Gönderen Konu: T27 Avensis Mercekli Far Ampul Değişimi  (Okunma sayısı 1551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 205000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür edildi
T27 Avensis Mercekli Far Ampul Değişimi
« : Aralık 22, 2020, 20:10:33 »
İyi akşamlar öncelikle . 2011 Avensis premium makyajsız kasa  aracımın gece görüşünden hiç memnun değilim sanki farlar kapalı gibi geliyor bana . Xenon mercekli farın içindeki ampulü degistiremiyor muyuz? 1-2 yere sordum bunu biz değiştiremeyiz dediler. Bu aydınlatma problemini nasıl çözebiliriz. Ayrıca direksiyon hareketine duyarlı mi bu mercekler . Sağa sola hareket edince dönüyor mu ? Bana pek dönüyor gibi gelmedi zaten yanmiyormus gibi

Toyota Club Türkiye

T27 Avensis Mercekli Far Ampul Değişimi
« : Aralık 22, 2020, 20:10:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis Mercekli Far Ampul Değişimi
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2020, 13:51:12 »
2004 model avensis vardı farlar iyi aydınlatmıyordu biraz araştırma yaptıktan sonra ampulün oturduğu parlak reflektörün üzerindeki kaplamanın ısıdan zamanla deforme olduğu merceği içten kararttığını öğrendim. İnternetten far ile ilgili tamir yapan bir usta bulmuştum farı sök gönder reflektörleri değişirim mercekleri temizler gönderirim demişti 6 sene önce 500tl ücret istemişti bana fazla geldiği için yaptırmamıştım. Örnek olur diye başıma geleni anlattım. İnternetten arayın far doktoru gibi bir sürü bu işlerle uğraşan var ama ehlini bulmak tabiki zor.
RAV4 2.0 OV EXTRA 2005 BENZİN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2020, 19:44:07 »
Teşekkürler t27 kasa için bunu yapıp memnun olan biri varsa ben de yaptırayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2020, 16:30:09 »
Aracınız 2.0 premium T27 kasa ise içindeki xenon ampüller değişir.T25 lerdeki gibi kolay kolay da mercekleriniz kararmaz (km yüksek olupta gece yolculuğu çok yapmadıysanız) ilk olarak içindeki xenon ampülleri değiştirerek aydınlatmanızı kontrol etmenizi tavsiye ederim.Aracınızda premium ise bixenon far sistemi vardır.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2020, 20:52:56 »
Aracım premium ama makyajsız kasa bı Xenon yok diye biliyordum . Peki bunda viraj aydınlatması var mı ? Bir de Xenon ampul tavsiyesi alabilir miyim