Değerli arkadaşlar selamlar,
Aracım 1.33 Auris LPG montajlı şu an 114 bine yakşaştı yakaşık 100 000 km dir LPG kullanımlı. 6000 km önce Tem Toyota da ustalarımız bakımını yapmışlardı. Ustama daha önce ışığın yanıp tekrar söndüğünü belirtmiştim sağ olsun cihaza bağladı ve geçmiş htalardan oksijen sensörü için yakmış LPG de bazen olabiliyor bu tarz durumlar demişti( zaten bakıma gitmeden kendi kendine sönmüştü ) Bakım sonrası 3000 km sonra tekrar yaktı ve ben o şekilde 1000 km daha kullandım ve az önce yolda kendi kendine yüne söndü. Arkadaşlar yada ustalarım bu mevzu canımı sıkıyor. Sensör arızalı mıdır arızalı olsa yakıt sarfiyatım artmaz mıydı ? ya da arabanın çekişi bariz düşmez miydi ? Bunların hiçbirini yaşamıyorum. Ancak ortada bir sorun var ise özellikle motor içi iç ısının LPG kaynaklı daha artması demek benim sübapları tekrar haşlamam demek. ( 14 000 km önce çelik sübap takıldı çünkü) endişe etmekteyim. Zaten TEM Toyota'ya gideceğim bakım için tekrar km dolunca ama bilemedim. Bir sorun var ise üstüne gitmek istemiyorum. Yardımcı olur iseniz çok mutlu olurum.