0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marş motorunun dişlisinden gelen ses gibi duruyor. Herhangi bir parça değişimi yapmaya gerek duyulmadan sadece temizlik ve yağlamaları yapılarak bakım yapıldığında problem ortadan kalkacaktır. Oto elektrik ustaları tarafından rahatlıkla giderilebilir. En kötü ihtimalle marş dişlisi değiştirilmesi gerekebilir ancak bu sesten anladığım kadarıyla sadece temizlik ve yağlama yeterli olacaktır.
Sabahları soguk havalarda normal bu şekilde çalışması map sensörü soguk hava alğıladığı için zengin karışım veriyor haliyle ilk çalışmada araç yüksek patlatma ile çalışıyor .
Kullandığınız yağ vizkozitesi nedir?Araç kaç model ve kaç km'de ?Bu soruların cevabı sonrası daha net cevaplar verilebilir,genel bir yaklaşım ile cevap vermek gerekirse,havaların soğuması ile yağ akışkanlığı zayıflar uzun beklemeler sonrası yağ komple kartere süzüldüğü için ilk harekette yağın üst tarafa ulaşması biraz gecikebilir yağlama tamamlanana kadar ve araç ısınıp yağ normal seviyeye gelene kadarki geçen sürede biraz sesli çalışma olabilir,o yüzden akışkanlığı yüksek ve yağ film tabakası sağlam olan yağ markaları tercih etmek hem sesin az duyulmasına hemde motor ömrünün uzun olmasına neden olur.
Mobil 1 Esp 5W30 kullanılıyorum araç 2012 model 100 binde. Hep aynı yağı kullanmama rağmen ilk kez bu sene böyle bir problemle karşılaşıyorum.
Videoyu tekrar dinledim Arkadaşların belirttiği gibi marş dişlisi sesi gibi geliyor,eğer marş dinamosu bakımı hiç yapılmadıysa dişlide çapak olabilir,marş ilk anında değil bırakırkan ses geliyor yani ateşleme bitip dişli volant arasından çıkarken yapıyor,bu durum sadece dişli sesi olmayabilir LPG ayarı ilede alakalı olabilir eğer uzun süre bozuk LPG ayarı ile veya sadece şehir içi kullanıldıysa benzin haritasıda bozulur ve ilk marş anında marş süresini uzatır araç anahtarsız çalıştırma sistemi olduğu için ateşlemenin olmadığını hesaplayarak marş süresini saniyelik dahi uzatsa çalışma anını hesap tutmazsa marş bırakmaz dişlide ses yaptırır,akünün eksi kutup başını sökerek yarım saat bekleyin tekrar takın aracı biraz benzinde kullanın durumu takip edin düzelme olursa işlem gerekmez,olmazsa marş dinamosu bakımı gerekebilir.
Hangi memlekettesiniz? usta kimdir? son tahlilde durum nedir?
Ankaradayım Tokay Bey. Ustanın adını hatırlamıyorum forumdan eski yazışmalara bakıp bulabilirsem yazarım.
+905342434468 volkan bey'in numarası Afr ayarı konusunda uzman kişidir,kendiyle görüşüp Ankara'ya gelecekmi diye sorun eğer yakın tarihte gelecekse sizden bilgi ister gelmeden önce bilgilendirir.
Ustanın ismi Oktay mış Tokay Bey. Sözde afr ayarı için yola çıkmıştık lpg ayarını iyice bozup elime vermişti. Teşekkürler Ümit Bey. Akünün kutup başını söktüm, araç saçmalaya başladı rölantideyken duracak gibi oluyor aşırı titreme yapıyor sonra toparlıyor. Yarın benzinde uzun yol yapıp yeni map oluşturunca düzeleceğini umuyorum.
Ümit Bey sanırım dediğiniz gibi araç bozuk harita yüzünden hava sıcaklığına da bakarak marş süresini uzatmış olmalı. Bugün sabah -1 derecede sorunsuz marş aldı. Hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde sabah ilk marşlarda videodaki ses oluyordu. Benzinde uzun yol yaptım rölanti düzeldi. Yarın kontrol edeceğim yine sorunsuz marş alır inşallah. Keşke imkanımız olsa da aracı hep benzinde kullanabilsek. Araç benzinde yağ gibi akıyor sürerken zevk veriyor...
aynı ses bende de var çözümü bulabildiniz mi
Evet, akü kutup başını söküp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar taktım şimdilik ses gitti. Ümit Beyin söylediği gibi marş süresi uzamış olmalı ki düzeldi..