0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla Japonların kullanılmasının sebebi lpg. E Toyota şimdi 1.5 direk enjeksiyon geçecek. Karma kit lpg ile amorti süresi 50-60bin km.leri bulacak. Lpg mantıklı olmayacak. Madem benzinde kullanacağım, kullanmak zorunda kalacağım, ne diye atmosferik motora bineyim ki? Turbo motora binerim en azından konforlu sürüş sağlarım, yokuş çıkarken 3000 devir üstünü görmem gerekmez hem. Ne güzel Toyota'da 1.2T vardı, onu da emisyona yedirdiler, uğraşıp geliştirmek yerine.
Malesef karma kitler göründüğü gibi değil onlarda şuanda yazılımla uydurma işi yapılmış direk enjeksiyon da yine enjektörler sıkıntı çıkarıyor,Niyeti bozdum bu gidişle sanayide tanıdığım ustanın birinde 99 model sanruflu ful olan Camry 3.0 gx modeli var onu alacam keyifle binecem daha araçta LPG bile yok yıllardır kendilerde bide ailecek Camry'e biniyorlar 4 tane aynı kasa var,gidecem ver şunu artık diyecem,en azından araba sürmenin tadına erişirim.
Burada Mutlu'ya katılmadan edemeyeceğim. Yaşım 45 ve daha ikinci aracımı kullanıyorum. 13 yıl boyunca o güzelim genç yaşlarımda ilk heveslerimin olduğu güzelim yıllarımda atmosferik 75bg 1,3 corolla kullandım. Herkes araç sollamak için vites arttırırken ben düşürdüm. Bilinen bir rampaya yaklaşırken geriden vitesi düşürüp devri yükselterek hızımı arttırdım, tam hızımı arttırmışken bir aracı sollama eğilimine girdiğimde benden önce bir araç sollamaya geçipte benim hızımı düşürmesin diye içimden " dur dur, yapma çıkma dur ben bir geçeyim önce" diye çok dua ettim. Şu anki aracım eski aracımdan daha ağır, motor hacmi daha düşük, 1,2 motor, ama turbosu var, 115 bg gücü var ve düşük devirde bile tork verebiliyor. Corollada dua ettiğim rampalarda şimdi normal bir yol gibi vites yükselterek çıkıyorum. İlerisini bilemem ama, sonuç itibari ile kim ne derse desin ben halimden çok memnunum...
Dediklerinize aynen katılıyorum, sadece yokuşlarda yarışmak fantazisine takıldım ve güldüm. Konuyu açayım ; Düz bir rampa çıkıyorsunuz araç 4. viteste 3000 devir 80 civarı hızınızla yaklaşık 300-400 metre önünüzde bir kamyon oflaya puflaya çıkıyor hemen onun arkasında da bir otomobil. Siz geriden sol şeride yavaşça geçiyorsunuz, tam 50 metre kala sizden önceki araç sollamaya giriyor, mecbur hızınızı düşürdünüz, işte orada düşük motor aracı toplamak oldukça güç, anlatmak istediğim buydu , zaten 5 i hiç görmedim de. Memleketime giden yolun birçok kesimi ve memleketimde araç kullandığım güzergahlarda oldukça fazla rampa var. Buradaki amaç rampada hız denemesi yapmak değil sadece aracın devrini düşürmeden olağan seyrinde rampayı çıkmak. Yani 1.6 motor bir aracın veya 1,2 - 1,3 turbolu aracın zorlanmadan çıkabildiği rampayı 3. bazen de 2. vitese düşerek çıktığım zamanlar olmuştur. Sanırım oradaki ironi beni gençliğinde hız delisi birisi olarak lanse etti. O zamanki tek dileğim şuydu, bir sonraki aracım kesinlikle 2.0 motor bir araç olacak. Ama nasip turbolu 1,2 araç oldu. Haa pişmanmıyım 1.3 araç kullandığım için, hayır. Beni 13 yıl taşıdı, hiç yolda koymadı, kendi yaptığım rutin bakımlar dışında büyük arıza denebilecek sorunlar hiç çıkarmadı, yere yakın olması hep güven verdi, sadece frenleri biraz zayıftı. İlk aracım toyota olduğu için şanslıydım. Daha çok arıza veren farklı bir marka olup beni arabalardan soğutabilirdi. Ve sattığımızda ailecek göz yaşı döktük.
1.33 Corolla'ların yokuşta bayıldığı bir gerçek ama 1.6'larda sıkıntı yok, şahsen ben bir sorun yaşamıyorum. Turbolu araçlar gibi olmasa da gayet iyi tırmanıyor maşAllah. Bu arada yeri gelmişken aracımla ilgili iki de eleştirim olacak: Birincisi o güzelim araca sanruf koyulmaz mı hiç? İkincisi ön konsol yerine sanki kalas koymuşlar, ah şu güncel kasa Civic'teki gibi ön konsol, kol dayama ve sanruf da olsaymış var ya 10 numara bir araç olacakmış, Bazen Civic'in ön konsolu benim araca olur mu diye düşünmüyor da değilim ama olsun o kadar kusur kadı kızında da olur, dört dörtlük araba yok maalesef, bir tarafı hep eksik oluyor. Benim puanım 10 üzerinden 8.
ülkemiz şartlarında 1.6 aşağısı araçların sorun çıkarmalarının sık olduğunu düşünoyurum çevremdeki arkadaşlardan edindiğim bilgiyle. avrupa şartlarında evet belki daha kabul edilebilir ama burada biraz elverişsiz. mesela dsg şanzıman işçiliği daha ayrıntılı, parçaları daha zanaat işi isteyen mekanik taşıdığı için ilkemizde dsg mağdurları çok oluyor.