Gönderen Konu: fren uyarısı  (Okunma sayısı 783 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
fren uyarısı
« : Kasım 04, 2020, 10:44:16 »
Merhabalar.2010 T27 aracımda hafif rampaya gelince fren uyarısı ışığı yanıyor.Balataları aldım ancak üzerindekiler çokta ince değil.Baktım hidrolik kaçağıda tespit edemedim.bu uyarı ışığı balatalar bitince mi yanar yoksa hidrolik mi eklemeliyim.Fikir verebilecek varmı bu işin üstadlarından

hidrolik ekleyeceksem hangisini önerirsiniz.

Toyota Club Türkiye

fren uyarısı
« : Kasım 04, 2020, 10:44:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: fren uyarısı
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2020, 15:34:41 »
Hidrolik yağı aynı marka olmalı,yoksa fren merkez lastiklerini bozar.Değişecek ise tüm sistemdekini boşaltıp dot 4 hidrolik yağı alıp 4 tekerden arkadan başlayarak havalarını aldırın.not; rampa ile fren uyarı ışığının ilgisini anlayamadım,biraz daha açıklama yapabilirmisiniz?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2020, 18:10:22 »
Tokay Bey gerekli açıklamaları yapmış zaten.
Balata seviyesi azaldıkça, hidrolik seviyesinde düşme olması normal eğer sistemde bir kaçak yoksa. Yalnız seviye kontrolü yapmadan önce, hidrolik kabı ve çevresinin temiz olduğundan emin olun. Ayrıca motor sıcakken hiç bir zaman, diğer durumlarda da çok gerekmedikçe hidrolik kabı kapağını açmayın hidroliğin sağlığı açısından.
Aracınızda kullanılması gereken hidrolik özelliklerinden de emin olmalısınız. ESP gibi sisteme sahip araçlar için genelde düşük viskoziteli ürünler önerilmekte. Bununlar ilgili fren hidroliği konumuz da mevcut, takip edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2020, 19:30:52 »
Toyota'larda o uyarı ışığı biraz erken yanıyor bende geçen ay değiştirdim balataları benimki acil frende yanıp sönüyor du siz baltayı dışarıdan kontrol edince kalın olarak görebilirsiniz,sökülünce incelediğini anlarsınız umarım aldığınız balata kalitelidir yoksa başınızı epey ağrıtır,işlemi yaptırırken sistem sağlığı açısından hidrolik sıvısınıda komple değiştirmeniz çok iyi olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2020, 11:57:31 »
o zaman ben komple fren hidroliği ve balataları değiştireyim.Garanti olsun.

Balatalara gelince iyi bir marka olduğuna inanıyorum zira TEM Toyota dan (forum üyesi zaten kendisi biliyorsunuzdur) aldım.bugüne kadar oradan aldığım bişeyde sıkıntı yaşamadım. Teşekkürler kendisine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2020, 12:55:15 »
o zaman ben komple fren hidroliği ve balataları değiştireyim.Garanti olsun.

Balatalara gelince iyi bir marka olduğuna inanıyorum zira TEM Toyota dan (forum üyesi zaten kendisi biliyorsunuzdur) aldım.bugüne kadar oradan aldığım bişeyde sıkıntı yaşamadım. Teşekkürler kendisine
Tem den aldıysanız sıkıntı çıkmaz zaten,nibk fren balataları son derece sessiz bir okadarda çevre dostu dur güle güle kullanın,fren hidroliğinide komple değişim yaptırırsanız çok daha iyi iş çıkarmış olursunuz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.