına fırsat bulamadım, fakat oranın da kablosunu orta konsol altından geçireceğim, o da gözükmeyecek.
Gelen + ve - kabloları 2'ye ayırıp oturma ve sırt ısıtıcı pedlerine gönderdim paralel olarak.
Şarjlı matkapla da koltuğun yanındaki plastikte buton için yuva açtım, park sensörü matkap ucu aparatıyla açılan deliğe tam oturuyor. Öncesinde arkasında engel olup olmadığını kontrol ettim tabiki.
Kablolara soket geçirip doğru montaj sonrası koltuk ısıtıcı başarılı şekilde çalışıyor. 1 dakikada ılık oluyor, sıcağı hissetmeye başlıyorsun, 5 dakikada tam sıcaklığa ulaşıyor. İzlenimlerimi daha sonra kullandıkça paylaşırım.