Gönderen Konu: Kupa sallama  (Okunma sayısı 1259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '01
Kupa sallama
« : Kasım 09, 2020, 10:11:41 »
Arkadaşlar merhaba;
2001 corolla 134.000 km'de terra special aracım var. 2. ve 3. viteste gazlarken 2000-3000 devir arasında aracın kupası sallanıyor. Özellikle direksiyondan çok rahat hissedebiliyorsunuz. Bununla alakalı videolar izledim. Aks lalesinden diyen var. Komple aks değiştirmek mi yoksa iç aks kafalarını değiştirmek mi? Bu problemi yaşayan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Kupa sallama
« : Kasım 09, 2020, 10:11:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Kupa sallama
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2020, 13:00:30 »
Arkadaşlar merhaba;
2001 corolla 134.000 km'de terra special aracım var. 2. ve 3. viteste gazlarken 2000-3000 devir arasında aracın kupası sallanıyor. Özellikle direksiyondan çok rahat hissedebiliyorsunuz. Bununla alakalı videolar izledim. Aks lalesinden diyen var. Komple aks değiştirmek mi yoksa iç aks kafalarını değiştirmek mi? Bu problemi yaşayan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim.
İzlediğiniz videolar doğrudur aks kafası değişimi yapılır komple aks orjinal olarak çok pahalı zaten gerekte yok sadece aks milini torna makinasında kontrol ettirin eğrilik varmı baktırın varsa düzeltirler,yalnız takacağınız aks başı kesinlikle orjinal veya japon menşeili bir ürün olmalı bununla alakalı form üyemiz tem oto dan fiyat sorup ürünü kargo ilede alabilirsiniz,fiyatları pahalı gelmesin çünkü ürünler aşırı kaliteli piyasadaki ürünler ile karıştırmayınız,onlar sadece sorunu kısa süreliğine çözmüş görüntüsü elde etmenize yarar kısa sürede aynı arızayı tekrar verir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2022, 01:13:35 »
Arkadaşlar merhaba;

Merhabalar, Benim aracımda da buna benzer bir sallama sorunu var. Aracım otomatik vites, ortalama 100km hızla giderken ve otobanda yokuşa denk geldiğimde yüke binmesinden kaynaklı bir sallantı oluyor bunu şu şekilde özetlemek gerekirse; araç 3. viteste gitmesi gerekirken 4. viteste gidiyormuşsunuz gibi bir sallantı hissediyorum.
Benim yaşadığım durum da sizinki ile aynı mıdır eşleştiremedim ama aynı şeyi yaşıyoruz gibi hissediyorum.

Güvendiğim bir usta arkadaş bujileri ve buji bobinlerini kontrol et dedi. Buji aldım daha değiştirme fırsatı bulamadım bakalım onlarla alakalı mıdır.
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2022, 15:02:21 »
Merhabalar, Benim aracımda da buna benzer bir sallama sorunu var. Aracım otomatik vites, ortalama 100km hızla giderken ve otobanda yokuşa denk geldiğimde yüke binmesinden kaynaklı bir sallantı oluyor bunu şu şekilde özetlemek gerekirse; araç 3. viteste gitmesi gerekirken 4. viteste gidiyormuşsunuz gibi bir sallantı hissediyorum.
Benim yaşadığım durum da sizinki ile aynı mıdır eşleştiremedim ama aynı şeyi yaşıyoruz gibi hissediyorum.

Güvendiğim bir usta arkadaş bujileri ve buji bobinlerini kontrol et dedi. Buji aldım daha değiştirme fırsatı bulamadım bakalım onlarla alakalı mıdır.
İlk gaza yüklenince devirlenirken sallama varsa aks'tan yapar,kesiklik olarak hissediyorsanız buji ve ateşleme bobinlerinden yapar
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.