0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CVT sistemlerinde bir güncelleme oldu diye biliyorum, gerçi çok yeni bir durum değil. "1. vites" olarak adlandırılan vites oranı yüksek olduğu için ve bu oranda CVT üzerindeki tork fazla olduğu için kalkışlar normal dişli vites ile oluyor, sonrasında belli bir devir veya süratte CVT devralıyor diye biliyorum. Bunu hissediyorsunuz büyük ihtimalle.
Ülkemizde daha direct-gear cvt ye geçilmemişti diye biliyorum Alper abi.
2020 Vision mds aracimda arac 30km/h hiza cikip ayagimi gazdan cektikten sonra surat 25km/h e dusunce hafif gaz dokundugumda tıkırt diye bir ses geliyor. Ama cok cok hafif bir ses. Ben farkinda degildim baska bir toyota sahibi fark etmis arabami denemek istedi, denedik hakikaten boyle bir ses var. Ben de gruba sormak istedim bu sesi duyan, hisseden var mi? Bu sese dair bir malumati olan var mi? Ayrica arkadas bir toyota ustasina sormus akslardaki bosluktan kaynaklaniyor demis. Servis ise arabada bir sikinti yok demis. Tesekkurler.
Merhaba, VISION MDS aracımı hafta ortası teslim alacağım. Daha önce otomatik araç kullanmadım ve CVT vitesi kağıt üzerinde videolarla araştırdım. Sormak istediğim bir kaç şey var ama belki çok basit şeyler fakat sormaya çekinsemde en sonunda yazmak istedim.D otomatik modda giderken, hız farketmeksizin istesiğimiz anda manual tarafa çekebiliyormuyuz?Birde tam tersi. Hız ve oran (1-7) farketmeksizin, D konumuna geçebiliyormuyuz?Teşekkürler...
giderken yanlışlıkla el freni tuşunu çekersek ne olur?