Gönderen Konu: 1998 model avensis geç çalışma ve stop etme sorunu  (Okunma sayısı 491 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
1998 model avensis geç çalışma ve stop etme sorunu
« : Kasım 17, 2020, 14:16:43 »
Selamun aleyküm arkadaşlar. 98 model avensis aldım iki ay önce. İlk çalışınca geç çalışma ve stop etme sorunu var. Rölanti çok düşük. 4 ustaya gösterdim. Her biri farklı birşey söyledi. Gaz kelebeğinden olabilir dediler. Ama hem gazda hem benzinde aynı sorun var. Sübablardan olabilir diyende var. Daha önce bu sorunu yaşamış olanlar var mı acaba. Araç ısınınca düzeliyor. 500 metre civarı gittikten sonra normale dönüyor. Sadece gaza basınca birden atıyor

Toyota Club Türkiye

1998 model avensis geç çalışma ve stop etme sorunu
« : Kasım 17, 2020, 14:16:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 1998 model avensis geç çalışma ve stop etme sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2020, 22:02:20 »
Selamun aleyküm arkadaşlar. 98 model avensis aldım iki ay önce. İlk çalışınca geç çalışma ve stop etme sorunu var. Rölanti çok düşük. 4 ustaya gösterdim. Her biri farklı birşey söyledi. Gaz kelebeğinden olabilir dediler. Ama hem gazda hem benzinde aynı sorun var. Sübablardan olabilir diyende var. Daha önce bu sorunu yaşamış olanlar var mı acaba. Araç ısınınca düzeliyor. 500 metre civarı gittikten sonra normale dönüyor. Sadece gaza basınca birden atıyor
Rolanti motoruna baktırın gaz kelebeği konum sensörü de kontrol ettirin ve gaz kelebeğinin komple temizliği yapılsın,aynı zamanda araç biyerlerden fazla hava çekiyor olabilir detaylı kontrol ettirin,nerede ikamet ettiğinizde yazarsanız üyeler tecrübeli usta varsa yönlendirme yaparlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 1998 model avensis geç çalışma ve stop etme sorunu
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2020, 16:20:28 »
Rolanti motoruna baktırın gaz kelebeği konum sensörü de kontrol ettirin ve gaz kelebeğinin komple temizliği yapılsın,aynı zamanda araç biyerlerden fazla hava çekiyor olabilir detaylı kontrol ettirin,nerede ikamet ettiğinizde yazarsanız üyeler tecrübeli usta varsa yönlendirme yaparlar.
Hocam 1 ay boyunca sanayiden çıkmadım. Herşeyine baktırdım aracın. Van da ikamet ediyorum. 3 usta en iyi dediler üçüne de gösterdim. Gaz kelebeğinin temizliğinide yaptırdım değişen birşey olmadı. Katkı koyup 3 bin devirde  uzun yola git gel dedi bi usta onuda yaptım olmadı