Gönderen Konu: 2016 Toyota Auris Led/Xenon Far Ugulamasi  (Okunma sayısı 1387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
2016 Toyota Auris Led/Xenon Far Ugulamasi
« : Aralık 08, 2020, 12:01:07 »
Herkese Merhaba,

Oncelikle forumda cok aktif olmadigim icin acilan basliklari inceledim fakat tekrardan benzer baslik altinda konu acti isem kusura bakmayin.

Profil fotografimdaki aracimizin yanina gectigimiz aylarda ikinci bir arac olarak 2016 Model Toyato Auris Active paket arac aldik.

Simdi sizlere sorum Aurise led veya xenon far ugulamasi yapmak istiyoruz, Avensisi 2011 yilinda bayiden alirken servis xenon uygulamasi yapmisti ve o sekilde hazir olarak almistik neredeyse 9-10 yildir da sorunsuz olarak kullaniyoruz simdi ise aurisin Halojen ampullerinden de ayni verimi almak icin modifikasyon yapmak istiyorum.

Bunun icin Led farlara yoneldim fakat turkiyede photon markasinin cinden gelen urunlere marka basip kendi urunu gibi lanse ediyor gibi bir kac yazi okuduktan sonra Philipsin Ultination serisininde ulkemizde satisini bulamadim.

- https://www.philips.co.uk/c-p/11342ULWX2/ultinon-led-car-headlight-bulb

Yaptigim arastirmalarda aracimin ampul tipinin HIR2 9012 olarak gectigini ogrendim.

Sizlerden ricam eger bu araca xenon uygulamasi yapmak istersem hangi ampul tipinde urun almam gerekiyor , Osram Night Braker xenon ampullere baktim mesela bunlardan sadece ampul alsam uygun olur mu yoksa ballast da almamiz gerekiyor mu ? Birde Avensis aracimizda xenon far olmasina ragmen tum vizelerden sorunsuz olarak gecti bu yuzden ballast yok mu diye merak ediyorum, ya da her vizeye girerken xenonlari ve balastlari sokmek zor is midir?

Ya da bunlar yerine Osram Night Braker Permormans halojen ampul alsam goruste gozle gorulur bir iyilesme olur mu?

Simdiden cevaplariniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Toyota Club Türkiye

2016 Toyota Auris Led/Xenon Far Ugulamasi
« : Aralık 08, 2020, 12:01:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • herkes ektiğini biçer..
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Toyota Auris Led/Xenon Far Ugulamasi
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2020, 15:35:01 »
benim  2013 auris aracıma da zemon led far lazım
hır2 9012  mi
aliexpresten alan var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2020, 16:37:06 »
Herkese Merhaba,

Oncelikle forumda cok aktif olmadigim icin acilan basliklari inceledim fakat tekrardan benzer baslik altinda konu acti isem kusura bakmayin.

Profil fotografimdaki aracimizin yanina gectigimiz aylarda ikinci bir arac olarak 2016 Model Toyato Auris Active paket arac aldik.

Simdi sizlere sorum Aurise led veya xenon far ugulamasi yapmak istiyoruz, Avensisi 2011 yilinda bayiden alirken servis xenon uygulamasi yapmisti ve o sekilde hazir olarak almistik neredeyse 9-10 yildir da sorunsuz olarak kullaniyoruz simdi ise aurisin Halojen ampullerinden de ayni verimi almak icin modifikasyon yapmak istiyorum.

Bunun icin Led farlara yoneldim fakat turkiyede photon markasinin cinden gelen urunlere marka basip kendi urunu gibi lanse ediyor gibi bir kac yazi okuduktan sonra Philipsin Ultination serisininde ulkemizde satisini bulamadim.

- https://www.philips.co.uk/c-p/11342ULWX2/ultinon-led-car-headlight-bulb

Yaptigim arastirmalarda aracimin ampul tipinin HIR2 9012 olarak gectigini ogrendim.

Sizlerden ricam eger bu araca xenon uygulamasi yapmak istersem hangi ampul tipinde urun almam gerekiyor , Osram Night Braker xenon ampullere baktim mesela bunlardan sadece ampul alsam uygun olur mu yoksa ballast da almamiz gerekiyor mu ? Birde Avensis aracimizda xenon far olmasina ragmen tum vizelerden sorunsuz olarak gecti bu yuzden ballast yok mu diye merak ediyorum, ya da her vizeye girerken xenonlari ve balastlari sokmek zor is midir?

Ya da bunlar yerine Osram Night Braker Permormans halojen ampul alsam goruste gozle gorulur bir iyilesme olur mu?

Simdiden cevaplariniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim.

En kötü led, en iyi halojenden daha iyi aydınlatma sunuyor. Eğer farlar mercekliyse. Sizin araç da mercekli, kesinlikle led öneririm. En uygun fiyatlı Niken. Paranız varsa da Philips, Photon alabilirsiniz. Xenon eski teknoloji gerek yok, ayrıca ısı yaydığından merceği de karartıyor.

Niken led performansını daha önce paylaşmıştım, açtığım konuları araştırırsanız bulabilirsiniz. Ya da youtubedan.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2020, 17:31:04 »
Zenon ampullerin de farklı tipleri mevcut, balast yapıları da buna göre değişebiliyor. Mutlu yöneticimizin de belirttiği gibi aydınlatma geliştirme için zenon yerine led daha makul olur kullanım açısından. Fark karşılaştırmaları konumuz da sitemizde bulunmakta. Fabrikasyon ve bir mikro işlemci ile kontrol edilen Matrix led gibi far sistemleri oldukça iyi gelişmeler araç aydınlatma açısından. Tabi bunun da ilerisinde teknolojiler geliştirildi laser gibi.
Mevcutları öznel olarak değerlendirirsem, kısa farlarda led ile zenon arasında belirgin bir fark yok. Sonradan takılan ledler de fena iş çıkarmıyorlar ancak fabrikasyon led performansını veremedikleri (aydınlatma, göz alma vb.) kesin. En azından yolda bu fark edilebiliyor. Uzun huzmeli aydınlatmada ise ledler de halojenlere göre (halojenlerde de yüksek performanslı, iyi iş çıkaran modeller olmasına rağmen) daha iyi aydınlatma sağlıyorlar belirgin şekilde. Bizenon için söylersem, uzun huzmelide çok derin ve kaliteli bir aydınlatma sağlanıyor ve bu sürücüye güven veriyor. Gerçekten bu noktada zenon aydınlatma hala en iyi performansı ortaya koyan modeller arasında. Ancak lede göre enerji tüketimlerinin daha yüksek olduğu unutulmamalı. Yani yeni teknolojide küçük aydınlatma farkına rağmen ledin seçilmesi mantıklı olur.