Gönderen Konu: Avensis T27 klima sıcaklık ayar düğme problemi çözümü  (Okunma sayısı 2359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Buğün klima sıcaklık ayarı yapan düğmenin sıcaklığı kıssam bile yükselmesi veya daha çok düşmesi problemini ön konsolu sökerek giderdim.Söküm aşamasında resimler çektim yüklemeyi düşünüyordum [bir kaç resim ekledim] fakat yabancı bir forumda hazır resimli konusunu buldum.Problemin çözümü basit  düğmeyi sıcaklık alçaltma ve yükselme aşamalarında  arkasında iki adet bakır ayak elektronik karttaki yuvarlak bakırın üzerinde dönüyor.Bakır ayaklar zamanla geriye kaçıp tam temas etmediğinden komutu gönderemiyor.Bakır ayakların ikisini biraz ileri ittirip karşılığındaki yuvarlak bölğedeki toplanmış  gres gibi maddeyide temizleyip elinizle eşit şekilde üzerine yedirirseniz normale dönüyor.

Not:Sökme işlemini yapamam geçici olarak bir çözüm arıyorsanız kontak kapalı iken klima auto veya dual hanği tarafta problem varsa ortasına basılı tutup ayarı sola veya sağa doru çevirirseniz bir müddet normal çalışmaya devam ediyor.

https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/196755-climate-control-matrix-t27/
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 klima sıcaklık ayar düğme problemi
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2020, 22:47:55 »
Abi süpersin elerin dert görmesin.Sökmek ayırmak kolay mı?  ben gibi hanzolar kırmadan yapabilir mi? :)
abi o gresi temizlemesen iyi değil miydi ?kolay kayması ve hareketi için gerekli sanki.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2020, 23:07:41 »
Sökmesi çok kolay (teybe kadar senin you tube videonu seyrederek yaptım)klima panelinin arkasında kenarlarda tırnaklar var onları çıkarttıktan sonra iki adet vidayı söktünmü ulaşıyorsun yanlız vidaları söktükten sonra kapağı dikkatli çıkart içindekiler düşüyor toplarken zorluk çekebilirsin.İçindeki gresi (macunda olabilr) temizlemedim elimle hareket eden yerlere tekrar sıvazlayarak yaydım zamanla bir bölğede toplanmışlar.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2020, 22:31:28 »
Sökmesi çok kolay (teybe kadar senin you tube videonu seyrederek yaptım)klima panelinin arkasında kenarlarda tırnaklar var onları çıkarttıktan sonra iki adet vidayı söktünmü ulaşıyorsun yanlız vidaları söktükten sonra kapağı dikkatli çıkart içindekiler düşüyor toplarken zorluk çekebilirsin.İçindeki gresi (macunda olabilr) temizlemedim elimle hareket eden yerlere tekrar sıvazlayarak yaydım zamanla bir bölğede toplanmışlar.

teşekkürler abi.
peki neden gevşemiş olabilir bakır plakalar? düğmeye baskı yapsan bile o bakır plaka esnemez mantıken.elle dışarı doğru esnetirken çok mu yumuşamış mıydı plaka?  :tamam:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2020, 23:05:31 »
teşekkürler abi.
peki neden gevşemiş olabilir bakır plakalar? düğmeye baskı yapsan bile o bakır plaka esnemez mantıken.elle dışarı doğru esnetirken çok mu yumuşamış mıydı plaka?  :tamam:

Bakır plakalarda gevşeme yoktu ileriye doğruydular zaten ben biraz daha ileriye iterek temasın daha iyi olmasını sağladım.Uçlarında birikmiş olan macunuda güzelce elimle toplayıp kartın üzerindeki bölğeye yedirip tekrar topladım.Şu an için ilk günkü gibi problemsiz çalışıyor ilerde yine yaparmı kullanıp göreceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '24
  • 242 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 klima sıcaklık ayar düğme problemi çözümü
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2021, 09:36:09 »
 :islik:
Cavit bey merhaba,
Benim de t27 makyajli kasada klima sıcaklık ayar düğmesi kısma tarafina dogru çevirince sıcaklığı yükseltiyor. Ozellikle arac dışarıda soğukta kaldığında düğmeyi kısmak cok zorlaşıyor. Siz yaptığınız uygulamadan performans aldiniz mi. Yaklasik 10 ay geçmiş düğmenin durumu nasıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: Avensis T27 klima sıcaklık ayar düğme problemi çözümü
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2021, 10:11:08 »
Merhaba samet bey halen problemsiz olarak kullanmaya devam ediyorum.