0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aslında ssd lerin ömrünün düşük olduğu ve sürekli okuma yazma nedeniyle işlevini kaybettiği söylense de ben buna karşıyım, hala kullandığım ki yaklaşık 8 yıllık 1tb lik ssd lerim bile yaptığım testlerde çok çok verimli çıkıyor, kaldı ki bu ssd ler sürekli kullanımda ve sürekli yaz/sil modunda çalışıyor, birde ssd ye alışınca hdd kullanmak zulüm gibi oluyor
Bunun için, özellikle kimi programların geçici ya da kimi kalıcı dosyaları ayırıp, uygun depolama biriminde saklamak gerekmektedir. Örneğin geçici internet dosyaları için Hdd kullanmak daha makul olacaktır. Tarayıcınıza göre bu ayarın detayları burada paylaşılırsa faydalı olacaktır.
Hakan, ayrıca tarayıcı geçici internet dosyaları işletim sisteminin olduğu sürücüde saklanıyor. Tarayıcı üzerinde bu dosyaların farklı lokasyonda saklanabildiğine dair herhangi bir bilgi görmedim bu zamana kadar. Keşke olsaydı, çok iyi olurdu.
Hibrid Ssd'ler de varmış sanırım Osman. Hem Hdd, hem Ssd bir arada.
Ben de bilg. temiz bir kurulum yapip programlari kurduktan sonra time freeze kurdum. Sanki time freeze i kapatinca bilg. daha bi yavas gibi..