Gönderen Konu: ÖN PARK SENSÖRÜ  (Okunma sayısı 1128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
ÖN PARK SENSÖRÜ
« : Kasım 05, 2020, 14:37:13 »
Merhaba, yeni bir Corolla alarak aranıza yeni katıldım. Aracımın geri görüş kamerası ve sensörü mevcut lakin ön tarafta park sensörü yok. Toyota servislerle yaptığım görüşmede sadece ön tarafa takamadiklarını komple sistemin yeniden yapılması gerektiği bilgisini verdiler, bu durum bana pek mantıklı gelmiyor. Fiyat olarak 1900 ila 2500 arasında bayiden bayiye değişen fiyat aldım. Aranızda aracına ön park sensörü dışarıdan taktıran var mı, renk uyumu, sorunsuz çalışma, garanti verip fatura kesebilecek yerler tercihimdir. İstanbul da ikamet ediyorum, tavsiye ve görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Herkese emniyetli sürüşler  :tamam:

Toyota Club Türkiye

ÖN PARK SENSÖRÜ
« : Kasım 05, 2020, 14:37:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: ÖN PARK SENSÖRÜ
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2020, 14:58:31 »
Bunun yerine ön kamera taktım.
İsterseniz park sensörü alın, geri vites ışığından elektrik alırsınız. Elo stop zaman rölesi ile ön tarafa takacağınız park sensörünün geri vitesle birlikte ve geri vitesten çıktıktan sonra da ayarladığınız süre kadar çalışmasını sağlarsınız. Ek olarak bir butonla da manuel açıp kapatabilirsiniz. Ya da stop zaman rölesine girmeden tamamen manuel olarak butonla açıp kapatma üstüne yapabilirsiniz, montajı daha kolay olur.

Yetkili servisler tamamen kolaya kaçıyor ve biraz da fazla fiyat çekmek amaçlı böyle söylüyorlar. O kadar para karşılığında ön park sensörü için koydukları buton ise çok komik.

Buton düşünürseniz orijinal elimde mevcut.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2020, 15:43:59 »
Mutlu bey izledim yapmış olduğunuz kamerayı, gayet başarılı olmuş, ellerinize sağlık. Servise gitsek o kamera montajına en az 3000 ister sanırım :). Açıkçası bu konularda pek yetenekli değilim, kaş yapayım derken göz çıkarırım diye korkuyorum. Benim için en mantıklısı bir yere yaptırmak. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2020, 19:18:00 »
Ben de bir hevesle ön park sensoru için bayiyi aradım arka park sensoru aracı satın alırken takıldı sadece öne taktırmak istediğimi söyledim ön arka park sensörlerinin  takım halinde uygulandığını söylediler .yani arka sensoru boşa para vermiş oluyorum eğer ön park sensoru istersem