0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende 2013 corolla var. Muhtemelen çalışma prensipleri aynıdır. Sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum. Ama benim araçta da kapı kilitleri açıldığında bagaj da açılıyor. Bagajı açmak için illa anahtar olması veya içeriden açılması gerekmiyor. Sadece kapılar kilitli iken anahtar cebimizde bagaja yaklaştığımızda sadece bagaj açılıyor. Sizin dediğiniz gibi bir ayarı var mı bilemedim.
Akıllı bagajı araç dışından açılma işlemi;1.kumanda ile, 2.kumandanın üzerinizde veya açma koluna 70cm uzaklıktan az bir mesafede olması ile, 3.kumanda üzerinizde olmak şartı ile ayağınızı sensörü altına sokarak (akıllı bagajı kapağı) bunun dışında ise araç içinden sürücü tarafındaki anahtar ile. Sonuç olarak, kapıların kilitli olmadığı durum dahil her kim bagajı açmak istiyorsam anahtar kendinde veya bagaj koluna 70cm den daha az bir mesafe içinde olmalı.
Anlaşılan sorunu tam anlatamadım. Sorun şu: Sistem kapılar açık olduğu ( kilitli olmadığı) zaman bile üstünde aracın anahtarı olmayan kişinin dışarıdan bagajı açmasını önlemek amacı ile yapılmış ve böyle çalışıyordu. Fakat dün anahtar benim üstümde olmasına rağmen bagajı içerden ben açmadan eşimin dışardan (anahtar üzerinde olmadan) açabildiğini fark ettim. Sistem sürücü izin vermeden bagajın açılmasını önlemek için böyle yapılandırılmış. İşte sıkıntı tam burada sürücü bilgisi dışında bagajın açılma sorunu mevcut. Umarım, şimdi sorunu daha net izah etmişimdir.
Yazdıklarımı yanlış anlamayın. Sizin kendinize göre haklı durumunuz var. Benim yazdığım ise bir öngörüden ibarettir. Burada bir yanlış anlaşılma olabilir mi? Yukarıda yazdığınız 3 madde de araç kapıları kilitli iken bagaj kilidini açmak için verilmiş yollar. 4. Maddeniz sürücü araç içindeyken elleri dolu birisi bagaja birşey koymak istediğinde içeriden bagajın inmeden açılması için kolun kullanılmasını öngörüyor diye algılıyorum. Sizin dediğiniz gibi Kapılar açık bagaj kilitli olması durumunda anahtar araç içindeyse veya sizde değilse elleri dolu şekilde araca gelip bagaj kilidini açmak için siz ayağınızı gösterseniz de bagaj dış butonuna bassanız da kilit açılmayacak. Sadece içeriden birisinin bagaj açma kolunu çekmesi gerekecek ki kullanışsız ve meşakkatli bir iş olurdu diye düşünüyorum. Güvenlik bakımından haklısınız. Herhangi birisi siz araç içindeyken bagajı açabilir. Bu durumun önüne geçmek için içeriden kapı kilitleme butonuna basarak bagajın da kilitlenmesi sağlanabilir. Tabi buda ayrı bir meşakkatli durum doğurmuyor değil, ancak bagaj açmadan daha az meşakkatli diye düşünüyorum.