Gönderen Konu: E12 Corolla Bakıma Girdik ( 140000 )  (Okunma sayısı 1060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
E12 Corolla Bakıma Girdik ( 140000 )
« : Ekim 19, 2020, 16:33:51 »

Merhaba arkadaşlar hafta sonu bakıma girdik  .Dörtnal Toyota da sağolsunlar herşeyiyle ilgilendiler bizim küheylanın .

Yağ olarak bu sefer Motul x-clean  8100 5 / 40 tercih ettim  .  filtreler orijinal denso  ,Buji takımı denso  ,  olarak değişti  , Motor suyumuz -38 kışa hazır

arka fren balatamız bitmiş onları da değiştik  .El freni ayarımız bozuktu o yapıldı  . Genel kontroller yapıldı. Mutlu mesut bir  10 bin daha devam inşallah  .

Dörtnal Toyota Ailesine  ve Sadık ustama  ilgi ve alakalarından dolayı buradan çok teşekkür ederim  .

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

E12 Corolla Bakıma Girdik ( 140000 )
« : Ekim 19, 2020, 16:33:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Bakıma Girdik ( 140000 )
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2020, 16:54:22 »

Merhaba arkadaşlar hafta sonu bakıma girdik  .Dörtnal Toyota da sağolsunlar herşeyiyle ilgilendiler bizim küheylanın .

Yağ olarak bu sefer Motul x-clean  8100 5 / 40 tercih ettim  .  filtreler orijinal denso  ,Buji takımı denso  ,  olarak değişti  , Motor suyumuz -38 kışa hazır

arka fren balatamız bitmiş onları da değiştik  .El freni ayarımız bozuktu o yapıldı  . Genel kontroller yapıldı. Mutlu mesut bir  10 bin daha devam inşallah  .

Dörtnal Toyota Ailesine  ve Sadık ustama  ilgi ve alakalarından dolayı buradan çok teşekkür ederim  .

Yeni bakımın hayırlı olsun abi kazasız belasız kullanman dileklerim ile. Fakat memnun kaldın mı daha önce kullanıyor muydun bilmiyorum ama bende önceki bakımımda 8100 5w40 yağ tercih etmiştim ama motor sesim yüksekti birde yüksek devirlerde de çok memnun kalmadım diyebilirim bir kaç arkadaşımda aynı yorumları yapmışlardı ve mobile geçtiklerinde bahsettikleri ortak sıkıntılarımızın hepsinin gittiğinden bahsettiler bu bakımdan sonra takip edip yorum yapabilirsen çok sevinirim açıkçası.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2020, 17:38:24 »
Ercüment kardeşim  yağ bakımından sonra  150 - 200 km kadar yol  yaptım  . Motorda bir sessizlik söz konusu bende yeni yağ olduğu için mi ! yoksa yağın özelliğinden  mi onu bilmiyorum . Benim tercih etme nedenim kardeşimin  yağ bakımında motul tercih etmesi ve abi ben çok memnunum mobilden daha iyi geldi demesi ben yıllardır mobilciyim hep mobil  x1 5/40  koyduruyordum  ve de memnundum . Yalnız Mobil de yağ değişiminden sonra  1000 - 2000 km  araçta muazzam akıcılık oluyordu . Bunda da var ama o kadar hissedemedim ne yalan söyleyim . Üst devir olayına gelince otobanda ..60 -- ...70 kadar bastım  ama ben klasik bir sürücüyüm üst devir performansı konusunda net bir şey söyleyemeyeceğim  .  Ama motorda sessizlik olduğu kesin  . 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2020, 17:44:09 »
Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2020, 23:06:17 »
Motul'un bazı ürünlerinde nispeten sesli çalışmaya neden olduğu konusunda, yetkili bir teknik arkadaş ile yaptığımız sohbette, formülleri içerisinde, motor içerisindeki çamurlaşma ve tortuyu azaltmak için nispeten çok daha düşük polimer içeriği kullanılması ve yağın kullanım ömrü boyunca daha uzun süre ilk performansına yakın kalması için kullandıkları baz yağın neden olduğunu, ancak bunun herhangi bir motorda herhangi bir soruna neden olmadığını belirtmişti.

Şahsen 20.000km. boyunca Motul Specific 507 00 kullandım, 10.000km.civarı Motul X Clean+ kullandım, yakın zamanda Liqui Moly Long Life III modeline geçiş yaptım, ses konusunda pek bir fark göremedim ancak yakıt tüketimi konusunda her gün 80km. yaptığım güzergahta Liqui Moly ile ortalamam 0.2lt. civvarı daha yüksek.

filtreler orijinal denso

Demişsiniz, filtreler "orijinal" kutulu ürünler mi?
"Denso Cool Gear" ürünleri mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2020, 12:22:59 »

" Demişsiniz, filtreler "orijinal" kutulu ürünler mi? 
"Denso Cool Gear" ürünleri mi?

Öncelikle ürünleri dışarıdan temin etmedim . Dörtnal Toyota kendi tedariğini yaptığı orijinal ürünleri kullanıyor  . Ürünlerin kutuları gözümün önünde açıldı hepsi de gerçekten kaliteli ürünler . Hava filtresinin rengi bu sefer yeşilimsi gibi dikkatimi çekti elime aldım baktım kenarında made in japon filtre denso ibaresini kendi gözümle gördüm .Yağ filtresi de keza aynı şekilde .Dörtnal Toyota ya bu noktada kesinlikle çok güveniyorum  .

İstanbulda Tem Toyota neyse . Ankara da Dörtnal Toyota o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2020, 12:52:03 »
Öncelikle ürünleri dışarıdan temin etmedim . Dörtnal Toyota kendi tedariğini yaptığı orijinal ürünleri kullanıyor  . Ürünlerin kutuları gözümün önünde açıldı hepsi de gerçekten kaliteli ürünler . Hava filtresinin rengi bu sefer yeşilimsi gibi dikkatimi çekti elime aldım baktım kenarında made in japon filtre denso ibaresini kendi gözümle gördüm .Yağ filtresi de keza aynı şekilde .Dörtnal Toyota ya bu noktada kesinlikle çok güveniyorum  .

İstanbulda Tem Toyota neyse . Ankara da Dörtnal Toyota o

Sorularım yanlış anlaşılmasın, ben Sadık ustayı muhtemelen sizden daha uzun süredir tanıyorum ve kendisi sevdiğim biri, yalnız ülkemizde Ankara taklit yedek parçaların merkezi haline gelmiş durumda, kimseyi suçlamıyorum bazı özel servisler taklit olduğunu anlayamadıkları için bu ürünleri kullanıyor.

Denso aftermarket filtrelerin Türkiye distribütörü DJ Otomotiv, yine sevdiğim biri olan eski KYB Türkiye genel müdürü Can İNCEKARA şu an DJ Otomotiv'in genel müdürü, son 3 yıldır Denso kutulu "Made In Japan" ürün ithal edilmiyor, Denso Cool Gear serisi altında "Made In China" olarak geliyor, orijinal Toyota'ya ait olan üründe Made In Japan değil, Made In Poland.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2020, 14:35:05 »
Ufuk bey niyetinizden şüphem yok . Biz tüketici olarak orijinal olduğunu düşündüğümüz ürünleri taktırıyoruz  . Güvenilir firmalara bu işlemleri yaptırıyoruz . Dediğiniz gibi piyasada ciddi anlamda taklit ürün var ama . Tüketici bu konuda uzman olamayacağı için yapabileceğimiz bir şey yok  .Sadece elimize aldığımızda kalieli hissi veren parça mı diye bakıyoruz . Durum bu şekilde .BU arada hava filtresi son remdeki kutunun aynısı veya benzeri bir kutudan poşetli şekilde çıktı poşeti yırtıp taktılar