Gönderen Konu: Bu sesin kaynağı ne olabilir?  (Okunma sayısı 4123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Bu sesin kaynağı ne olabilir?
« : Kasım 23, 2020, 08:54:19 »
Merhaba arkadaşlar,
Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştüğü zaman aracı ilk çalıştırdığımda videodaki gibi bir ses geliyor. Araç ısındıktan sonraki marşlarda ses yok. Sizce sesin kaynağı ne olabilir?

Toyota Club Türkiye

Bu sesin kaynağı ne olabilir?
« : Kasım 23, 2020, 08:54:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu sesin kaynağı ne olabilir?
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2020, 10:08:24 »
Marş motorunun dişlisinden gelen ses gibi duruyor. Herhangi bir parça değişimi yapmaya gerek duyulmadan sadece temizlik ve yağlamaları yapılarak bakım yapıldığında problem ortadan kalkacaktır. Oto elektrik ustaları tarafından rahatlıkla giderilebilir. En kötü ihtimalle marş dişlisi değiştirilmesi gerekebilir ancak bu sesten anladığım kadarıyla sadece temizlik ve yağlama yeterli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2020, 10:18:31 »
Marş motorunun dişlisinden gelen ses gibi duruyor. Herhangi bir parça değişimi yapmaya gerek duyulmadan sadece temizlik ve yağlamaları yapılarak bakım yapıldığında problem ortadan kalkacaktır. Oto elektrik ustaları tarafından rahatlıkla giderilebilir. En kötü ihtimalle marş dişlisi değiştirilmesi gerekebilir ancak bu sesten anladığım kadarıyla sadece temizlik ve yağlama yeterli olacaktır.
Cevap için teşekkürler. Corollada malum meşhur rolanti problemi vardır rölanti bir yükselir bir alçalır.  Araç çalışırken kaputu kaldırıp sesi dinledim. Rölanti düştüğünde o ses çok az geliyor rölanti yükselince kesiliyor. Bende sizin gibi acaba marş dişlisi mi sıyırıyor diye düşünmüştüm ama araç anahtarsız çalışıyor, marşı otomatik yapıyor. Çalışma anında marşı çok uzun süre tuttum da dişliyi mi bozdum acaba diyeceğim ama öyle bir ihtimalde yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2020, 11:03:21 »
Sabahları soguk havalarda normal bu şekilde çalışması map sensörü soguk hava  alğıladığı için  zengin karışım veriyor haliyle  ilk çalışmada  araç yüksek patlatma ile çalışıyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2020, 11:26:37 »
Sabahları soguk havalarda normal bu şekilde çalışması map sensörü soguk hava  alğıladığı için  zengin karışım veriyor haliyle  ilk çalışmada  araç yüksek patlatma ile çalışıyor .
Yücel Bey arada değişik bir ses geliyor sanki dişli sıyırması gibi o sesi kaçıyorsunuz sanırım. Eskiden böyle bir problem yoktu bu kış başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2020, 14:56:40 »
Kullandığınız yağ vizkozitesi nedir?
Araç kaç model ve kaç km'de ?
Bu soruların cevabı sonrası daha net cevaplar verilebilir,genel bir yaklaşım ile cevap vermek gerekirse,havaların soğuması ile yağ akışkanlığı zayıflar uzun beklemeler sonrası yağ komple kartere süzüldüğü için ilk harekette yağın üst tarafa ulaşması biraz gecikebilir yağlama tamamlanana kadar ve araç ısınıp yağ normal seviyeye gelene kadarki geçen sürede biraz sesli çalışma olabilir,o yüzden akışkanlığı yüksek ve yağ film tabakası sağlam olan yağ markaları tercih etmek hem sesin az duyulmasına hemde motor ömrünün uzun olmasına neden olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2020, 15:11:55 »
Kullandığınız yağ vizkozitesi nedir?
Araç kaç model ve kaç km'de ?
Bu soruların cevabı sonrası daha net cevaplar verilebilir,genel bir yaklaşım ile cevap vermek gerekirse,havaların soğuması ile yağ akışkanlığı zayıflar uzun beklemeler sonrası yağ komple kartere süzüldüğü için ilk harekette yağın üst tarafa ulaşması biraz gecikebilir yağlama tamamlanana kadar ve araç ısınıp yağ normal seviyeye gelene kadarki geçen sürede biraz sesli çalışma olabilir,o yüzden akışkanlığı yüksek ve yağ film tabakası sağlam olan yağ markaları tercih etmek hem sesin az duyulmasına hemde motor ömrünün uzun olmasına neden olur.
Mobil 1 Esp 5W30 kullanılıyorum araç 2012 model 100 binde. Hep aynı yağı kullanmama rağmen ilk kez bu sene böyle bir problemle karşılaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2020, 15:24:40 »
Mobil 1 Esp 5W30 kullanılıyorum araç 2012 model 100 binde. Hep aynı yağı kullanmama rağmen ilk kez bu sene böyle bir problemle karşılaşıyorum.
Videoyu tekrar dinledim Arkadaşların belirttiği gibi marş dişlisi sesi gibi geliyor,eğer marş dinamosu bakımı hiç yapılmadıysa dişlide çapak olabilir,marş ilk anında değil bırakırkan ses geliyor yani ateşleme bitip dişli volant arasından çıkarken yapıyor,bu durum sadece dişli sesi olmayabilir LPG ayarı ilede alakalı olabilir eğer uzun süre bozuk LPG ayarı ile veya sadece şehir içi kullanıldıysa benzin haritasıda bozulur ve ilk marş anında marş süresini uzatır araç anahtarsız çalıştırma sistemi olduğu için ateşlemenin olmadığını hesaplayarak marş süresini saniyelik dahi uzatsa çalışma anını hesap tutmazsa marş bırakmaz dişlide ses yaptırır,akünün eksi kutup başını sökerek yarım saat bekleyin tekrar takın aracı biraz benzinde kullanın durumu takip edin düzelme olursa işlem gerekmez,olmazsa marş dinamosu bakımı gerekebilir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2020, 15:43:33 »
Videoyu tekrar dinledim Arkadaşların belirttiği gibi marş dişlisi sesi gibi geliyor,eğer marş dinamosu bakımı hiç yapılmadıysa dişlide çapak olabilir,marş ilk anında değil bırakırkan ses geliyor yani ateşleme bitip dişli volant arasından çıkarken yapıyor,bu durum sadece dişli sesi olmayabilir LPG ayarı ilede alakalı olabilir eğer uzun süre bozuk LPG ayarı ile veya sadece şehir içi kullanıldıysa benzin haritasıda bozulur ve ilk marş anında marş süresini uzatır araç anahtarsız çalıştırma sistemi olduğu için ateşlemenin olmadığını hesaplayarak marş süresini saniyelik dahi uzatsa çalışma anını hesap tutmazsa marş bırakmaz dişlide ses yaptırır,akünün eksi kutup başını sökerek yarım saat bekleyin tekrar takın aracı biraz benzinde kullanın durumu takip edin düzelme olursa işlem gerekmez,olmazsa marş dinamosu bakımı gerekebilir.
Lpg ayarının çok düzgün olduğundan emin değilim. Benim kite ayar yapacak kimsede bulamadım. Bir kere forumdaki tavsiye üzerine bir ustaya gittim iyice bozdu. Sanırım kitte bir problem var ayar yaparken ara ara bağlantı kopuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2020, 15:56:54 »
Hangi memlekettesiniz? usta kimdir? son tahlilde durum nedir?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2020, 16:28:00 »
Ankaradayım Tokay Bey. Ustanın adını hatırlamıyorum forumdan eski yazışmalara bakıp bulabilirsem yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2020, 16:38:14 »
Ankaradayım Tokay Bey. Ustanın adını hatırlamıyorum forumdan eski yazışmalara bakıp bulabilirsem yazarım.
+905342434468 volkan bey'in numarası Afr ayarı konusunda uzman kişidir,kendiyle görüşüp Ankara'ya gelecekmi diye sorun eğer yakın tarihte gelecekse sizden bilgi ister gelmeden önce bilgilendirir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2020, 19:28:22 »

Ustanın ismi Oktay mış Tokay Bey. Sözde afr ayarı için yola çıkmıştık lpg ayarını iyice bozup elime vermişti.

+905342434468 volkan bey'in numarası Afr ayarı konusunda uzman kişidir,kendiyle görüşüp Ankara'ya gelecekmi diye sorun eğer yakın tarihte gelecekse sizden bilgi ister gelmeden önce bilgilendirir.

Teşekkürler Ümit Bey. Akünün kutup başını söktüm, araç  saçmalaya başladı rölantideyken duracak gibi oluyor aşırı titreme yapıyor sonra toparlıyor. Yarın benzinde uzun yol yapıp yeni map oluşturunca düzeleceğini umuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2020, 19:49:29 »

Ustanın ismi Oktay mış Tokay Bey. Sözde afr ayarı için yola çıkmıştık lpg ayarını iyice bozup elime vermişti.

Teşekkürler Ümit Bey. Akünün kutup başını söktüm, araç  saçmalaya başladı rölantideyken duracak gibi oluyor aşırı titreme yapıyor sonra toparlıyor. Yarın benzinde uzun yol yapıp yeni map oluşturunca düzeleceğini umuyorum.
Kutup başını sökünce rolanti düzensizliği normaldir biraz benzinde kullanın bu arada LPG sigortasını sökün lpg'yi depodaki vanadan kapatın araca hiç LPG gelmesin.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2020, 20:37:02 »
Ümit Bey sanırım dediğiniz gibi araç bozuk harita yüzünden hava sıcaklığına da  bakarak marş süresini uzatmış olmalı. Bugün sabah -1 derecede sorunsuz marş aldı. Hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde sabah ilk marşlarda videodaki ses oluyordu. Benzinde uzun yol yaptım rölanti düzeldi. Yarın kontrol edeceğim yine sorunsuz marş alır inşallah. Keşke imkanımız olsa da aracı hep benzinde kullanabilsek. Araç benzinde yağ gibi akıyor sürerken zevk veriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 25, 2020, 21:20:11 »
Ümit Bey sanırım dediğiniz gibi araç bozuk harita yüzünden hava sıcaklığına da  bakarak marş süresini uzatmış olmalı. Bugün sabah -1 derecede sorunsuz marş aldı. Hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde sabah ilk marşlarda videodaki ses oluyordu. Benzinde uzun yol yaptım rölanti düzeldi. Yarın kontrol edeceğim yine sorunsuz marş alır inşallah. Keşke imkanımız olsa da aracı hep benzinde kullanabilsek. Araç benzinde yağ gibi akıyor sürerken zevk veriyor...
Büyük ihtimalle düzelecektir,tabiki fabrikada mühendisler optimum hava yakıt karışımını ayarlamak için kafa patlatıyor ARGE yapıyorlar ve üreticiler bu iş için yüksek meblağlar ödüyor devamlı emisyon değerlerini aşağıya çekmek için çalışmalar devam ediyor ve bu işin 100 yıllık bir geçmişi var,
Ama LPG sektörü daha aşağı yukarı 20 yıllık bir geçmişe sahip ve biri gaz halinde diğeri sıvı halde çalışıyor, Toyota zamanından direk LPG için çalışma yapmıştı o araçların fan kanatları motor blok materyalleri bile farklıydı bu iş öyle kolay değil malesef 3 , 4 bin TL'ye sistem entegre edip çakma bşr yakıtla arıcı çalışmaya zorlamayla olmuyor bu işler,
Diğer taraftan bakıncada nihai tüketici devlet eliyle lpg'ye zorlanıyor benzin fiyatları aldı başını gidiyor litre başına %61 vergi uygulanıyor yarıdan fazlası vergi,
Kanser ♋ sanayisi gibi LPG sanayisi oluştu birçok firma ve bu firmalarda çalışan yüzlerce kişi bu işten 🍞 kazanıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 28, 2020, 16:23:02 »
aynı ses bende de var çözümü bulabildiniz mi
Toyota Corolla '11' 1.33 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 28, 2020, 18:01:52 »
Evet, akü kutup başını söküp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar taktım şimdilik ses gitti. Ümit Beyin söylediği gibi marş süresi uzamış olmalı ki düzeldi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 29, 2020, 12:50:24 »
Evet, akü kutup başını söküp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar taktım şimdilik ses gitti. Ümit Beyin söylediği gibi marş süresi uzamış olmalı ki düzeldi..
Afr ayarı yapılıncaya kadar aracınızı benzinde kullanın hem harita tam oturur hemde motor performansı daha iyi olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 15, 2021, 19:15:46 »
Sese bir çözüm bulamadım maalesef.Önce bozuk harita yüzünden sanıyordum akü kutup başını sökünce ses kaybolmuştu ama sebep o değilmiş ses sonradan tekrar başladı.Ses marş motorundan geliyor.2009-2013 arası Corollaların bazılarında varmış bu problem. Hava sıcaklığı 18 derecenin altına düşünce bu sorun ortaya çıkıyormuş.Hava ısınınca yada araç ısınınca ses olmuyor. (Bende 0 derecenin altında ses oluyor. )Herhangi bir sıkıntıya sebep olmuyormuş sadece can sıkıyor.