Gönderen Konu: 2014 corolla otomatik - Lovato c- obd2 kit vuruntu sorunu  (Okunma sayısı 2300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
Selamunaleyküm
Sayın toyotaclubtr üyeleri ve ustaları konuyu etraflıca anlatıyor ve yardımlarınızı bekliyorum; 2014 corolla "otomatik" aracımı Temmuz ayında 55 bin km de iken aldım, aslında çok fazla km yapmamama rağmen benzin fiyatlarında ki artış sebebiyle uzun yıllar binmeyi planladığım için "bugün olmazsa yarın mecbur taktıracağım" mantığıyla lpg taktırmaya karar verdim ve biraz forum biraz piyasa araştırması sonucu Lovato C-OBD 2 kiti xxx servisine taktırdım.

Şimdi lpg kiti 9 eylül de takıldı, şimdiye kadar araç lpg de toplamda 27 saat kullanıldı. Fakat takıldıktan sonra 2 kez servise gitmek zorunda kaldı, sebebi rölantide ki titreme idi. Benzinde olmayan bu rölentide ki titremenin sebebi yakıt ayarındaki %10 luk fakirlik olduğu söylendi ve pc ye takılarak yeniden ayar yapıldı. Bu arada servis bulunduğum yere 60 km uzaklıkta, neyse iş bitti geri geldim evin önünde arabayı stop etmeden farkettim ki sorun yine devam ediyor servisi aradım durumu belirttim fakat onlarda bi anlam veremediler bir daha ki sefere enjektörleri değiştireceklerini söylediler fakat ben üşenmedim tekrar aynı yolu geri gittim aynı serviste başka usta baktı bu kez enjektörleri (yenileriyle) ve diziliş sırasını değiştirdi, devir ayarının unutulup yapılmadığını söyledi ve onuda yaptı, kendisinin yaptığı bu işlemin rölantide ki titremeyi keseceğini fakat bu diziliş sırasına göre de araçta uzun yolda sollamalarda 3000 devir ya da 120 km üzerine çıkarken hafif bir vuruntu olacağını ifade etti.
Bu işlem geçtiğimiz cumartesi yapıldı ve ben pazar günü uzun yol yaptım gerçekten de bahsettiği vuruntu başgösterdi. Hızlanmalarda bilhassa tatlı yokuşlarda araba hızlanırken irkiliyo vuruntu yapıyor, hızlanıp bu hızı sabitlediğinizde vuruntu kalmıyor fakat araba daha önce benzinde ki gibi uzamıyor hissedilir bir şekilde hızlanana kadar vuruntu yapıyor. Şimdi bana konu ile ilgili tavsiye edebileceğiniz bir şey varsa sevinirim zira ustaya göre bu olay (lpg'li toyota için) kaçınılmaz  bir durum imiş...
Böyle şeyler önemsiz görünse de şahsen benim canımı sıkan bir durum, kaldı ki takılmadan önce daha uygun fiyatlı yine obd li kitleri de taktırabilirdik en iyisi olsun sorun yaşamayalım diyerek gittik; bu işin italyan markaların elinde olduğu ve yeni nesil c obd 2 kitinin de  en iyisi olduğu söylendiğinden bu kiti taktırdık. Pişman mıyım?.. Şu noktada belki değil ama sorun çözülmezse keşke 200 lira fazla verseydim de benzinde kullansaydım diyecekmişim gibi geliyor. Umarım yanılırım.
Biraz uzun oldu fakat kafama çok takıldığı için detaylıca yazmaya çalıştım şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 corolla otomatik - Lovato c- obd2 kit vuruntu sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2020, 12:03:02 »
Merhabalar Atilla bey,
LPG'li toyotalarda vuruntu kaçınılmaz diyen usta neye göre yorum yapıyormuş acaba?
Toyota motoru LPG uyumunda en sorunsuz motordur ama iş uygun sistemi tecrübe eşliğinde entegre etmekten geçiyor,malesef Lovato LPG sisteminin ayarından anlayan doğru düzgün usta bulmak biraz zor formda konusu vardı rolanti devrini ayarlamak için menüden hızlanırken veya yavaşlarken diye seçili olması lazımdı bahsetmişlerdi ama tam hatrımda yok, aslında Atiker obd2 sistemleri piyasadaki birçok LPG markasından daha performanslı iş çıkarıyor,
Form üyemiz @Sefa Emrehan Kahraman (45638) da baya bir uğraşmıştı konuyu görürse yardımcı olacaktır bütün ayarlar dan ziyade LPG haritası en iyi seviyede olmalı onun içinde yolda her devirde ayrı ayar yapılmalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2020, 12:05:27 »
Avans ayarı sorunu çözer, benzer durum Atikerde de var avanslı konuma alınca sorun çözülüyor, Lovatonun menüsündede var. İnş sorununuz bu ayarla düzelir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2020, 12:09:29
yalnız o ustayla işiniz zor, corollada bu sorun kaçınılmaz gibi bir durum yok, ben ve diğer lpg montajı yaptıranlar düzgün bir montaj ve iyi bir yol ayarıyla sorunsuz kullanıyoruz,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2020, 13:20:30 »
Avans ayarı sorunu çözer, benzer durum Atikerde de var avanslı konuma alınca sorun çözülüyor, Lovatonun menüsündede var. İnş sorununuz bu ayarla düzelir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2020, 12:09:29
yalnız o ustayla işiniz zor, corollada bu sorun kaçınılmaz gibi bir durum yok, ben ve diğer lpg montajı yaptıranlar düzgün bir montaj ve iyi bir yol ayarıyla sorunsuz kullanıyoruz,

Hocam avans ayarıyla ilgili yapıldı denildi ama demek ki yapılmamış ya da doğru yapılmamış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2020, 13:24:42 »
Aslında sadece avans ayarını yapmakta yetmez, iyi bir rolanti ayarı, sonrasında yolda ayarda yapılmalı belki yüksek devirde veya yükte araca yeterli gaz gelmediği içinde vuruntu yapabilir, veya tam tersi fazla gaz gelmeside vuruntuya sebebiyet verir, iyi bir lpg ustası işi çözer, ama o usta değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2020, 13:29:21 »
Hüsnü bey sağolsun yazmış gerekenleri. Burada çok söyledik kitten önce yolda ayar yapmayı bilen işçiliği iyi ustalara taktırın diye.

Atilla Bey, öncelikle kalın harfle yazmayın lütfen, okumayı çok zorlaştırıyor. Profil bilgilerinizi de doldurursanız nerede olduğunuzu bilir ve daha iyi önerilerde bulunabiliriz.

Yol ayarı yapmayı bilen bir lpg dükkanına ya da AFRcilere yol ayarı yaptırınız. Tabi öncesinde montajın doğruluğu da kontrol edilmeli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2020, 14:25:11 »
Hüsnü bey sağolsun yazmış gerekenleri. Burada çok söyledik kitten önce yolda ayar yapmayı bilen işçiliği iyi ustalara taktırın diye.

Atilla Bey, öncelikle kalın harfle yazmayın lütfen, okumayı çok zorlaştırıyor. Profil bilgilerinizi de doldurursanız nerede olduğunuzu bilir ve daha iyi önerilerde bulunabiliriz.

Yol ayarı yapmayı bilen bir lpg dükkanına ya da AFRcilere yol ayarı yaptırınız. Tabi öncesinde montajın doğruluğu da kontrol edilmeli.

Hocam Amasya/Merzifon da ikamet ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2020, 14:35:42
Aslında sadece avans ayarını yapmakta yetmez, iyi bir rolanti ayarı, sonrasında yolda ayarda yapılmalı belki yüksek devirde veya yükte araca yeterli gaz gelmediği içinde vuruntu yapabilir, veya tam tersi fazla gaz gelmeside vuruntuya sebebiyet verir, iyi bir lpg ustası işi çözer, ama o usta değil

Hocam önerebileceğiniz bir usta var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2020, 14:40:46 »
Size en yakın Çorumda Özençler otogaz var, forumda tavsiye edilen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2020, 14:58:57 »
Size en yakın Çorumda Özençler otogaz var, forumda tavsiye edilen
Hüsnü hocam, gerçi Mutlu bey bizi azarlarcasına belirtmiş buradan kaç kez söyledik yol ayarını iyi yapan bir ustaya taktırın diye ama ben taktırmadan önce zaten forumu okudum bahsettiğiniz firmayı da gördüm. Lakin ben yeni nesil obd li taktırmak istediğim için Lovato taktırdım ve BRC de obd li sistem olmadığını da buradan okudum. Bu sebepten söz konusu firmayı tercih etmemiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2020, 15:13:23 »
hocam selamlar,
benim aracımda da lovato easy fast c-obd2 var.  aracım 2013 model corolla 1.6 Multidrive S

size ayarlarımı aşağıda paylaşıyorum. yüksek devirde, ani yüklenmede vuruntu sebebi, aşağıdaki ilk resimdeki soldaki  kırmızı işaretlediğim avans ayarıdır.  aktif olmalı, x1 seçili olmalı.   bu şekilde olmasına rağmen, yüklendiğinizde vuruntu yapıyorsa, haritadaki yüksek ms  değerleri çok fazla arttırmışlardır.   örnek olsun diye haritayı da aşağıda paylaşıyorum.   bu ayarı kendi kablomla yaptım.  Piyasada en ustayım diyen yüzlerce internette videosu olan bayiler/ustalar bile sizi malesef uğraştırır, bunlar böyle , vuruntu titreşim normal der gönderir.  Bu işlere yatkınsanız bir kablo alıp kendi ayarınızı yapın.  lpg ayarı ile ilgili konular internette forumda çok fazla. anlaşılmayan birşey olursa ben de yardımcı olurum. 

ilk resimdeki sağdaki kırmızı işaretli olan, switch ise geçişinizin vuruntusuz olması için gereklidir.   

Bu alttaki kısım harita dediğimiz yer.  rölantide veya yükte fakir zengin  olayını burdaki rakamlar belirler.   bende bu şekilde ideal çalışıyor.  STFT-LTFT+-2 içerisinde geziyor en fazla.   bu sayılar sizin lpg montajınıza göre ,  basıncınız, lpg enjektör nozuluna göre  artıp azalabilir.

burası da ustaların hiç sallamadığı sıcaklık düzeltmesidir. bende bu şekilde iyi çalışıyor, sorun yaşamadım.

OBD, araca tüm ayarlar yapıldıktan sonra aktifleştirilmeli.

ve diğer ayarlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2020, 15:33:08 »
hocam selamlar,
benim aracımda da lovato easy fast c-obd2 var.  aracım 2013 model corolla 1.6 Multidrive S

size ayarlarımı aşağıda paylaşıyorum. yüksek devirde, ani yüklenmede vuruntu sebebi, aşağıdaki ilk resimdeki soldaki  kırmızı işaretlediğim avans ayarıdır.  aktif olmalı, x1 seçili olmalı.   bu şekilde olmasına rağmen, yüklendiğinizde vuruntu yapıyorsa, haritadaki yüksek ms  değerleri çok fazla arttırmışlardır.   örnek olsun diye haritayı da aşağıda paylaşıyorum.   bu ayarı kendi kablomla yaptım.  Piyasada en ustayım diyen yüzlerce internette videosu olan bayiler/ustalar bile sizi malesef uğraştırır, bunlar böyle , vuruntu titreşim normal der gönderir.  Bu işlere yatkınsanız bir kablo alıp kendi ayarınızı yapın.  lpg ayarı ile ilgili konular internette forumda çok fazla. anlaşılmayan birşey olursa ben de yardımcı olurum. 

ilk resimdeki sağdaki kırmızı işaretli olan, switch ise geçişinizin vuruntusuz olması için gereklidir.   

Bu alttaki kısım harita dediğimiz yer.  rölantide veya yükte fakir zengin  olayını burdaki rakamlar belirler.   bende bu şekilde ideal çalışıyor.  STFT-LTFT+-2 içerisinde geziyor en fazla.   bu sayılar sizin lpg montajınıza göre ,  basıncınız, lpg enjektör nozuluna göre  artıp azalabilir.

burası da ustaların hiç sallamadığı sıcaklık düzeltmesidir. bende bu şekilde iyi çalışıyor, sorun yaşamadım.

OBD, araca tüm ayarlar yapıldıktan sonra aktifleştirilmeli.

ve diğer ayarlar...

Hocam çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık servise gidip bu ayarları aynen yapmalarını rica edeceğim. Benim pek becerebileceğim şeyler değil ki kablo yazılım vs.. lazım. Hocam bu arada İstanbul'da değil de yakın bir yerde olsaydınız sizi ziyarete gelirdim. İlgiliniz için çok teşekkür ederim. Ayarları güncelleyelim bakalım nasıl olacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2020, 16:00:13 »
Burak bey sizi tebrik ederim form üyemiz Hüsnü bey ve mutlu tekir beyde kendi ayarlarını yapıyorlar,ustalara ders vermek lazım zaten bizim insanımıza imkan sunsunlar icat bile yaparlar. :alkis: :alkis: :alkis:
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2020, 16:49:45 »
Hüsnü hocam, gerçi Mutlu bey bizi azarlarcasına belirtmiş buradan kaç kez söyledik yol ayarını iyi yapan bir ustaya taktırın diye ama ben taktırmadan önce zaten forumu okudum bahsettiğiniz firmayı da gördüm. Lakin ben yeni nesil obd li taktırmak istediğim için Lovato taktırdım ve BRC de obd li sistem olmadığını da buradan okudum. Bu sebepten söz konusu firmayı tercih etmemiştim.
ben ayarlar için orayı tercih edebilirsiniz demek istemiştim,sanırım yanlış anlaşıldım, Brc montajı yapıyorlar ama farklı modellerde de ayar için yardımcı olabileceklerini düşünmüştüm

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2020, 16:56:29
Burak bey ve Ümit beyde belirtmiş ama en temizi kendi kablonuzu kendiniz çok çok ucuza (usb to ttll aygıtıyla bu mümkün oluyor) yapıp, programı netten indirip kendi ayarlarınızı kendiniz yapabilmeyi öğrenmenizdir, inanın hem zevkli hemde sıfır sorunla kullanıyorsunuz aracınızı, gözünüz korkmasın, bir kaç ayar videosu izleyip kurcalayınca rahatlıkla yapılabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 19, 2020, 18:02:15 »
ben ayarlar için orayı tercih edebilirsiniz demek istemiştim,sanırım yanlış anlaşıldım, Brc montajı yapıyorlar ama farklı modellerde de ayar için yardımcı olabileceklerini düşünmüştüm

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2020, 16:56:29
Burak bey ve Ümit beyde belirtmiş ama en temizi kendi kablonuzu kendiniz çok çok ucuza (usb to ttll aygıtıyla bu mümkün oluyor) yapıp, programı netten indirip kendi ayarlarınızı kendiniz yapabilmeyi öğrenmenizdir, inanın hem zevkli hemde sıfır sorunla kullanıyorsunuz aracınızı, gözünüz korkmasın, bir kaç ayar videosu izleyip kurcalayınca rahatlıkla yapılabiliyor

Hüsnü bey ben yanlış düşünmüş olabilirim şöyle ki benim kiti taktırdığım servis ile sizin önerdiğiniz servis aynı sanayii de hatta yakınlar, kendileri lovato servisi varken bizim ayar yapmamız etik olmaz diye düşünürler mi diye aklımda geçirdim, yoksa haklısınız farklı markalara da ayar yapabilirler..
Yalnız bu ayar işini kendimizin yapabileceğine dair vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim cesaretlendirdiniz beni.. biraz kurcalayıp deneyebilirim sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 60
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2020, 20:16:28 »
Biz LPG ye en uygun araç Toyota olarak biliyoruz. Benim aracım 2018 otomatik corolla. Aracım 4500 km iken OBD li Atiker Grand taktırdım. Şu an 25000 km de bir sorun çıkmadı. Takan usta önemli diye boşa demiyorlar.
Olduğu Kadar Olmadığı Kader.