0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Videodan anlaşıldığı kadarı ile yorum yapmak gerekirse, bu motorun sağlıklı çalışma sesi bu değil. Motor sesinden bir problem olduğu anlaşılıyor. Noktasal olarak belki fikir verecek olanlar vardır. Ben, supapların kontrol edilmesi gerekebileceği izlenimi aldım. Motor yapılırken kullanılan malzemelerin kalitesi bu aşamada önem arz eder. Keza, işin içine lpg girince bir çok şey karışıyor.Distribütör kapağındaki çizikler nasıl oluştu?
Sürtme sesi ile birlikte yorgun bir motor sesi duyuyorum,zengin bir yakıt karışımı alıyor ve hava yetersiz gibi kalıyor ve doğru dürüst yanma olmuyor.
Bu Selenoid vakum valfi diye bir sistem varmış sanırım(EVAP SİSTEMİNE BAĞLI BİR PARÇA) tam ön camın altında emme manifolduna bağlı kablolar var o sistemin kablosunu çekince bir arıza vermiyor veya bir değişiklik olmuyor . Ayrıca üzerindeki alyan civata sanırım ayar civatası onunlada oynadım bir değişme göremedim bu sensör arızalı olabilir mi ? Veya sıkıntılı veya pis olabilirmi nasıl temizlenir kirliyse veya arızalıysa nasıl sorunlar olur pek bilgi bulamadım bununla ilgili şuan bu sensörden şüpheleniyorum.
Kullandığınız araç eğer çok kurcalanmamışsa kolay kolay arıza vermez bulunduğunuz yerde uzman Toyota tamircisi yoksa en yakın yerdeki ne gidin deneme yanılma yöntemi ile sorun çözülmez yada bir önceki msj'da yazdığım gibi lpg'yi kapatıp deneyin sorun çözülürse LPG regülatörü işlemi yaparsınız.Nerede ikamet ettiğinizide yazarsanız üyeler usta/servis tavsiyesinde bulunurlar.
Öncelikle önerildiği gibi lpg sistemini vanası sigortası toptan kapatın,aracı bir kaç gün tamamen benzinde kullanın,aracın yakıt haritaları vs yerine otursun,düzeliyorsa bu defa sadece lpg ustası ile muhatap olun(Özsoy lpg) çözüm lpg de aranır,ama 50-100 km kullandıktan sonra hala benzinde sorun varsa (oğuz oto toyota) ile temasa geçin,forumda öneriliyor bu servisler..