0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2.0 motor otomatik vites. Dur kalk trafiği biraz fazla 14 km yolu yarım saatte anca gidiyorum ama bana yinede 14litre fazla gibi geldi. Bakımlarını Toyota servislerinde yaptırıyorum. Onların orijinal dışında bir parça takacağını tahmin edemiyorum ama yinede bilinmez tabi
İstanbul trafiğine göre çok iyi durumda heleki havaların soğumuş olmasınıda göz önünde bulundurarak yakıt tüketimi fazla değil,bakımların tam olarak düzgün yapılmasıyla bir miktar daha düzelebilir,kullanılan yağ vizkozitesi de yakıtı etkileyebilir en başta gelen unsur hava filtresi ve buji dir,en son bakım ne kadar oldu ve neler değişti yazarsanız daha iyi olur,bakım için form üyemiz tem otoya giderseniz daha kaliteli hizmet alırsınız ve herşey açık net anlatılır,sahibi @Ufuk Sönmez (16363) bey tam bir sabır abidesi bütün sorularınıza bıkmadan cevap verir.Not : gitmeden önce randevu almanız gerekli,Tem oto iletişim,
Bazı benzin istasyonlarının yakıtları performans sunuyor ama çok yaktırıyor,örnek olarak Shell V pover performans yakıtı olarak geçer,ama yakıt ile pek alakalı olduğunu sanmıyorum,bakım daha fazla önem arz etmektedir kullanılan yağ,hava filtresi, bujiler hepsi bir arada tasarruf için önemlidir,bunların yanında kullanım şeklide büyük önem taşımaktadır yoğun trafikte fazla gazlamak yine tüketimi artırıyor özellikle otamatik viteslerde çok daha önemlidir,gaza fazla yüklenmek gereksiz devir artışına ve tüketime neden olmaktadır.
Sürüş konusunda titiz bir şekilde kullanıyorum ondan yana içim rahat. Dediğiniz gibi araç parçaları ile alakalı olabilir belkide. Bir kaç depo daha bitene kadar gözlemleyeceğim. Sonra duruma göre burada belirtirim anormal durum devam ederse