Gönderen Konu: Xenon far araç muayenesi  (Okunma sayısı 1022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: '05
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Xenon far araç muayenesi
« : Aralık 22, 2020, 10:40:07 »
Arkadaşlar merhaba. Bir kaç gün evvel beyinli xenon farlar muayeneden geçemiyor diye bir duyum almıştım. Bu konuda araştırdım ama çok fazla bir bilgi bulamadım. İşin aslı beyinli xenon far tam olarak ne oluyor? Bildiğimiz xenon farlardan farklı birşey mi?
Benim 2005 model avensis ile önden ufak bir kaza olmuştu far yanmıyordu. Ustaya götürdüğünde beyine tanıtırız far yine çalışır. Yeni far almaya gerek yok demişti. Öyle de oldu. Şu an avensisler de kullanılan farları hepsi böyle beyinli xenon denenşey artık her ne ise böyle mi? Mu aye eye girince sıkıntı mı çıkıyor. Bilgisi olan var mı?
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur

Toyota Club Türkiye

Xenon far araç muayenesi
« : Aralık 22, 2020, 10:40:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon far araç muayenesi
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2020, 16:53:49 »
Arkadaşlar merhaba. Bir kaç gün evvel beyinli xenon farlar muayeneden geçemiyor diye bir duyum almıştım. Bu konuda araştırdım ama çok fazla bir bilgi bulamadım. İşin aslı beyinli xenon far tam olarak ne oluyor? Bildiğimiz xenon farlardan farklı birşey mi?
Benim 2005 model avensis ile önden ufak bir kaza olmuştu far yanmıyordu. Ustaya götürdüğünde beyine tanıtırız far yine çalışır. Yeni far almaya gerek yok demişti. Öyle de oldu. Şu an avensisler de kullanılan farları hepsi böyle beyinli xenon denenşey artık her ne ise böyle mi? Mu aye eye girince sıkıntı mı çıkıyor. Bilgisi olan var mı?

Merhaba aracınız elegant modeliyse (Araç içinde far yükseklik ayarı yoktur) zaten üzerinde orjinal xenon vardır muayeneden geçer.Eğerki confort veya linea modeli olupta sonradam xenon takıldıysa maalesef muayeneden geçmez.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler