Gönderen Konu: 2020 model corolla klima panelindeki çizikler  (Okunma sayısı 2100 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '20
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2020 model corolla klima panelindeki çizikler
« : Aralık 02, 2020, 12:58:15 »
Merhabalar, 1 ay kadar önce 1.6 benzinli multidrive S flame paket corolla sedan satın aldım. Akşam saati aracı teslim ettiler gittim. Ertesi günlerde uygun ışık açısında klima panelinde aşırı derecede çizik olduğunu farkettim. Daha önce ne sıfır araba ne de corolla kullanmadığım için belki de malzeme kalitesi bu kadardır yapacak birşey yok diye düşündüm. Araştırdım falan böyle bir şikayete rastlamadım. 1000 bakımında servise gittim sorunu bildirdim ama bu dışardan bir etkiye bağlı oluşan sorun garanti kapsamına girmez dediler fabrikaya vs bile bildirmek istemediler. Işık belli açıyla vurmayınca belli olmuyor ama suçun bana yıkılması canımı sıktı. Aracı noterle birlikte teslim alıp expertize mi sokmamız lazım Benim teslim alırken herşeyi görmem veya farketmem nasıl beklenebilir? Bu durumda sizce yapabileceğim bir şey var mı

Toyota Club Türkiye

2020 model corolla klima panelindeki çizikler
« : Aralık 02, 2020, 12:58:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: 2020 model corolla klima panelindeki çizikler
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2020, 13:45:43 »
bence yok.. aldığında böyle olduğunu ispat edemezsin... çok belli olmuyorsa fazla kafaya takmayın...  inanın taktıkça daha kötü oluyor..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2020, 14:50:24 »
Piyano black gibi tarzda olduğundan temizlemeyin. Yapacak birşey yok. İleride Meguiars Plastx gibi bir ürünle ovalanarak çizikler giderilir. Ama bu yöntemler geçici. Bezle silindiği sürece çizikler olur. Benim aracım 15 aylık. İç kısmını ben 1 defa bimin ıslak mendiliyle, 1 defa da yetkili serviste 10bin bakımında temizlendi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2020, 15:05:06 »
Merhabalar, 1 ay kadar önce 1.6 benzinli multidrive S flame paket corolla sedan satın aldım. Akşam saati aracı teslim ettiler gittim. Ertesi günlerde uygun ışık açısında klima panelinde aşırı derecede çizik olduğunu farkettim. Daha önce ne sıfır araba ne de corolla kullanmadığım için belki de malzeme kalitesi bu kadardır yapacak birşey yok diye düşündüm. Araştırdım falan böyle bir şikayete rastlamadım. 1000 bakımında servise gittim sorunu bildirdim ama bu dışardan bir etkiye bağlı oluşan sorun garanti kapsamına girmez dediler fabrikaya vs bile bildirmek istemediler. Işık belli açıyla vurmayınca belli olmuyor ama suçun bana yıkılması canımı sıktı. Aracı noterle birlikte teslim alıp expertize mi sokmamız lazım Benim teslim alırken herşeyi görmem veya farketmem nasıl beklenebilir? Bu durumda sizce yapabileceğim bir şey var mı

Ben de 2020 model aracımı alır almaz ışık vurunca klima düğmelerinin çevresinde ekranda çok sayıda kılcal çizik gördüm ,hatta gösterge panelinin camında da gözüme çarptı .bir girişimde bulunmadım çünkü sonuç alamayacağımı düşündüm ve çok da önemsememeye çalıştım.sebebini merak ettim ama acaba jelatinlerin çıkarılması esnasında yapmış olabilirler mi bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2020, 16:00:01 »
Aynı gün tekrar gitseydiniz belki bişeyler çıkardı ama süre uzayınca kimse kabul etmez.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '19
  • 10 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2020, 18:22:15 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Piyano black malzemeler çok çabuk çizilir bunu bir çok markada gözlemledim. Aracı sakın oto yıkamaya vermeyin özellikle ön göğüsleri sizin temizlemenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde bir gün şok olabilirsiniz. Çok yumuşak mikrofiber bez kullanmanız gerekli. Olabilicek çizikler, araçtan gelen sesler için can sıkmanıza değmez bütün arabalarda   durumlar aşağı yukarı aynı. Keyifli sürüşler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2020, 12:26:24 »

Extra bir şey taktırdınız mı? o çiziklerin oluşması için sökülüp takılması gerekiyor diye düşünüyorum. keşke farkettiğiniz ilk an kayıt altına aldırsaydınız. Belki bir şansınız olabilirdi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 1000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2020, 18:06:27 »
İlk sıfır arabamdı acemiliğime geldi bu formu önceden okusam daha farklı davranırdım sağlık olsun. Extra paketiyle geliyor,  isteseniz de bir şeyi çıkartamazsınız dediler (seramik kaplama, motor muhafaza, otomatik kapı kilitleme, bagaj havuzu paspas vs) ben de 8 li park sensörü taktırdım. Ama eminim bayideki işlemler esnasında sorun oluştu. Hayırlısı olsun artık bu forum iyi geldi bana kafama takmayıp yoluma devam edicem. Sağolun cevaplar için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2020, 02:28:28 »
muhtemelen park sensörü takarken birşeyler yapmış olabilirler diye geliyor aklıma. Buda demektirki 23 ünde üretime girecek arabam bana ne zaman teslim edilir bilmem ama burayı kontrol etmem gerekiyor demekki. Olmuş ile ölmüşe çare yok ama biraz bastırırsanız belki bazen anlaşmalı, bazende hepsi garantiden bir şekilde hasarı giderebiliyorlar.