Gönderen Konu: Araba bir anda bip sesi eşliğinde lpgden benzine geçti !  (Okunma sayısı 13974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Arabada bugun biraz fazla devir çevirince bir anda bip bip sesi geldi lpg düğmesinden ve araba benzine geçti herhangi bir gaz kesme olayı falan olmadı bende lpg anahtarina bidaha basip lpg ye aldim tekrar araci ve suan sorun yok sizce niye bu sekilde yapti aşagiya videoyu atiyorum

Mesaj Birleştirildi: Kasım 02, 2020, 21:31:12
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Ynt: Araba bir anda bip sesi eşliğinde lpgden benzine geçti !
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2020, 22:40:46 »
Belirli bir basıncın altına düştüğünde araç benzine geçer bunun üç ihtimali var 1) depoda gaz azalmıştır, 2) regülatör basıncı düşüktür yüksek devir çevirince dahada düşer ve ayarlarda girilmiş olan değerin altına düştüğünde benzine geçer, 3) ayarlarda belirli bir devrin üstünde benzine geç seçeneği işaretlidir veya devir sayısı son devir yerine 5000 6000 vss girilmiştir, bunların tamamı motor sağlığı için gereklidir, benzine geçmediği takdirde aracınız fakir karışıma maruz kalır, yüksek devirlerde (4000 ve sonrasında) ve dik rampalarda benzinde kullanmanızı tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2020, 23:35:41 »
Belirli bir basıncın altına düştüğünde araç benzine geçer bunun üç ihtimali var 1) depoda gaz azalmıştır, 2) regülatör basıncı düşüktür yüksek devir çevirince dahada düşer ve ayarlarda girilmiş olan değerin altına düştüğünde benzine geçer, 3) ayarlarda belirli bir devrin üstünde benzine geç seçeneği işaretlidir veya devir sayısı son devir yerine 5000 6000 vss girilmiştir, bunların tamamı motor sağlığı için gereklidir, benzine geçmediği takdirde aracınız fakir karışıma maruz kalır, yüksek devirlerde (4000 ve sonrasında) ve dik rampalarda benzinde kullanmanızı tavsiye ederim
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler depoda gaz olup olmadığını kontrol ettim yarım depo vardı.Büyük ihtimalle koruma tarzı bir özelliği var yazılımsal olarak lpg beyninin düşününce mantıklı geldi açıkcası.Arada aracı 4 5 km benzinde kullaniyoum pompa bozulmasın diye iyi yapıyormusum o zaman bilmedende olsa.
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2020, 17:15:54 »
Burak benzeri bir durum daha önceden benim başıma gelmişti  . Brc lpg var aracımda .

Depoda gazın olduğu halde  aracı zorladığında benzine atıyor ise 

1- Lpg seviyen çok düşük basınç yetmiyor  ( yarım depo gazım var demişsin  )

2 - Regülatör basınç ayarı düşük regülatör yetiştiremiyor ( düşük olasılık )

3- LPg  filtresi tıkalı veya plastik filtre ısıdan yapışmış gaz geçişine engel oluyor ( benim başıma gelen  )

Aracımın  deposu dolu olduğu halde özellikle rampa yukarı çıkarken benzine geçiyordu araç . Taktırdıgım yere gittiğimde yeni kitlerde filtre plastik karışımlı buda ısıdan dolayı bu sorunu çıkarıyor uyardık dediler dışı metal kaplamalı orijinal eski tip filtre ile değiştirdiler hiç sorun çıkmadı  ..
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2020, 18:23:19 »
Burak benzeri bir durum daha önceden benim başıma gelmişti  . Brc lpg var aracımda .

Depoda gazın olduğu halde  aracı zorladığında benzine atıyor ise 

1- Lpg seviyen çok düşük basınç yetmiyor  ( yarım depo gazım var demişsin  )

2 - Regülatör basınç ayarı düşük regülatör yetiştiremiyor ( düşük olasılık )

3- LPg  filtresi tıkalı veya plastik filtre ısıdan yapışmış gaz geçişine engel oluyor ( benim başıma gelen  )

Aracımın  deposu dolu olduğu halde özellikle rampa yukarı çıkarken benzine geçiyordu araç . Taktırdıgım yere gittiğimde yeni kitlerde filtre plastik karışımlı buda ısıdan dolayı bu sorunu çıkarıyor uyardık dediler dışı metal kaplamalı orijinal eski tip filtre ile değiştirdiler hiç sorun çıkmadı  ..
Benim araçta da Brc var hocam en kısa zamanda gideyim o zaman ustaya.
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2022, 22:39:50 »
LPG filtreside ihtimal tıkanmaya başlamışsa ilk belirtisi yüksek devirde LPG den benzine atar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2022, 16:07:45 »
Olası durumları arkadaşlar yukarıda yazmış. Benim başıma BRC kitte de aynısı gelmişti geçen yıl. Depo yarıda ama yüksek devirde özellikle yokuş kalkarken benzine geçiyordu. LPG tankının üzerinde bulunan seviye sensörü arızalı denildi, değiştirdiler. Bir süre sonra yine oldu. Bu sefer de şamandırayı garantiye gönderdiler. 5 aydır kullanıyorum, düzeldi. Şamandıra veya lpg sensörü arızalı olabilir. Önceliği basınç ayarı ve filtreyi kontrol ettirin. Düzelmez ise benim dediklerimi uygulayın. Selamlar

Mesaj Birleştirildi: Kasım 01, 2022, 16:52:19
Ayrıca benim araçta benzine geçtikten sonra, lpg alana kadar da lpg'ye bir türlü geçmiyordu.
O