Gönderen Konu: 2006 2.0 Avensis motordan gelen tuhaf sesler  (Okunma sayısı 762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
2006 2.0 Avensis motordan gelen tuhaf sesler
« : Aralık 20, 2020, 12:19:50 »
2006 2.0 avensisim var. Aracım yaklaşık görevim icabı 6 aydır hareketsiz yatıyordu. Haliyle akü boşalmış takviye yapıp çalıştırdım, motorun tahminimce kayış bölgesinden tuhaf sesler gelmeye başladı video çektim buraya yükleyemedim. Videoya bakan kişiler kayişlardan sen geliyor işlevini çalışmaya çalışmaya yitirmiştir diyorlar. Bilgisi olanlar acaba ne kayışı olabilir ciddi sorun yaratır mı. Aracım 6 ay daha hareketsiz yatacak garaj da, ilgilenemiyorum şuan satmaya karar verdim o yüzden.( Video, resim yükleyemedim)

Toyota Club Türkiye

2006 2.0 Avensis motordan gelen tuhaf sesler
« : Aralık 20, 2020, 12:19:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 2.0 Avensis motordan gelen tuhaf sesler
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2020, 13:05:02 »
Sadece bunun için araç satılmaz, muhtemelen uzun süreli hareket etmediği için v kayışı kuruyarak esnekliğini yitirmiştir. Teknik bilgisi olan üyelerimiz yeterince sizi aydınlatacaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2020, 13:57:37 »
Araç 6 ay önce normal çalışıyordu ve ses yoktu şimdi kayışlardan ciyaklama şeklinde ses mi geliyor ? kullanacağınız zaman kayışların hepsini değiştirirsiniz olur biter,eğer haftada bir aracı çalıştıracak ve ileri geri yapıp lastiklerin yer yapmasını engelleyecek bir yakınınız yoksa,aracı takoza alın ve akü başlıklarını sökün.Denemek için kayışlara sabun sürün bakalım ses te bir değişiklik olacak mı? Sakın aracınızı 0 km yenisini almayacaksanız satmayın derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2020, 20:01:35 »
Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. Kayişlardan ciyaklama değil de ciyaklamayla karışık şak şak ses geliyor orada demir koruma var kayışları göremiyorum. Aracı şuan üç günde bir 20 dk çalıştırtiyorum.
Farklı bir sorum olucak otomatik vites geri kaçırıyor kullanımın da vitesin vuruntusu vs yok geçişleri hissettirmiyor. Geri kaçırması ciddi bir problem mi yoksa normal mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2020, 03:26:02 »
Eğer 1-2  saniye kadar kaçırıyorsa normal sayılır,şanzıman yağı herhalde tamamdır yeterli basınç oluşturuyordur,frenden bırakıp gaza bastığınız halde geri kaçıma yapmadığını tahmin ediyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2020, 17:31:38 »
Ayağımı frenden çektiğim de 1-2 saniye tutuyor sonra kaçırıyor baya baya, benden önce ki sahibi şanzıman yağına baktırmış yağın durumu iyi değiştirmeyelim demiş. Bir iki kişiye sordum bu araçlarda geri kaçırmaması için bir parça oluyormuş o yok bu araçlarda dendi ne kadar doğru bilemedim