Gönderen Konu: Korna Sorunu Çözümü  (Okunma sayısı 1535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
Korna Sorunu Çözümü
« : Aralık 04, 2020, 23:52:36 »
Daha önce forumda buna benzer bir konu vardı. Bende cevap yazmıştım. Bizim versonun kornası çalmıyordu daha doğrusu çalması için kuvvetlice ve değişik açılardan defalarca basmak gerekiyordu. Çoğu zaman da lazım olduğunda kornayı çalamıyordum. Hatta direksiyon simidi üzerinde çok bastırmaktan kanal şeklinde bir açılma olmuştu.

Sorunu çözmek için airbag i söküp korna kontaklarını temizlemiştim. Bir başka arkadaşımda da aynı sorun vardı onun aracına da aynı işlemi yapmıştım. Önceleri sorun çözülmüş gibi göründü kısa bir süre sonra korna eski haline döndü. Canı isterse çalışıyor gerektiğinde ise naz yapıyor.
Tekrar aynı sorun başlayınca ikinci kez airbag i söktüm airbagın alt kısmında kornanın şasilemesi için olan yaylı tırnaktan bir tarafta olduğunu diğer tarafta olmadığını gördüm.

Orjinal hali böyleymiş. Tek tarafta olduğu için şasilemeyi her basma konumunda yapamadığı aklıma geldi.
Yaylı tırnağı daha iyi bastırması ve daha iyi şasileme yapması için esnettim ilk söktüğümde de bunu yapmıştım. Bu sefer   daha iyi bir şasileme için tırnak ile gövde arasına bir kablo bağladım.
Airbag üzerindeki kontaklarını da temizledim . Şimdi kornayı Şubat 2020 den bugüne sorunsuzca kullanıyorum . Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için bir yol göstermesi için yazıyorum. 
İlk kez bir konu açıyorum resim eklemek için çok çalıştım çok uğraştım aralara resim koyamadım sona eklenip eklenmediğini bilmiyorum. Bunun bu kadar zor olmaması lazım.

Toyota Club Türkiye

Korna Sorunu Çözümü
« : Aralık 04, 2020, 23:52:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Korna Sorunu Çözümü
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2020, 00:14:37 »
Fabrika her aracı öyle mi üretmiş, yoksa sizin araçta üretim sırasında unutmuşlar mı bilemedim :)   
daha çok unutmuşlar gibi görünüyor ama araba firmalarının 3-5 kuruşluk minicik parçalardan bile tasarruf etme çabasında olduklarını düşününce tek koymuş olabilirler diyorum.