Herkese Merhaba,
Oncelikle forumda cok aktif olmadigim icin acilan basliklari inceledim fakat tekrardan benzer baslik altinda konu acti isem kusura bakmayin.
Profil fotografimdaki aracimizin yanina gectigimiz aylarda ikinci bir arac olarak 2016 Model Toyato Auris Active paket arac aldik.
Simdi sizlere sorum Aurise led veya xenon far ugulamasi yapmak istiyoruz, Avensisi 2011 yilinda bayiden alirken servis xenon uygulamasi yapmisti ve o sekilde hazir olarak almistik neredeyse 9-10 yildir da sorunsuz olarak kullaniyoruz simdi ise aurisin Halojen ampullerinden de ayni verimi almak icin modifikasyon yapmak istiyorum.
Bunun icin Led farlara yoneldim fakat turkiyede photon markasinin cinden gelen urunlere marka basip kendi urunu gibi lanse ediyor gibi bir kac yazi okuduktan sonra Philipsin Ultination serisininde ulkemizde satisini bulamadim.
-
https://www.philips.co.uk/c-p/11342ULWX2/ultinon-led-car-headlight-bulbYaptigim arastirmalarda aracimin ampul tipinin HIR2 9012 olarak gectigini ogrendim.
Sizlerden ricam eger bu araca xenon uygulamasi yapmak istersem hangi ampul tipinde urun almam gerekiyor , Osram Night Braker xenon ampullere baktim mesela bunlardan sadece ampul alsam uygun olur mu yoksa ballast da almamiz gerekiyor mu ? Birde Avensis aracimizda xenon far olmasina ragmen tum vizelerden sorunsuz olarak gecti bu yuzden ballast yok mu diye merak ediyorum, ya da her vizeye girerken xenonlari ve balastlari sokmek zor is midir?
Ya da bunlar yerine Osram Night Braker Permormans halojen ampul alsam goruste gozle gorulur bir iyilesme olur mu?
Simdiden cevaplariniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim.