2019 Corollada Orjinal multimedya ya ön kamera montajı yapan yada yaptıran oldu mu internette hep sonradan takılan multimedya ya takılmış ön kamera bilgisi olan yazarsa sevinitim
Biraz uğraştırıcı olur ama olur. Ya multimedya arkasına giren kablolardan video girişi ve tetiği bulacaksınız ya da daha kolay yol olan direk arka kameranın kabloları kesip araya ekleyeceksiniz. Tetiği yine bulmak gerek ama kamera çalışınca video simyalinden algılıyor da olabilir. Bakmak gerekli. Bunları bulduktan sonra gerisi kolay, paylaşım yapmıştım.
uzun süredir uğraşıyorum ön kamera için. Çin den soket aldım devre kurdum 3 röle li ön kamera görüntüsü nü aktaramıyorum. arka kamera da 2 tane kablo var biri eksi diğeri artı v3 aynı zamanda sinyal kablosu ön kamera aktif olduğunda arka kameranın da görüntüsü ekrana geliyor. arka kameranın sinyal hattını komple kesince ön kamera kötü ve net olmayan bir görüntü geliyor.
Orjinal multimedyanızı sırf bu yüzden satıp androide geçmek isterseniz, multimedyanızın talibiyim:)
uzun süredir uğraşıyorum ön kamera için. Çin den soket aldım devre kurdum 3 röle li ön kamera görüntüsü nü aktaramıyorum. arka kamera da 2 tane kablo var biri eksi diğeri artı v3 aynı zamanda sinyal kablosu ön kamera aktif olduğunda arka kameranın da görüntüsü ekrana geliyor. arka kameranın sinyal hattını komple kesince ön kamera kötü ve net olmayan bir görüntü geliyor.
Devre şemasını paylaşabilirseniz oto elektrikten anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler belki.
Aklıma 2 seçenek geldi, acaba tetik ve arka kamera sinyali birbirine bağlantılı mı ve de ön kameranın sinyal ile eksisinde mi bir sıkıntı var. Ön kameradan eksiyi şasiye vermek yerine multimedyaya kadar getirip deneyin bir de veya daha kısa kablolarla deneyin önce belki kabloda bir eziklik olabilir.
orjinal kamerada sürekli 6v var kamera sürekli çalışır durumda. artı kablosu aynı zamanda sinyal kablosu. bu kabloları ayırıp araya diyot ekleyip ön kamera görüntüsü verdiğimde yine çalışmıyor. denemediğim ön kamera eksi hattı direk şaseye bağlı onu Bi deneyecem.
Mesaj Birleştirildi: 12 Ağu, 2021 15:46
Orjinal multimedyanızı sırf bu yüzden satıp androide geçmek isterseniz, multimedyanızın talibiyim:)
yok hocam pes etmek yok 🤣