Gönderen Konu: Oksijen sensörü arıza ışığı  (Okunma sayısı 1459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Oksijen sensörü arıza ışığı
« : Kasım 08, 2020, 16:56:28 »
Değerli arkadaşlar selamlar,

Aracım 1.33 Auris LPG montajlı şu an 114 bine yakşaştı yakaşık 100 000 km dir LPG kullanımlı. 6000 km önce Tem Toyota da ustalarımız bakımını yapmışlardı. Ustama daha önce ışığın yanıp tekrar söndüğünü belirtmiştim sağ olsun cihaza bağladı ve geçmiş htalardan oksijen sensörü için yakmış LPG de bazen olabiliyor bu tarz durumlar demişti( zaten bakıma gitmeden kendi kendine sönmüştü ) Bakım sonrası 3000 km sonra tekrar yaktı ve ben o şekilde 1000 km daha kullandım ve az önce yolda kendi kendine yüne söndü. Arkadaşlar yada ustalarım bu mevzu canımı sıkıyor. Sensör arızalı mıdır arızalı olsa yakıt sarfiyatım artmaz mıydı ? ya da arabanın çekişi bariz düşmez miydi ? Bunların hiçbirini yaşamıyorum. Ancak ortada bir sorun var ise özellikle motor içi iç ısının LPG kaynaklı daha artması demek benim sübapları tekrar haşlamam demek. ( 14 000 km önce çelik sübap takıldı çünkü) endişe etmekteyim. Zaten TEM Toyota'ya gideceğim bakım için tekrar km dolunca ama bilemedim. Bir sorun var ise üstüne gitmek istemiyorum. Yardımcı olur iseniz çok mutlu olurum.

Toyota Club Türkiye

Oksijen sensörü arıza ışığı
« : Kasım 08, 2020, 16:56:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Oksijen sensörü arıza ışığı
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2020, 17:12:43 »
Değerli arkadaşlar selamlar,

Aracım 1.33 Auris LPG montajlı şu an 114 bine yakşaştı yakaşık 100 000 km dir LPG kullanımlı. 6000 km önce Tem Toyota da ustalarımız bakımını yapmışlardı. Ustama daha önce ışığın yanıp tekrar söndüğünü belirtmiştim sağ olsun cihaza bağladı ve geçmiş htalardan oksijen sensörü için yakmış LPG de bazen olabiliyor bu tarz durumlar demişti( zaten bakıma gitmeden kendi kendine sönmüştü ) Bakım sonrası 3000 km sonra tekrar yaktı ve ben o şekilde 1000 km daha kullandım ve az önce yolda kendi kendine yüne söndü. Arkadaşlar yada ustalarım bu mevzu canımı sıkıyor. Sensör arızalı mıdır arızalı olsa yakıt sarfiyatım artmaz mıydı ? ya da arabanın çekişi bariz düşmez miydi ? Bunların hiçbirini yaşamıyorum. Ancak ortada bir sorun var ise özellikle motor içi iç ısının LPG kaynaklı daha artması demek benim sübapları tekrar haşlamam demek. ( 14 000 km önce çelik sübap takıldı çünkü) endişe etmekteyim. Zaten TEM Toyota'ya gideceğim bakım için tekrar km dolunca ama bilemedim. Bir sorun var ise üstüne gitmek istemiyorum. Yardımcı olur iseniz çok mutlu olurum.
Bir sorun var evet,araçta size bunu söylüyor bana baktır yakıt haritam aşırı bozuk düzelt diyor,ilk önce aracı benzine alın stop ederek LPG deposundan vanayı kapatın sonra akünün yanında artı kutupta bağlı sigortası olur onuda sökün ve sonra akü eksi kurup başını sökerek 20 dk kadar bekleyin geri takın aracı 100 km kadar benzinde kullanın kendini toparlar ve sonrasında iyi bir LPG Afr yol ayarı yaptırın eğer sensörü ve siboblarda bir sorun yoksa herşey düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2020, 17:23:21 »
Çok teşekkür edeirm Ümt Bey ama o zaman da rölanti sorunu olmaz mı yani bu araçlar tamamen elektronik olduğu için bilemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2020, 17:34:09 »
Çok teşekkür edeirm Ümt Bey ama o zaman da rölanti sorunu olmaz mı yani bu araçlar tamamen elektronik olduğu için bilemedim
Hayır olmaz merak etmeyin, beyin resetlenip olması gereken değerlere döner yakıt haritası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2020, 22:00:49 »
Hüsnü bey gereken cevabı yazmış ,
Ek olarak zaten araç orjinal yakıtına dönecek çakma yakıt LPG ile rolanti sorunu yaşamazken benzinde niye yaşasın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.