Gönderen Konu: çamurluktan gelen ses  (Okunma sayısı 2007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
çamurluktan gelen ses
« : Kasım 07, 2020, 15:34:06 »
merhaba arakadaşlar 2020 vision mds aldım. aracın çamurluklarından  taşlı ve çamurlu yollarda patır patır ses geliyor. bu normal mi bir tek ben de mi var?

Toyota Club Türkiye

çamurluktan gelen ses
« : Kasım 07, 2020, 15:34:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: çamurluktan gelen ses
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2020, 15:46:54 »
Öteki sorudaki gibi yetkili bayide test aracıyla deneyebilirsiniz. Alman sessizliği bekleyemezsiniz bu araçtan.
Bu kadar kafaya takmayın sesleri bu araçta.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2020, 15:54:36 »
pandemi nedeniyle test surusu yok. dolayısıyla arac da yok. teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '19
  • 10 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2020, 16:00:49 »
Şehir içi kullanıyorum çok iyi ve çok sessiz bir süspansiyon var ama zaman zaman çukur ve bozuk yollardan gitmek zorunda kaldığımda trim sesinden başka  bir ses sorunu yok. Bahsettiğiniz sesler için burada bir yorum yapmak çok zor çünkü ortam şartları herkesin aracı için çok farkli. Yapabileceğimiz en iyi şey başka bir araçla test etmek ve kıyaslamaktır. Keyifli sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2020, 19:00:51 »
Benim araçta, özellikle ıslak zeminde ve yağmurlu havada  kullanırken, çamurluk ve kapının alt kısmında çok ses geliyor. Sanki kapı açık kalmış veya çamurluğun davlumbazı yokmuş gibi şırıl şırıl ediyor. Ayrıca yağmur yağarken de 4 kapının omuz izasında yağmur damlalarının çınlaması bile var. Bu sesi birkaç kere servise söyledim. Normal diyorlar. Başka araçlarda da varsa sorun yok demektir. :D Malesef yalıtım konusunda sınıfta kaldı corolla, benim gözümde.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2020, 19:14:15 »
Kapı ve çamurluk izalasyonları yeni kasalarda biraz zayıf. Bende 2013 kasa var ve bazen çakıllı yoldan gittiğimde çamurluğa çarpan taş sesleri komple içerde oluyor. Forumda bir arkadaş kendi aracına yalıtım yapmıştı. Yalıtım sonrası seslerin azaldığından bahsetmişti. Sürekli çakıllı yollarda kullanmak zorunda kalınıyorsa hem içeriden izalasyon yapılabilir. Hemde çamurluk içlerine zift tarzı yalıtım malzemesi yaptırılabilinir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2020, 19:30:56 »
merhaba arakadaşlar 2020 vision mds aldım. aracın çamurluklarından  taşlı ve çamurlu yollarda patır patır ses geliyor. bu normal mi bir tek ben de mi var?
Japon araçlarında yalıtım zayıf olduğu için herzaman lastiklerden çamurluğa çarpan her türlü malzemenin sesi duyulur,bu bir sorun değildir genel olarak bütün Japon araçlarında vardır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 350
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2020, 12:15:45 »
Selam arkadaşlar babamda 2008 yılından beri 2003 model sol corolla var sanki o araçta bu kasada olduğu kadar o bölgeden ses gelmiyor. Evet Japonlar da ses var tamam ama iyileşmesi gerekirken daha da kötüleşmesi tuhaf. Corolla fiyat performans arabası konumunda şuan bu fiyata sorunsuz binilebilecek araba yoksa hayat şartlarımız normal olsa 200000 TL lik bir arabada bu kadar ses olması gerçekten kalitesizlik göstergesi.
03'Corolla Sol Manuel       41500-261000
19' Corolla Vision Mds       0-....
21' Corolla Dream Hybrid  0-....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2020, 14:56:26 »
Selam arkadaşlar babamda 2008 yılından beri 2003 model sol corolla var sanki o araçta bu kasada olduğu kadar o bölgeden ses gelmiyor. Evet Japonlar da ses var tamam ama iyileşmesi gerekirken daha da kötüleşmesi tuhaf. Corolla fiyat performans arabası konumunda şuan bu fiyata sorunsuz binilebilecek araba yoksa hayat şartlarımız normal olsa 200000 TL lik bir arabada bu kadar ses olması gerçekten kalitesizlik göstergesi.
Babanızdaki araç Toyota'nın atılım yaptığı yapmak zorunda kaldığı kasadır o kasadaki konfor ve kalite malzemesi sonraki kasalarda malesef yok çünkü piysada belirli bir pazar payına ulaşarak kendini kanıtlamış olmasından mütevellit fazla önemsenmiyor,yeni kasada dahada iyileştirmeler olması konusunda nihai tüketici olarak haklısınız ama üretici yapacağı kârı düşünür zaten belirli bir pazar payına sahip olduğu için ve piyasada sunduğu donanımlar diğer rakipler tarafından daha pahalıya verildiği için kendini haklı konumda görüyor,donanım ekleyip konfordan feragat ediyorlar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 350
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2020, 15:54:54 »
Babanızdaki araç Toyota'nın atılım yaptığı yapmak zorunda kaldığı kasadır o kasadaki konfor ve kalite malzemesi sonraki kasalarda malesef yok çünkü piysada belirli bir pazar payına ulaşarak kendini kanıtlamış olmasından mütevellit fazla önemsenmiyor,yeni kasada dahada iyileştirmeler olması konusunda nihai tüketici olarak haklısınız ama üretici yapacağı kârı düşünür zaten belirli bir pazar payına sahip olduğu için ve piyasada sunduğu donanımlar diğer rakipler tarafından daha pahalıya verildiği için kendini haklı konumda görüyor,donanım ekleyip konfordan feragat ediyorlar.

aynı düşünceleri paylaşıyorum hocam gerçekten o kasadaki kapı plastikleri bile bu son kasanın kat ve kat üstünde ama yine de boş paket donanımı ve bilhassa güvenlik donanımı için   gittim toyota aldım tek pişmanlığım param varken flame almadığım oldu çünkü şimdi istemsem de alamıyorum :D
03'Corolla Sol Manuel       41500-261000
19' Corolla Vision Mds       0-....
21' Corolla Dream Hybrid  0-....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2020, 17:05:07 »
Evet vision ve dreem versiyonu çok boş eğer imkan varsa ya flame yada x pack alınmalı ki bizde öyle yaptık kuzenime flame x pack aldık herşeyiyle çok iyi şehir içi aktif güvenlik sistemi ve  sanruf'a kadar herşey var görünüm olarak çok dolu gözüküyor,boyada metalik olduğu için çok dolgun gözüküyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2020, 22:25:41 »
2013 sonrası corolla'larda  çamurluk içinde bulunan plastik dablumbaz  opsiyonel satılıyor.   full paket de alsanız bu davlumbazlar yok.   Özellikle çakıl gibi sesleri içerde hissedersiniz.    bir forumda bir kişi ayrıca taktırmış ,  taş sesleri sadece toklaştı , sesi kesmedi  taktırmaya gerek yokmuş gibi bir youm yapmış.
Japon araçları genel olarak sesi fazla alıyor.   izolasyon şart.