Gönderen Konu: Balata değişirken kaliper contasının patlaması  (Okunma sayısı 1037 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Balata değişirken kaliper contasının patlaması
« : Kasım 15, 2020, 01:35:21 »
Selam Arkadaşlar,

Aracım 47bin km'de.  Fabrika çıkışında takılan arka fren balataları ömrünü doldurdu. Balataları değiştirmeye gittim.  Usta eski balataları çıkarıp,  kaliperdeki pistonu iterken, piston contasından yağ aktı.  Usta iyi ki öncesinde yolda falan patlamamış dedi.  Kaliper tamir takımıyla contayı vs. değişti.  Sonrasında balatayı taktı,  havasını aldık, biraz da fren sıvısı ekledi, işlem tamam. 

Size soracağım; pistonu iterken o contanın yırtılması bana normal gelmedi.  Sadece bir taraftakinde bu sorun oldu, diğerinde bir sıkıntı yok dedi.  Acaba çok fazla mı itti de patladı diye aklıma geldi, olabilir mi sizce? 

Toyota Club Türkiye

Balata değişirken kaliper contasının patlaması
« : Kasım 15, 2020, 01:35:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: Balata değişirken kaliper contasının patlaması
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2020, 10:14:21 »
Geçmiş olsun. Yırtılan conta hangisi tam olarak anlayamadım. Piston üzerindeki koruyucu görevinde olanı mı yoksa piston içindeki mi? Pistonu iterken içerisinden hidrolik sıvısı aktığına göre içerideki contadan bahsediyorsunuz diye tahmin ediyorum... Eğer oysa ustanın fazla ittirmesi ile o contanın yırtılabileceğini sanmıyorum. Zamanla piston üzerine yapışan balata tozu contayı yıpratmış olmalı ki aradan hidrolik sıvısı sızdırmış. Arka balatalar için 47 bin km çok az değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2020, 09:59:45 »
Önler 30bin km'de bitti, arkalar 47bin.  Belki kullanım tarzıyla da ilgili olabilir ama bu orjinal balatalar çok yumuşak sanırım, çok fazla toz atıyordu, jantları bir haftada simsiyah ediyordu.  Ondan kaynaklı erken bitti sanırım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2020, 12:40:12 »
Aynen dediğiniz gibi üzerinde gelen balatalar fazla toz bırakıyordu bende değiştirdim. Şimdi gayet iyi