Gönderen Konu: Sıfır araçlar ve bayiler  (Okunma sayısı 1592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Sıfır araçlar ve bayiler
« : Aralık 12, 2020, 06:34:39 »
Merhabalar,

Aslında bu arada kısıtlı olan araç portföylerinde bayileri gezen ve görüşen arkadaşların görüşlerini paylaşabileceği bir başlıkta olmalı diye düşünüyorum. Varsa özür dilerim ama ben görmedim.  Çünkü ben bir bayi kurbanıyım (Tabi benimde mallığım var tabiki, ama ilk sıfır araç alma deneyiminde tahmin edemiyor insan) , Temmuzda ilçemizdeki bayileri gezdim hiç birinde araç yoktu veya 4-5 ay sonraya sıraya alıyoruz diyorlardı, bende genel olacağını düşündüm. Sonra bir baktımki farklı bayilerde o araçlar varmış. Tabi ÖTV vs artışları sebebiyle o zaman neredeyse full unu alabileceğim bazı modellerin, giriş modellerini bile alamayacak hale geldik ve şu an arkalarından bakıyoruz.

Mesela XXXXXX bayisine gittim orada şu şu paketler vardı. Yada şu aya kadar araç sırası vardı gibi bilgileri paylaşsak.

Sonra araç buldum , fiyatı şu kadar, bayi geçirpaket yaptı şu kadar tuttu, şöyle itiraz ettim yırttım vs gibi bilgiler güzel olacaktır.

Toyota Club Türkiye

Sıfır araçlar ve bayiler
« : Aralık 12, 2020, 06:34:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır araçlar ve bayiler
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2020, 12:24:48 »
Geçmiş olsun. Estağfurullah. Bu geçtiğimiz dönem çok istisna ve enteresan bir süreç. O nedenle bilemiyor insan.

Hala araç almadıysanız 2. el sitelerde sıfır km alın geçin. Beklediğiniz her vakit sizin zararınıza. Zaten 1-2 haftaya yine zam gelir. Boşuna etkilenmeyin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2020, 12:48:57 »
Normal zamanda da bayiler işlerine geldikleri gibi konuşuyorlardı,müşteri istekleri ve memnuniyeti onlar için son sırada her zaman için,arz azaldığı zaman bayiler daha saldırgan oluyorlar,normal zamanda boya koruma vs için dil dökenler şimdi zorunlu hale getirdiler, bu nedenle fiyatlar tepelerde daha zirveye ulaşmamış olabilir,önerildiği gibi uygun yerde,istediğiniz arabayı buluyorsanız alabilirsiniz,düşme diye bir şey söz konusu olamayacak,fabrika düşürse bayiler aksesuarla bu açıklarını kapatacaklar,fiyat yüksekliği kendiliğinden doygunluğa ulaştıracak.Alan aldı,alamayanın gücü fiyatlara yetişemeyecek.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2020, 13:26:18 »
Son bir haftadır fiyatlarda cüzi bir gevşeme var bayilere araç geldiği söyleniyor donanımhaberde bunla ilgili başlık var.2021 model araçların gelmesiyle fiyatlar biraz artabilir ben şahsen artık fiyatların çok fazla artmayacağını düşünüyorum araba almak nerdeyse ev almakla eşdeğer düzeye erişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2020, 14:35:55 »
Merhabalar,

Aslında bu arada kısıtlı olan araç portföylerinde bayileri gezen ve görüşen arkadaşların görüşlerini paylaşabileceği bir başlıkta olmalı diye düşünüyorum. Varsa özür dilerim ama ben görmedim.  Çünkü ben bir bayi kurbanıyım (Tabi benimde mallığım var tabiki, ama ilk sıfır araç alma deneyiminde tahmin edemiyor insan) , Temmuzda ilçemizdeki bayileri gezdim hiç birinde araç yoktu veya 4-5 ay sonraya sıraya alıyoruz diyorlardı, bende genel olacağını düşündüm. Sonra bir baktımki farklı bayilerde o araçlar varmış. Tabi ÖTV vs artışları sebebiyle o zaman neredeyse full unu alabileceğim bazı modellerin, giriş modellerini bile alamayacak hale geldik ve şu an arkalarından bakıyoruz.

Mesela XXXXXX bayisine gittim orada şu şu paketler vardı. Yada şu aya kadar araç sırası vardı gibi bilgileri paylaşsak.

Sonra araç buldum , fiyatı şu kadar, bayi geçirpaket yaptı şu kadar tuttu, şöyle itiraz ettim yırttım vs gibi bilgiler güzel olacaktır.

Mutlu Beyin de dediği gibi, ikinci el sitelerinde sıfır araçlar var. Hem de bayinin size zorunlu tuttuğu bazı ek aksesuarlarla, 10 bin civarında daha fazla ücret bayiye ödemek yerine, ikinci el sitelerinde ki sıfırı almak daha mantıklı. Hatta bayinin zorunlu tuttuğu aksesuarların takılı olduğu bazı araçlar, bayiden daha ucuza satılıyor. Tabi karar sizin.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2020, 21:17:37 »
Ben zaten siparişimi vermiştim. Aralık sonu Ocak başı gelecek aracım. Ama ufak bir aklım karıştı , çok uygun fiyata bir 0 WV T-ROC buldum. Acaba Flame X-Pack ten vazgeçsem mi diye düşündüm. @Mutlu Tekir (30216) hocamla konuşunca Toyota dan devam etme kararı aldım, ama hala aklımın ucunda soru işareti yok değil.  Bence fiyatlardaki bu beklenti biraz ÖTV den kaynaklanıyor. 130.000 TL üst olan %80  limiti 140.000 TL ye falan çıkartmaları söz konusu olabilir belki değerlenme oranı %9 çıktı ve bütün vergi arttırımları o oran üzerinden yapılıyor? O zaman flame x-pack direk %50 lik dilime düşebilir ve buda fiyatlara yansıyacaktır diye düşünüyorum ama alttaki seçenekler zaten max %50 ve %45 arasında olduğundan araç fiyalarını%5 etkileneceğinden beklentiyi çokta büyütmemek gerekiyor. Dolar ve Euro kısmındada çok büyük düşüşler yaşamadıkları sürece fiiyatlar etkilenek gibi durmuyor. Yani üst segment tarafını bilemem ama yerli üretim olan çoğu fabrikaların sosyal paylaşımlarda gördüğüm gerçek olmayabilir ama çalışanar tam kapasite olmasada yakın çalıştığını söylüyorlar. Bence bu krizde geçse fabrikalar bu şekli koruyacaktır. 1500 araba üretip 1000 kazanıyordu şimdi 1000 arabada 1500 kazanıyor. Kısa vadede böyle çok bolluk olmayacaktır. Olursada bazı şişiren markalar var onlarda biraz daha indirim olabilir. Ama dünyada hiç birşeyin değişmediğini düşünen ve (bitcoin gibi :) ) 2019 daki fiyatlara hatta daha altına ineceğini sanan insanlar dolu etrafta, bu benim görüşüm ve kazançta sağlayabilir kayıpta kimse bir yatırım tavsiyesi gibi düşünmesin ama böyle çok büyük indirim bekleyenler arkadan bakmaya devam edecektir diye düşünüyorum. Ve lütfen bunu öneri olarak almayın bu benim düşüncem. Sizde kendi düşünceniz ve içinizden geldiğince kararlar alın.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2020, 03:23:39
Bu arada bu ay bayiler ile görüşen oldumu? Son durumlar nedir? Çekmeköy ALJ Corolla için Mayıs a kadar beklersin diyordu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 370
  • Model Yılı: '14
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2020, 16:48:29 »
Uzun bir aradan sonra hepinize tekrar merhaba.. 2015 yılında sıfır 1,6 Multıdrıves Advance alıp foruma üye olmuş ve acemilik döneminde hepinizin çok güzel tavsiyelerinizi almıştım. Aradan geçen zaman içerisinde forumda aktifliğim azaldı.. Geçen hafta itibariyle aracımı satıp 2020 Dream Multıdrıves aracımı almış bulunuyorum.
Hepinizden bir hayırlı olsun alırım inşallah.
Daha aktif Formdaş olmak dileğiyle hepinize selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2020, 18:25:46 »
Uzun bir aradan sonra hepinize tekrar merhaba.. 2015 yılında sıfır 1,6 Multıdrıves Advance alıp foruma üye olmuş ve acemilik döneminde hepinizin çok güzel tavsiyelerinizi almıştım. Aradan geçen zaman içerisinde forumda aktifliğim azaldı.. Geçen hafta itibariyle aracımı satıp 2020 Dream Multıdrıves aracımı almış bulunuyorum.
Hepinizden bir hayırlı olsun alırım inşallah.
Daha aktif Formdaş olmak dileğiyle hepinize selamlar
Yeni aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2020, 19:01:07 »
hayırlı olsun öncelikle, kaça aldınız? Neler eklettiniz veya eklemek zorunda bırakıldınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 370
  • Model Yılı: '14
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2020, 20:00:08 »
hayırlı olsun öncelikle, kaça aldınız? Neler eklettiniz veya eklemek zorunda bırakıldınız?

Okan bey alım fiyatı ekim sonunda sabitlendi. Ancak ilave olarak Seramik Kaplama + Kaput koruma ( tam ) + Cam filmi + Karter koruma + Paspas ve bagaj havuzu + led far  + Geri park senörü + kapı kilitleme modülü Zorunlu olarak paket halinde sattılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2020, 20:42:56 »
Galiba yenilerde Bagaj havuzunu artık araca dahil ettiler :) led far bende istiyordum ama çok olumsuz yorum aldığımdan onu dışarıdan kendim halledeceğim. Diğer koruma olaylarını standartlamışlar sanki.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2020, 20:43:44
Bu arada My'20 ve My'21 nedir? Corolla açısından bunların farkını nereden öğrenebiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 24, 2020, 05:41:23 »
Bu arada son zamanlarda bayileri gezen oldu mu? Araç var mı?