Gönderen Konu: Cam düğmesi tamiri için yardım lazım  (Okunma sayısı 1830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
Cam düğmesi tamiri için yardım lazım
« : Aralık 19, 2020, 00:59:16 »
Selam 2001 model corolla ön sol kapıdaki cam düğmelerinden şoför camını açan düğme çalışmıyor. Bizden önceki sahibi çerçeveyi kesip tofaş düğmesi ekleyerek sorunu çözmüş ama orjinale dönmek istiyorum. İnternetten çok fazla video bakıp "kolaymış bu iş" deyip iştahla açtım bakırları zımparalamak için ama izlediğim hiçbir sisteme benzemiyor bu. görselleri ekliyorum fikri olan yardımcı olursa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Cam düğmesi tamiri için yardım lazım
« : Aralık 19, 2020, 00:59:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam düğmesi tamiri için yardım lazım
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2020, 14:12:05 »
Hazır sökmüşken sprey şeklinde YAĞSIZ temizleyiciyi üçüne de sıkıp, elinizle  bir kaç dakika sağa sola hareket ettiriniz. Problemi çözebilirsiniz.
1993 brodway-  1995 corolla XLİ-  2005 corolla sol sedan  manuel  +  2011 yaris terra sporty manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2020, 17:32:05 »
Teşekkürler bunu her şekilde toplamadan önce uygularım fakat karşılaşan varsa başka bir numarasını öğrenirsem çok iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2021, 21:59:01 »
Beyaz plastik parçalar cam açma ve kapamaya yarıyor. Çalışmayan cam düğmesine denk gelen plastik üzerinde çalışma yapacaksınız.

Hangi parça olduğunu tespit ettikten sonra beyaz plastik parçayı açmanız lazım. 2 parçadır ve tirnaklidir. Tırnağı kırmadan açtıktan sonra güzel bir şekilde temizlik yapın. Yanmış parça varsa içinde belli eder kendini. Dikkat edeceğiniz şey beyaz plastigin kenarındaki cikintiyi kirmamaya çalışın. Acip kapatma tetigini o parça veriyor. Önceki sahibi başka parça taktigina göre devresi sağlamdır. Plastik parça zarar görmüş olabilir. O parça da tek satılmıyor diye biliyorum. Kırık parça varsa içinde cikmacidan arızalı bir açma düğmesi modülü alıp plastigini kullanırsınız. Kolay gelsin iyi günler dilerim