Gönderen Konu: Kalorifer Fan Düğmesi Aydınlatma Arızası Çözümü??? (Çözüldü)  (Okunma sayısı 1299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhabalar, kalörifer fan hızının ayarlandığı çevirmeli düğmenin aydınlatması yanmıyor. Paneli söktüm ama öyle görünürde temassızlık vs göremedim. Lamba kısmına ulaşmanın bir yöntemi var mıdır yada sadece bu aydınlatmanın sigortası var mıdır?
]

Çözüm;

*Öncelikle sökme işlemine konsolun sağ ve sol üst kısmında bulunan gri çıtalardan başladım. Uç kısımlarından fazla esnemeyen plastik ince bir malzeme ile kastırınca çıt diye atıyor hafif hafif esneterek orantılı güç kullanarak yerinden çıkarttım. (Plastik aksamı sökerken kesinlikle plastik malzeme kullanın yoksa iz yapar zarar verirsiniz.)

*Daha sonra vitesin altında ki kenarlarından aynı şekilde kastırarak uçgen alanı çıkarttım deri kısmı yukarı kaldırdım böylelikle saü ve solundaki gri alanları da kaldırmak daha kolay oldu.

* Plastik aksamlar alındıktan sonra her şey çok basit. Sökerken Önce üst kalorifer havalandırma alanı. Daha sonra teyp (4 adet vida tutuyor). En son da düğmelerin olduğu alanı çıkartın.)

*Rahat çalışamazsanız kablo bağlantılarını da sökün merak etmeyin yerleri karışmaz hepsinin soket girişi kendine özgü.

*Ben orda ki düğmenin ışığını değiştirdim arkasından hemen görünüyor beyaz yuvarlak bir DUY. Tornavida ile hafif çevirince kendini salıyor düşürmeden cımbız yada kargaburun ile alın düşerse vitesin altına kadar gider o alanı tamemen sökmek zorunda kalabilirsiniz. Aynı şey teyp vidaları için de geçerli mutlaka mıknatıslı bir takım ile sökün vida büyük olduğu için düşebilir.

*Lambanın üzerindeki turuncu renk vermesini sağlayan plastik şapkasını sakın koparmayın yada yırtmayın lambaya yapışmış olacağından önce saç kurutma makinesi ile yumuşatın daha sonra toplu iğneyi L yapıp hafifçe altına sokup yırtmadan lamba etrafında tam tur atarak yavaşça tüm yapışan alanları lambadan ayırın. Gerekirse bu işlemi yaparken belli aralıklarla sıcak hava tutabilirsiniz yoksa Turuncu Şapkası yırtılır bu defa orta tuş parlak bir ışık verir ve kötü görünür.

***Lamba bire bir aynısı değil sadece birkaç milimetre uzun ama yerine oturmasında bir problem olmadı siz lambayı almaya giderken yanınıza çıkan parçaları da alın ona göre seçim yapabilirsiniz 12V olması yeterli. DUY kısmına katlanmış olan telleri sökmeden bir resim alın yenisini takınca da ona göre takarsınız. Mesleğim elektrikçi değil sadece elim böyle şeylere yatkın olduğu için böyle bir işe giriştim. Yardım almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bu tür şeyler belki nadiren bozulur ama minicik şey dışarıda yaptırınca malesef masraflı oluyor  |-\

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Kalorifer Fan Düğmesi Aydınlatma Arızası Çözümü???
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2020, 19:24:25 »
Panel komple aynı Sigorta üzerinden beslenir sigortada sorun yok çünkü diğerleri yanıyor,yanmayan bölümün ampülü patlamıştır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2020, 22:40:24 »

Biraz zor ve zahmetli gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2020, 11:41:29 »
Arkadaşlar sorunu hallettim. Sigorta kutusunda sorun yokmuş zaten ampulü sökünce simsiyah olduğunu gördüğümde anladım. Tüm adımların resimlerini atacağım yol gösterici olması açısından. Maliyeti 2₺ o da 12v ampül fiyatı. Ben yedek olsun diye 2 tane aldım 4₺. Hava kararınca hem ışığın tonunu görmüş olacağım hem de yaptığım tüm adımların resimlerini atacağım  :tamam: