Gönderen Konu: 1000 KM bakımında rutin kontroller dışında yaptırılabilecek şeyler  (Okunma sayısı 5736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '20
  • 2 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar.

Geçtiğimiz ay 2020 model Toyota Corolla Hybrid Flame X-Pack araç satın aldım. 1.000 KM yol da yapmış bulunmaktayım ve bakım için yarına randevu aldım. Sormak istediğim husus şu bakım sırasında bayide yaptırılabilecek şeyler neler? Aracın içinde olan yazılımla vb. yollarla bayide yapıldığını bildiğiniz şeyler var mı? Araçla geçirdiğim kısa sürede aracın kumandasından cam veya sunroofun kapanmaması biraz problem oldu. Eski aracımdan alışkanlık olmuş, motoru kapattıktan sonra tekrar açmam gerekiyor camları kapatmak için. Bunun yapabileceğini umuyorum. Bakım sırasında dikkat etmem gereken veya yaptırılabilecek faydalı şeyler varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
1000 bakımı sadece kontrol amaçlı yapılan işlemdir,hazır gştmişken kumandadan cam açma işlemi için aktif edilme yapılabilir (ücret talep edilirse yaptırmayın çünkü ücretsiz yapan servisler mevcut) başkada aklıma gelen birşey yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar.

Geçtiğimiz ay 2020 model Toyota Corolla Hybrid Flame X-Pack araç satın aldım. 1.000 KM yol da yapmış bulunmaktayım ve bakım için yarına randevu aldım. Sormak istediğim husus şu bakım sırasında bayide yaptırılabilecek şeyler neler? Aracın içinde olan yazılımla vb. yollarla bayide yapıldığını bildiğiniz şeyler var mı? Araçla geçirdiğim kısa sürede aracın kumandasından cam veya sunroofun kapanmaması biraz problem oldu. Eski aracımdan alışkanlık olmuş, motoru kapattıktan sonra tekrar açmam gerekiyor camları kapatmak için. Bunun yapabileceğini umuyorum. Bakım sırasında dikkat etmem gereken veya yaptırılabilecek faydalı şeyler varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
Merhaba,
Serviste 1000 km bakımında kumandadan cam kapatmak için işlem yaptırdınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Geçen hafta Ankara EFE'de 1000 km. kontrolü yaptırdım. Bu kontrolde 3 olan otoban konfor sinyalini 7 yaptırdım, uzaktan kumanda ile cam açma-kapama modülünü ücretsiz olarak aktif ettirdim. Ayrıca alt karter koruma (Saç) taktırdım.(ücretli)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Geçen hafta Ankara EFE'de 1000 km. kontrolü yaptırdım. Bu kontrolde 3 olan otoban konfor sinyalini 7 yaptırdım, uzaktan kumanda ile cam açma-kapama modülünü ücretsiz olarak aktif ettirdim. Ayrıca alt karter koruma (Saç) taktırdım.(ücretli)
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
1000 km bakımında pek bir şey yapılmıyor araç lifte kaldırılıp sonra yıkanıyor.
Bazı arkadaşlar ise, motor yağını değiştiriyorlar buna gerek var mı ? Yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 16000
  • 2 kere teşekkür etti
Merhaba,
Serviste 1000 km bakımında kumandadan cam kapatmak için işlem yaptırdınız mı?

Kumandadan cam ve sunroof kapatma güncellemesiyle sinyali 3'ten 5'e çıkardım. Araç otomatik kilitlenmediği için onu da talep ettim ancak ücretli olduğunu ilettiler onu taktırmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar.

Hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
1000 km bakımında pek bir şey yapılmıyor araç lifte kaldırılıp sonra yıkanıyor.
Bazı arkadaşlar ise, motor yağını değiştiriyorlar buna gerek var mı ? Yok.
rodaj sonrası yağ değiştirilmesi çok önemlidir. Yeni motorun ilk çalışmasıyla oluşabilecek mikro çapaklar, yağa karışır ve silindir içinde hasara yol açabilir. Bu nedenle 1000km sonrası mutlaka yağ değiştirilmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2019 sonrası otomatik Corolla da  rodaj yok demişti bayi çalışanı.Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Her nekadar teknoloji ilerlesede motor içinde rodaj işini bitirmiş olsalarda hareketli her parçada rodaj olur,rodaj sadece motorla alakalı değildir aks milleri şanzıman ve hatta fren diskleri ve balatalar dahi radaj'a ihtiyaç duyar kesinlikle ilk 1000 ilâ 5000 km arası aracınızı normalden çok daha dikkatli kullanınız,ayriyeten metallerin birbirine alışma yer yapma süresi hiçbir zaman için bitmez çünkü siz üretim hattında ne kadar pürüzsüz malzeme çıkarırsanız çıkarın illaki sürtünmeye maruz kalan herşey belirli süre birbirine alışmak zorundadır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Örneğin 1000 km geçtik gidemedik bakıma.Bayide 3000 km kadar bakım olur demişti.Forumda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar motor yağını değiştiriyorlarmis galiba.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Örneğin 1000 km geçtik gidemedik bakıma.Bayide 3000 km kadar bakım olur demişti.Forumda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar motor yağını değiştiriyorlarmis galiba.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
ben gereksiz bulduğum için değiştirmedim, hiç bir sorunda yaşamadım, eğer gerekli olsaydı bakım kitabında yazılırdı 1000 kmde yağ değişimi gerekli diye, bakım kitabı ne diyorsa onu uygularım (hava filtresi değişimi hariç, 40000 km yerine her 10000 de değiştiririm çünkü aşırı derecede kirli çıkıyor)