Gönderen Konu: 2004 Avensis T25 Far Değişikliği  (Okunma sayısı 872 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
2004 Avensis T25 Far Değişikliği
« : Kasım 27, 2020, 16:52:04 »
Merhabalar,

Geçtiğimiz haftalarda 2004 Avensis 2.0 Comfort satın aldım. Araç genel itibariyle hor kullanılmış, elimden gelen işlemleri yapmaya başladım ufaktan. Lakin farlarla ilgili bir belirsizlik vardı, sonunda yan sanayi far takımı almaya karar verdim. Sorum şu olacak, 212-11F3 kodlu 2003-2005 model arası aracıma uyan far yerine; 81170-05240 / DPO 212-11L1R-LDEM7 kodlu 2006-2008 üst model far takımı alsam uyar mı? Sadece daha güzel gözüksün. Her ikisini de halojen ampulle kullanmayı planlamaktayım.
Şimdiden teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Kasım 28, 2020, 15:21:10
Yüksek ihtimal sıkıntı olmaz, kendim sordum kendim cevapladım gibi oldu :)
Bu arada klima tahliye hortumundan içeri klima dezenfektan köpüğü sıkmak istiyorum, hortumun ön yolcu tarafı halı altında olduğu söyleniyor, ulaşması zor mudur? Deneyen oldu mu daha önce? Yoksa araç altından mı denesem?

Toyota Club Türkiye

2004 Avensis T25 Far Değişikliği
« : Kasım 27, 2020, 16:52:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 Avensis T25 Far Değişikliği
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2020, 16:39:24 »
Merhabalar.
Eğer mümkün ise kaça aldığınızı ve aracın km bilglerini verirmisiniz?
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 Avensis T25 Far Değişikliği
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2021, 23:29:09 »
Yine kendim yazayım dedim, klima için koku bombası uyguladım, yaza doğru köpüklü uygulama yapacağım. Farları depo marka eski tip makyajsız kasada yani aracımdakinin aynısını aldım, arka stopları da değiştireyim dedim, onları da bugün sipariş verdim.

Araçta tekleme vardı, LPG kullanımdan ötürü. Herşeyden önce Bursa'da Toyota özel servis hizmeti 2.0 için bilinen bir kaç yere sordum olumsuz yanıt aldım. Yetkili servise gidin dendi. Riske girmek istemediler belki bilemedim. Nazımın geçtiği küçük sanayide ustama aracı teslim ettim.
Aracın enjektörlerinin bir tanesi bir türlü kendine gelemedi, 1500 km fazla benzinde kullandım, düzelme oldu ama dediğim gibi bir tanesi zor verdi. Enjektörü İstanbul'da bir çıkmacıdan 250 TL'ye satın aldım. Onu da ustama teslim ettim. Debriyajda kötüydü, baskı balata yenileyelim dedim, ama ustam fiyatı fazla buldu, baskı iyi idi, balatayı da revizyon yapalım dedi, volan da taşlandı. Orjinal set 1700tl idi, 350tl ye revizyon ve 150 TL'ye de volan taşlandı.
2.0 motor yerleşiminden dolayı enjektörlere ulaşmak zor. Ustam sağolsun halletti, yağ filtre bakımı, şanzıman-fren-direksiyon yağ bakımı yapıldı. Ne gerekiyorsa elden geçirmiş. Bu akşam teslim aldım..
Sonunda 2.0 motor kendine geldi, titreme tekleme kalmadı. Kendine geldi araç.
Araca kendi yaptıklarıma gelince, demir tozu, kil, kalın ve ince pasta uygulama sonrası boya koruma yaptım, scholl concept ve soft 99 ürünlerini kullandım. Bagaj lambası yetersiz geldi gözüme, LED şerit uyguladım. İşi çok var tabi.. resim işini de çözersem daha iyi olacak sanırım.
Şimdi yine bir soru sormak istiyorum, ön amortisör takozu tüm Avensis t25'ler için aynı mıdır? Motor farkeder mi? OEM kodu bileniniz var mı?