0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar, öncelikle aracın marşına basınca tak diye bir ses gelip sonra aracın çalışması ve geri viteste hareket ederken titreme ve tıkırtı sesi gelmeye başladı. aküm yeni, araba 2005 model şanzıman yağı geçen yıl değiştim. yaşadığım şehirde servis bulunmuyor, güvenebileceğim usta da yok... en azından bir fikir sahibi olup bir ustaya gitmek isterim. Tecrübe ve fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.
ön arka ve şanzıman motor kulaklarına baktırın.Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2020, 14:04:55Ayriyeten araç nedir kaç bin km'de kaç model,bir ihtimal baskı balatadanda yapma ihtimali var detaylı kontrol edilmeli.
2005 model toyota corolla terra 74000 Km'de
Sorununuzu tam anlamadım ama bizim kasaların daha geri vitesi ses çıkarmadan rahat geçenini görmedim. Kullanılan dişliden dolayı bazı araçlar baskı balatanın da durumuna göre titreme yapabilmekte benim bildiğim.
Daha önce olmayan bir ses, Geri geri giderken sanki bir şeylere sürtüyormuş gibi bir ses geliyor tıkırtı gibi ve bu ses anladığım kadarıyla vites kolunun altından geliyor, sadece geri giderken bu ses geliyor.