Gönderen Konu: Soğuk havalarda Rölanti Düşüklüğü ve Tekleme  (Okunma sayısı 2606 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Soğuk havalarda Rölanti Düşüklüğü ve Tekleme
« : Aralık 18, 2020, 17:29:48 »

Arkadaşlar öncelikle merhabalar.

Size sorunu direk olarak videodan göstereyim.

Rölanti valfi(ISC) temizlendi. Hatta ayarı en sona getirildi arkadaki vidalar sökülerek.

Boğaz Konum Sensörüne bakıldı. Ayarı Kapalıyken (0.45 V) Açıkken (3.78 V).

NGK marka LPG bujileri takıldı.

NGK marka Buji kabloları takıldı.

Distribütör kapağı ve tevzi makarası temizlendi. Kapağın fotoğrafınıda koyuyorum.

Boğaz kelebeği vs temizlendi araçta her türlü temizlik ve resetleme işlemini yaptım fakat sorun hala devam ediyor.

Gaz pedalına basılı tuttuğum zaman 2000-3000 devirde patırdamalar yapıyor. (SADECE SOĞUKKEN)

Motor yapılalı 40.000 km oldu bu arada avans ve subap ayarları ozaman yapılmıştı.

Araç ısınınca rölantisi düzeliyor tamam ama hala sarsıntılı çalışıyor. Bu egzoz patlatma olayı lpg ye geçince kalmıyor sadece benzinde yapıyor (Isındıktan sonrada azalarak devam ediyor). Lpgde iken yine azda olsa sarsıntı var sıcak rölanti devri 800-850 arasında.

Daha önce bu sorunla karşılaşmış tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.[/b]

Toyota Club Türkiye

Soğuk havalarda Rölanti Düşüklüğü ve Tekleme
« : Aralık 18, 2020, 17:29:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Soğuk havalarda Rölanti Düşüklüğü ve Tekleme
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2020, 17:43:07 »
Videodan anlaşıldığı kadarı ile yorum yapmak gerekirse, bu motorun sağlıklı çalışma sesi bu değil. Motor sesinden bir problem olduğu anlaşılıyor.
Noktasal olarak belki fikir verecek olanlar vardır. Ben, supapların kontrol edilmesi gerekebileceği izlenimi aldım. Motor yapılırken kullanılan malzemelerin kalitesi bu aşamada önem arz eder. Keza, işin içine lpg girince bir çok şey karışıyor.
Distribütör kapağındaki çizikler nasıl oluştu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2020, 17:54:46 »
Videodan anlaşıldığı kadarı ile yorum yapmak gerekirse, bu motorun sağlıklı çalışma sesi bu değil. Motor sesinden bir problem olduğu anlaşılıyor.
Noktasal olarak belki fikir verecek olanlar vardır. Ben, supapların kontrol edilmesi gerekebileceği izlenimi aldım. Motor yapılırken kullanılan malzemelerin kalitesi bu aşamada önem arz eder. Keza, işin içine lpg girince bir çok şey karışıyor.
Distribütör kapağındaki çizikler nasıl oluştu?

Aracı biz aldığımızda rektefiye ettirdik hararet dolayısıyla conta yakmıs ve yağ yakıyordu. Parçaları piyasadaki en kaliteli parçalardı.

Distribütördeki çiziklerin kaynadığını bende bilmiyorum zımpara vs yapılmış olabilir önceden. Benim dikkatimi çeken platin ucların aşınmış olması sanırım tevzi makarasının ucu onlara sürtüyor olması gereken bumu normalde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2020, 18:50:08 »
Bu araçların çok çeşitli kalite düzeyinde yedek parçasını piyasada bulmak mümkün. Bu yüzden kullanılan parçalardan ve kullanım şeklinden emin olunmalı.
Zımpara izine benziyorsa, muhtemelen başlıkların temizliği yapılmıştır. Başlıklardaki o oyukların sebebi sürtme değil (zaten kapak balansa uygun takıldıysa sürtme yapmaz), yüksek voltaj altında oluşan ark aşındırmasıdır.
Başka fikirler de gelecektir, dediğim gibi, supap ve hatta hava emiş ve egzoz sistemini kontrol iyi olur. Tabi bunu, sensörler vs. bakımı, uygun parçalar ile değişimi yaptığınızı düşünerek yazıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2020, 09:01:47 »
Araç bariz şekilde biyerlerden kaçak hava çekiyor rektefiye yapılırken bişeyler yanlış yapılmış veya kalitesiz conta kullanılmış olabilir,ilk olarak manifold contalarına baktırın ve aracın orjinal denso marka bujilerini servisten alın ve değiştirin,sonrasında lpg'yi depodaki vanadan kapatın araca hiç LPG gelmesin akünün yanında ki sigortasında sökün muhtemelen LPG regülatörü yanma odasına gaz kaçırıyor olabilir sabahları ilk etapta benzin ile çalışınca iki yakıtın birleşmesi tekleme yaptırır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2020, 12:01:26 »
Sürtme sesi ile birlikte yorgun bir motor sesi duyuyorum,zengin bir yakıt karışımı alıyor ve hava yetersiz gibi kalıyor ve doğru dürüst yanma olmuyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2020, 12:32:14 »
Sürtme sesi ile birlikte yorgun bir motor sesi duyuyorum,zengin bir yakıt karışımı alıyor ve hava yetersiz gibi kalıyor ve doğru dürüst yanma olmuyor.

Bu Selenoid vakum valfi diye bir sistem varmış sanırım(EVAP SİSTEMİNE BAĞLI BİR PARÇA) tam ön camın altında emme manifolduna bağlı kablolar var o sistemin kablosunu çekince bir arıza vermiyor veya bir değişiklik olmuyor . Ayrıca üzerindeki alyan civata sanırım ayar civatası onunlada oynadım bir değişme göremedim bu sensör arızalı olabilir mi ? Veya sıkıntılı veya pis olabilirmi nasıl temizlenir kirliyse veya arızalıysa nasıl sorunlar olur pek bilgi bulamadım bununla ilgili şuan bu sensörden şüpheleniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2020, 14:55:46 »

Bu Selenoid vakum valfi diye bir sistem varmış sanırım(EVAP SİSTEMİNE BAĞLI BİR PARÇA) tam ön camın altında emme manifolduna bağlı kablolar var o sistemin kablosunu çekince bir arıza vermiyor veya bir değişiklik olmuyor . Ayrıca üzerindeki alyan civata sanırım ayar civatası onunlada oynadım bir değişme göremedim bu sensör arızalı olabilir mi ? Veya sıkıntılı veya pis olabilirmi nasıl temizlenir kirliyse veya arızalıysa nasıl sorunlar olur pek bilgi bulamadım bununla ilgili şuan bu sensörden şüpheleniyorum.
Kullandığınız araç eğer çok kurcalanmamışsa kolay kolay arıza vermez bulunduğunuz yerde uzman Toyota tamircisi yoksa en yakın yerdeki ne gidin deneme yanılma yöntemi ile sorun çözülmez yada bir önceki msj'da yazdığım gibi lpg'yi kapatıp deneyin sorun çözülürse LPG regülatörü işlemi yaparsınız.
Nerede ikamet ettiğinizide yazarsanız üyeler usta/servis tavsiyesinde bulunurlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2020, 15:08:10 »
Kullandığınız araç eğer çok kurcalanmamışsa kolay kolay arıza vermez bulunduğunuz yerde uzman Toyota tamircisi yoksa en yakın yerdeki ne gidin deneme yanılma yöntemi ile sorun çözülmez yada bir önceki msj'da yazdığım gibi lpg'yi kapatıp deneyin sorun çözülürse LPG regülatörü işlemi yaparsınız.
Nerede ikamet ettiğinizide yazarsanız üyeler usta/servis tavsiyesinde bulunurlar.

Dediğiniz gibi denedim vanayı kapatıp bir değişim olmadı. Deneme yapamamım sebebi hemen hemen herşeyin değişmiş temizlenmiş ve ayarlanmış olması . Ustaya gidincede bizim yaptığımızdan farklı bişey yapmıyor onlarda deneye deneye buluyor faturasınıda bize ödetiyorlar. İzmirde oturuyorum.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2020, 15:27:43 »
Öncelikle önerildiği gibi lpg sistemini vanası sigortası toptan kapatın,aracı bir kaç gün tamamen benzinde kullanın,aracın yakıt haritaları vs yerine otursun,düzeliyorsa bu defa sadece lpg ustası ile muhatap olun(Özsoy lpg) çözüm lpg de aranır,ama 50-100 km kullandıktan sonra hala benzinde sorun varsa (oğuz oto toyota) ile temasa geçin,forumda öneriliyor bu servisler..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2020, 20:10:34 »
Öncelikle önerildiği gibi lpg sistemini vanası sigortası toptan kapatın,aracı bir kaç gün tamamen benzinde kullanın,aracın yakıt haritaları vs yerine otursun,düzeliyorsa bu defa sadece lpg ustası ile muhatap olun(Özsoy lpg) çözüm lpg de aranır,ama 50-100 km kullandıktan sonra hala benzinde sorun varsa (oğuz oto toyota) ile temasa geçin,forumda öneriliyor bu servisler..

Dediklerinizi yaptım lpg komple söktüm boruları ve elektrik tesisatını. Aracın aküsünü çıkarttım 20 dk bekleyip geri taktım herşeyi 0ladım. Bastım marşa çok güzel çalıştı. Birde baktım ki yağ kokusu geliyor egzozdan ilk marşta bişey yoktu yaklaşık 5-10 sn sonra duman gelmeye başladı araç ısındı fan açtı km yaptım geldim baktım dumandan eser yok . 100 km civarı yaptım sanırım ve duman gelmeye başladığı an egzozda yine pat pat aynı sesi yaptı öncekine nazaran epey azaldı ancak halen var.
Anladığım kadarıyla sübap lastikleri veya farklı bir contadan yağ kaçırıyor buji yağlıyor ateşleme rölantide zayıf kalıyor araç tekliyor. Şimdi gelelim asıl mevzuya sorunu bulduk nerde nasıl yaptırcaz  :alkis:

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2020, 21:42:20 »
İzmir'de hangi servise gidiyorsunuz bilmiyorum ama sorun lpg dışı göründüğüne motor mekanik işlem yapılacağı için Bornova naldökende Oğuz oto Toyota özel servisi ile görüşün,servisten orijinal parça ile işlem yapıyorlar,40.000 km önce motor yapıldığını söylüyorsunuz,subap sorunu vs olmaması lazım ama orijinal diye orijinal görüntüsü altında yeterli kalitede parça kullanıldı veya motor toplama sırasında yeterli hassasiyet gösterilmediyse ondan kaynaklı olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2021, 13:34:20 »
çok basit ısc valfi arkadan vidaları sök elle ayar yap çok kolay .
corolla special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '97
  • 43 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2021, 14:55:40 »
https://www.youtube.com/watch?v=VOUB1UiDkKc