0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle böyle bir işi başardığınız için sizi tebrik ederim,Sorunun iki sebebi olabilir ya sıcak soğuk musluğunun halatı varsa onun ayarını yapmadınız yada musluk arızalı,diğer nedense varsa klepe motoru yönü tam ayarlanmamış olabilir yani kısacası araç sıcak su girişini kesmiyor fan motorundan çıkan hava hem evaporatörden hemde kalorifer radyatöründen geçiyor,Klima açık iken motor bölümündeki kalın boruyu elleyin sıcakmı soğukmu bakın bakalım.
- sıcaklığı düşürdüğüm zaman, mekanizma dönüyor. Birşeyler hareket ediyor-çok sessiz bi şekilde- pervaneden gelen havaya yön veriyor. Muslukların yerini bulamadım doğru söylemek gerekirse,https://toyota.epc-data.com/corolla_spacio/nze121n/139618/electric/8714/88625/?frame_no=NZE121-3206992toyota epc-data sitesinden sistem inceliyorum lâkin musluğu bulamadım.Aracın şasi numarası= nze121~3206992bu siteden musluğun oem numarasını verirseniz çok makbule geçer benim için. Nokta atış çözüm elde ederiz. Dediğiniz gibi halatı kontrol edebilirim.İlginiz için teşekkürler Ümit Bey
Parça numarası nedir bilemem ama eğer mekanik bir musluk vs varsa motor havuzu içerisinde gövdeye bağlıdır kalorifer giriş ve dönüş hortumlarının bağlandığı yerdedir,motor kaputu nu açınca direk karşıya bakınız eğer oradan gözüküyorsa sağ veya sol yandan kontrol edebilirsiniz.
Tecrübeniz için teşekkürler. https://toyota.epc-data.com/corolla_spacio/nze121n/139618/?frame_no=NZE121-3206992&ref=detaylıca inceledim. Toyota Spacio 2001-2007 nze121 bahsettiğiniz gibi musluk bulamadım bende. Çözüm olarak müsait zamanda motordan peteğe giden hortuma musluk ekleyeceğim. # Aklıma takılan kısmı, arabanın orjinalinde hem sıcak hem soğuk fabrika çıkışında (sıfır km de iken) nasıl oluyordu?
Aracın iç orta konsol kısmının fotoğrafını eklermisiniz,Göğsü söktüğünüzde hava yönlendirme motoru varmıydı sağ tarafta küçük bir kutu şekilde bir parçadır.
Teknik resimden pek anlamam ama tahmini olarak 87106H kodlu parçanın konumunu yanlış ayarlamışsınız,hava yönlendirme servo motoru ünitesi olarak geçiyor,Şöyle bir parça sökerken dikkatinizi çektimi.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Toyota ailesi bu olsa gerek Sıvı çivi ismiyle satılan silikon ile tırnağı kırılan beyaz parçayı siyah parçaya (87106H) yapıştırmayı başardık.Silikonun iyice kuruması için 24 saat beklemek gerekiyordu. Gerçekten çiviyle tutturmuş gibi sıkıca tutuyor. Akşam parçayı araca monte ettim. Test kontrol yapıldı. Fabrikadan çıkmışçasına artık