Gönderen Konu: 2017 Corolla Premium 50.yıl serisi akıllı bagaj kapağı sorunu..  (Okunma sayısı 2492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,
Aracımın akıllı bagaj kapağı kapı kilitleri açıkken, kumanda olmaksızın dışardan de açılabiliyor.
Sizce sorun ne olabilir?
Yardımlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkürler.
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Kapılar açıkken bağajın açılması gayet doğal bir durum çünkü merkezi kilit sistemi bütün kapılara ve bağaja müdahale eder eğer kapılar kilitli iken yine açılırsa sıkıntı var demektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '18
  • 38 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Anahtarsız giriş bulunan araçlarda araç kilitli olsa dahi anahtar yanınızda iken bagaja 70cm ve daha  yakın iseniz bagaj sensörü anahtarı algılar ve bagajı açabilirsiniz,aynı şekilde ön kapılar da sağ veya sol hangisine yaklasılırsa o taratan aracın kapı kilitlerini açabilirsiniz.Kilitler açık iken açılması normaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Anlaşılan sorunu tam anlatamadım.
Sorun şu: Sistem kapılar açık olduğu ( kilitli olmadığı) zaman bile üstünde aracın anahtarı olmayan kişinin dışarıdan bagajı açmasını önlemek amacı ile yapılmış ve böyle çalışıyordu. Fakat dün anahtar benim üstümde olmasına rağmen bagajı içerden ben açmadan eşimin dışardan (anahtar üzerinde olmadan) açabildiğini fark ettim. Sistem sürücü izin vermeden bagajın açılmasını önlemek için böyle yapılandırılmış. İşte sıkıntı tam burada sürücü bilgisi dışında bagajın açılma sorunu mevcut. Umarım, şimdi sorunu daha net izah etmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Bende 2013 corolla var. Muhtemelen çalışma prensipleri aynıdır. Sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum. Ama benim araçta da kapı kilitleri açıldığında bagaj da açılıyor. Bagajı açmak için illa anahtar olması veya içeriden açılması gerekmiyor. Sadece kapılar kilitli iken anahtar cebimizde bagaja yaklaştığımızda sadece bagaj açılıyor. Sizin dediğiniz gibi bir ayarı var mı bilemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Bende 2013 corolla var. Muhtemelen çalışma prensipleri aynıdır. Sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum. Ama benim araçta da kapı kilitleri açıldığında bagaj da açılıyor. Bagajı açmak için illa anahtar olması veya içeriden açılması gerekmiyor. Sadece kapılar kilitli iken anahtar cebimizde bagaja yaklaştığımızda sadece bagaj açılıyor. Sizin dediğiniz gibi bir ayarı var mı bilemedim.
Akıllı bagajı araç dışından açılma işlemi;
1.kumanda ile,
2.kumandanın üzerinizde veya açma koluna 70cm uzaklıktan az bir mesafede olması ile,
3.kumanda üzerinizde olmak şartı ile ayağınızı sensörü altına sokarak (akıllı bagajı kapağı)
bunun dışında ise araç içinden sürücü tarafındaki anahtar ile.
Sonuç olarak, kapıların kilitli olmadığı durum dahil her kim bagajı açmak istiyorsam anahtar kendinde veya bagaj koluna 70cm den daha az bir mesafe içinde olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Akıllı bagajı araç dışından açılma işlemi;
1.kumanda ile,
2.kumandanın üzerinizde veya açma koluna 70cm uzaklıktan az bir mesafede olması ile,
3.kumanda üzerinizde olmak şartı ile ayağınızı sensörü altına sokarak (akıllı bagajı kapağı)
bunun dışında ise araç içinden sürücü tarafındaki anahtar ile.
Sonuç olarak, kapıların kilitli olmadığı durum dahil her kim bagajı açmak istiyorsam anahtar kendinde veya bagaj koluna 70cm den daha az bir mesafe içinde olmalı.
Yazdıklarımı yanlış anlamayın. Sizin kendinize göre haklı durumunuz var. Benim yazdığım ise bir öngörüden ibarettir.

Burada bir yanlış anlaşılma olabilir mi? Yukarıda yazdığınız 3 madde de araç kapıları kilitli iken bagaj kilidini açmak için verilmiş yollar. 4. Maddeniz sürücü araç içindeyken elleri dolu birisi bagaja birşey koymak istediğinde içeriden bagajın inmeden açılması için kolun kullanılmasını öngörüyor diye algılıyorum.

Sizin dediğiniz gibi Kapılar açık bagaj kilitli olması durumunda anahtar araç içindeyse veya sizde değilse elleri dolu şekilde araca gelip bagaj kilidini açmak için siz ayağınızı gösterseniz de bagaj dış butonuna bassanız da kilit açılmayacak.  Sadece içeriden birisinin bagaj açma kolunu çekmesi gerekecek ki kullanışsız ve meşakkatli bir iş olurdu diye düşünüyorum.

Güvenlik bakımından haklısınız. Herhangi birisi siz araç içindeyken bagajı açabilir. Bu durumun önüne geçmek için içeriden kapı kilitleme butonuna basarak bagajın da kilitlenmesi sağlanabilir. Tabi buda ayrı bir meşakkatli durum doğurmuyor değil, ancak bagaj açmadan daha az meşakkatli diye düşünüyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '18
  • 38 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Anlaşılan sorunu tam anlatamadım.
Sorun şu: Sistem kapılar açık olduğu ( kilitli olmadığı) zaman bile üstünde aracın anahtarı olmayan kişinin dışarıdan bagajı açmasını önlemek amacı ile yapılmış ve böyle çalışıyordu. Fakat dün anahtar benim üstümde olmasına rağmen bagajı içerden ben açmadan eşimin dışardan (anahtar üzerinde olmadan) açabildiğini fark ettim. Sistem sürücü izin vermeden bagajın açılmasını önlemek için böyle yapılandırılmış. İşte sıkıntı tam burada sürücü bilgisi dışında bagajın açılma sorunu mevcut. Umarım, şimdi sorunu daha net izah etmişimdir.
araç açık iken bagajın açılması gayet doğal  avm girişlerinde ben hiç müdahale etmeden güvenlik görevlisi bagaj kapağını açıyor,not benim aracım advance 2018 anahtarsız giriş bir üstte de belirttimiştim    bu dediğim advance paket için 50 yıl paketi de öyle dir diye azdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yazdıklarımı yanlış anlamayın. Sizin kendinize göre haklı durumunuz var. Benim yazdığım ise bir öngörüden ibarettir.

Burada bir yanlış anlaşılma olabilir mi? Yukarıda yazdığınız 3 madde de araç kapıları kilitli iken bagaj kilidini açmak için verilmiş yollar. 4. Maddeniz sürücü araç içindeyken elleri dolu birisi bagaja birşey koymak istediğinde içeriden bagajın inmeden açılması için kolun kullanılmasını öngörüyor diye algılıyorum.

Sizin dediğiniz gibi Kapılar açık bagaj kilitli olması durumunda anahtar araç içindeyse veya sizde değilse elleri dolu şekilde araca gelip bagaj kilidini açmak için siz ayağınızı gösterseniz de bagaj dış butonuna bassanız da kilit açılmayacak.  Sadece içeriden birisinin bagaj açma kolunu çekmesi gerekecek ki kullanışsız ve meşakkatli bir iş olurdu diye düşünüyorum.

Güvenlik bakımından haklısınız. Herhangi birisi siz araç içindeyken bagajı açabilir. Bu durumun önüne geçmek için içeriden kapı kilitleme butonuna basarak bagajın da kilitlenmesi sağlanabilir. Tabi buda ayrı bir meşakkatli durum doğurmuyor değil, ancak bagaj açmadan daha az meşakkatli diye düşünüyorum. 
324 date=1604509601]
araç açık iken bagajın açılması gayet doğal  avm girişlerinde ben hiç müdahale etmeden güvenlik görevlisi bagaj kapağını açıyor,not benim aracım advance 2018 anahtarsız giriş bir üstte de belirttimiştim    bu dediğim advance paket için 50 yıl paketi de öyle dir diye azdım.
[/quote]
Aslında benim için sorun olayın mantıklı olmasından ziyade sistemin daha önce çalıştığı gibi çalışmadığını ifade edip, bu sorunu daha önce yaşayan arkadaşlardan çözüm önerisi ve tavsiyeler almaktı. Ayrıca ben eskisi gibi çalışmasını tercih ediyorum. Ne anahtarı vermediğim birinin ne de sürücü koltuğunda iken benim kontrolüm dışında başka birisinin bagaj kapağını açmasını istemem. Bu arada eski aracım 2010 Corolla da bagaj kapağı anahtar kilitli olup; ya anahtar ile manuel olarak kilidinden veya içerden açılıyordu. Biraz ilkel de olsa aynı mantık vardı.Neyse, servis yolu gözüktü. Herkese çok teşekkürler..