Gönderen Konu: Yakıt sorunsalı  (Okunma sayısı 1031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: '05
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Yakıt sorunsalı
« : Aralık 01, 2020, 13:38:58 »
Arkadaşlar herkese merhaba. 2005 model 176bin kmde elegant avensisim ile İstanbul şehir içi (bahçelievler/bağcılar/Esenler arası gidip geliyorum) 50lt benzin ile bugüne kadar maksimum 450km gidebilmişimdir. Son ölçümüme göre 14 küsür LT tüketimi var. Full depo ile en fazla 400-410 km gidebildim. 2 sorum olacak
1: 14 LT tüketim bahsettiğim semtlerin trafiğini bilen bilir. Buralar için normalmidir?
2: 450km yol yapabiliyorken son 2 aydır en fazla 400km yol gidebilmesinin nedeni ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur

Toyota Club Türkiye

Yakıt sorunsalı
« : Aralık 01, 2020, 13:38:58 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt sorunsalı
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2020, 14:55:08 »
Aracınız 1.6 mı yoksa 2.0 mı? trafiğin çok yoğun olduğunu göz önüne alarak normalde 2.0 için 12 litre normal sayılabilir 14 litre biraz fazla ,son zamanlarda artan yakıt için ilk akla gelen hava filtresinin durumu;havalar daha tam soğumadı.Filtre değişim zamanı gelmiş veya orijinal olmayan filtre kullanmış olabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2020, 16:11:54 »
2.0 motor otomatik vites. Dur kalk trafiği biraz fazla 14 km yolu yarım saatte anca gidiyorum ama bana yinede 14litre fazla gibi geldi. Bakımlarını Toyota servislerinde yaptırıyorum. Onların orijinal dışında bir parça takacağını tahmin edemiyorum ama yinede bilinmez tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2020, 23:34:55 »
14 km yolun yarım saatte alındığı trafik için, 14 litre/100km  gayet normal. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2020, 10:19:26 »
2.0 motor otomatik vites. Dur kalk trafiği biraz fazla 14 km yolu yarım saatte anca gidiyorum ama bana yinede 14litre fazla gibi geldi. Bakımlarını Toyota servislerinde yaptırıyorum. Onların orijinal dışında bir parça takacağını tahmin edemiyorum ama yinede bilinmez tabi
İstanbul trafiğine göre çok iyi durumda heleki havaların soğumuş olmasınıda göz önünde bulundurarak yakıt tüketimi fazla değil,bakımların tam olarak düzgün yapılmasıyla bir miktar daha düzelebilir,kullanılan yağ vizkozitesi de yakıtı etkileyebilir en başta gelen unsur hava filtresi ve buji dir,en son bakım ne kadar oldu ve neler değişti yazarsanız daha iyi olur,bakım için form üyemiz tem otoya giderseniz daha kaliteli hizmet alırsınız ve herşey açık net anlatılır,sahibi @Ufuk Sönmez (16363) bey tam bir sabır abidesi bütün sorularınıza bıkmadan cevap verir.
Not : gitmeden önce randevu almanız gerekli,
Tem oto iletişim,
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2020, 16:36:45 »
Merhabalar,
2005 Model 2.0L Avensis Executive Otomatik 270.000 km araç sahibiyim. İstanbul kadar olmasa da Ankara trafiği de dur-kalklara müsaittir. Yakıt tüketimini sürekli kontrol ederim ve 11.5 litrayi hiç geçmedim. Yazın sürekli klima açık halde en fazla 12 litre oldu tüketim. 14 litre çok fazla bir rakam.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2020, 09:13:42 »
İstanbul trafiğine göre çok iyi durumda heleki havaların soğumuş olmasınıda göz önünde bulundurarak yakıt tüketimi fazla değil,bakımların tam olarak düzgün yapılmasıyla bir miktar daha düzelebilir,kullanılan yağ vizkozitesi de yakıtı etkileyebilir en başta gelen unsur hava filtresi ve buji dir,en son bakım ne kadar oldu ve neler değişti yazarsanız daha iyi olur,bakım için form üyemiz tem otoya giderseniz daha kaliteli hizmet alırsınız ve herşey açık net anlatılır,sahibi @Ufuk Sönmez (16363) bey tam bir sabır abidesi bütün sorularınıza bıkmadan cevap verir.
Not : gitmeden önce randevu almanız gerekli,
Tem oto iletişim,

Şuan 2500km daha var bir sonraki bakım için. Bugüne kadar hep BP kullandım son depoyu shell istasyonundan almıştım. Benzin ile alakalı olma ihtimali var mı bu durumun. Gerçi ikisi de kötü firma değil ama bakalım bir süre daha deneme yanılma yöntemi yapacağım. Böyle yakıt tüketmeye devma ederse bakıma sokacağım arabayı. Teşekkürler bilgilendirmen için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2020, 14:34:33 »
Bazı benzin istasyonlarının yakıtları performans sunuyor ama çok yaktırıyor,örnek olarak Shell V pover performans yakıtı olarak geçer,ama yakıt ile pek alakalı olduğunu sanmıyorum,bakım daha fazla önem arz etmektedir kullanılan yağ,hava filtresi, bujiler hepsi bir arada tasarruf için önemlidir,bunların yanında kullanım şeklide büyük önem taşımaktadır yoğun trafikte fazla gazlamak yine tüketimi artırıyor özellikle otamatik viteslerde çok daha önemlidir,gaza fazla yüklenmek gereksiz devir artışına ve tüketime neden olmaktadır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2020, 15:14:41 »
Bazı benzin istasyonlarının yakıtları performans sunuyor ama çok yaktırıyor,örnek olarak Shell V pover performans yakıtı olarak geçer,ama yakıt ile pek alakalı olduğunu sanmıyorum,bakım daha fazla önem arz etmektedir kullanılan yağ,hava filtresi, bujiler hepsi bir arada tasarruf için önemlidir,bunların yanında kullanım şeklide büyük önem taşımaktadır yoğun trafikte fazla gazlamak yine tüketimi artırıyor özellikle otamatik viteslerde çok daha önemlidir,gaza fazla yüklenmek gereksiz devir artışına ve tüketime neden olmaktadır.
Sürüş konusunda titiz bir şekilde kullanıyorum ondan yana içim rahat. Dediğiniz gibi araç parçaları ile alakalı olabilir belkide. Bir kaç depo daha bitene kadar gözlemleyeceğim. Sonra duruma göre burada belirtirim anormal durum devam ederse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2020, 17:17:17 »
Sürüş konusunda titiz bir şekilde kullanıyorum ondan yana içim rahat. Dediğiniz gibi araç parçaları ile alakalı olabilir belkide. Bir kaç depo daha bitene kadar gözlemleyeceğim. Sonra duruma göre burada belirtirim anormal durum devam ederse
Tem Toyota bulunduğunuz ilçeye ne kadar mesafede bilmiyorum ama kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim,bakım konusunda gerekenin en iyisi yetkiliden bile kaliteli işlem yapılır.
TOYOTA CORONA 3S FE