Gönderen Konu: vites gecmeme ve kalkista silkeleme  (Okunma sayısı 1066 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
vites gecmeme ve kalkista silkeleme
« : Kasım 09, 2020, 13:39:23 »
merhaba arkadaslar ,hayirli gunler herkese .Soyle bi sikintim var 2007 14d4d manuel aurisim var arac 4. vitesten 3 e gecmiyor cartlama yok hic gecmiyor 2 .vitese alip tekrar 3. vitese geciyor senkromec gibi gelmiyor bana usta orjinal yagsi var pahaliymis onla bi degistirelim duzelmesse bakariz dedi bi fikri olan  veya basina gelen varmi ne kadara maal olur .diger bir sikintimda genelde rampalarda kalkista gaza yuklenince silkeleme yapiyor saniyorum baski balata gibi geliyor bana fiyat konusunda tamir konusunda fikir ve beyanlarinizi bekliyorum . bu arada beylikduzundeyim.
auris 2007 1.4 D-4D comfort

Toyota Club Türkiye

vites gecmeme ve kalkista silkeleme
« : Kasım 09, 2020, 13:39:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: vites gecmeme ve kalkista silkeleme
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2020, 14:11:37 »
merhaba arkadaslar ,hayirli gunler herkese .Soyle bi sikintim var 2007 14d4d manuel aurisim var arac 4. vitesten 3 e gecmiyor cartlama yok hic gecmiyor 2 .vitese alip tekrar 3. vitese geciyor senkromec gibi gelmiyor bana usta orjinal yagsi var pahaliymis onla bi degistirelim duzelmesse bakariz dedi bi fikri olan  veya basina gelen varmi ne kadara maal olur .diger bir sikintimda genelde rampalarda kalkista gaza yuklenince silkeleme yapiyor saniyorum baski balata gibi geliyor bana fiyat konusunda tamir konusunda fikir ve beyanlarinizi bekliyorum . bu arada beylikduzundeyim.
Muhtemelen baskı tam ayırmıyordur araç kaç bin km de?
Yaşadığınız şehirde tem Toyota özel servis var form üyemiz @Ufuk Sönmez (16363) bey sahibidir,sadece Toyota'ya hizmet verirler ve işlerinde bir numaradırlar,randevu alarak gitmeniz gerekiyor,
Tem Toyota,
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2020, 16:16:17 »
arac 187000 de de ayirmamasi silkelemesi anlamina geliyor vites neden gecmiyor
auris 2007 1.4 D-4D comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2020, 17:00:12 »
arac 187000 de de ayirmamasi silkelemesi anlamina geliyor vites neden gecmiyor
Debriyaj ayırmazsa vites nasıl geçecek ?
Vitesin rahat geçmesi için debriyaj ayıracak şanzıman boşa çıkacak yani şanzıman dönmeyecek ki vites geçsin,silkelemeyi ayırmadığı için değil balata tek taraflı aşındığı için yapıyor volant üzerine düz basmıyor balata tek taraflı alınmışsa volant yüzeyine tam basmaz veya volant'ta eğrilik yada balata sargısıda olabilir,o yüzden baskı balata değişiminde volant mutlaka taşlanmalı her iki parça yüzeyide pürüzsüz olmalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.