0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Avans ayarı sorunu çözer, benzer durum Atikerde de var avanslı konuma alınca sorun çözülüyor, Lovatonun menüsündede var. İnş sorununuz bu ayarla düzelir.Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2020, 12:09:29 yalnız o ustayla işiniz zor, corollada bu sorun kaçınılmaz gibi bir durum yok, ben ve diğer lpg montajı yaptıranlar düzgün bir montaj ve iyi bir yol ayarıyla sorunsuz kullanıyoruz,
Hüsnü bey sağolsun yazmış gerekenleri. Burada çok söyledik kitten önce yolda ayar yapmayı bilen işçiliği iyi ustalara taktırın diye.Atilla Bey, öncelikle kalın harfle yazmayın lütfen, okumayı çok zorlaştırıyor. Profil bilgilerinizi de doldurursanız nerede olduğunuzu bilir ve daha iyi önerilerde bulunabiliriz. Yol ayarı yapmayı bilen bir lpg dükkanına ya da AFRcilere yol ayarı yaptırınız. Tabi öncesinde montajın doğruluğu da kontrol edilmeli.
Aslında sadece avans ayarını yapmakta yetmez, iyi bir rolanti ayarı, sonrasında yolda ayarda yapılmalı belki yüksek devirde veya yükte araca yeterli gaz gelmediği içinde vuruntu yapabilir, veya tam tersi fazla gaz gelmeside vuruntuya sebebiyet verir, iyi bir lpg ustası işi çözer, ama o usta değil
Size en yakın Çorumda Özençler otogaz var, forumda tavsiye edilen
hocam selamlar,benim aracımda da lovato easy fast c-obd2 var. aracım 2013 model corolla 1.6 Multidrive S size ayarlarımı aşağıda paylaşıyorum. yüksek devirde, ani yüklenmede vuruntu sebebi, aşağıdaki ilk resimdeki soldaki kırmızı işaretlediğim avans ayarıdır. aktif olmalı, x1 seçili olmalı. bu şekilde olmasına rağmen, yüklendiğinizde vuruntu yapıyorsa, haritadaki yüksek ms değerleri çok fazla arttırmışlardır. örnek olsun diye haritayı da aşağıda paylaşıyorum. bu ayarı kendi kablomla yaptım. Piyasada en ustayım diyen yüzlerce internette videosu olan bayiler/ustalar bile sizi malesef uğraştırır, bunlar böyle , vuruntu titreşim normal der gönderir. Bu işlere yatkınsanız bir kablo alıp kendi ayarınızı yapın. lpg ayarı ile ilgili konular internette forumda çok fazla. anlaşılmayan birşey olursa ben de yardımcı olurum. ilk resimdeki sağdaki kırmızı işaretli olan, switch ise geçişinizin vuruntusuz olması için gereklidir. Bu alttaki kısım harita dediğimiz yer. rölantide veya yükte fakir zengin olayını burdaki rakamlar belirler. bende bu şekilde ideal çalışıyor. STFT-LTFT+-2 içerisinde geziyor en fazla. bu sayılar sizin lpg montajınıza göre , basıncınız, lpg enjektör nozuluna göre artıp azalabilir. burası da ustaların hiç sallamadığı sıcaklık düzeltmesidir. bende bu şekilde iyi çalışıyor, sorun yaşamadım. OBD, araca tüm ayarlar yapıldıktan sonra aktifleştirilmeli.ve diğer ayarlar...
Hüsnü hocam, gerçi Mutlu bey bizi azarlarcasına belirtmiş buradan kaç kez söyledik yol ayarını iyi yapan bir ustaya taktırın diye ama ben taktırmadan önce zaten forumu okudum bahsettiğiniz firmayı da gördüm. Lakin ben yeni nesil obd li taktırmak istediğim için Lovato taktırdım ve BRC de obd li sistem olmadığını da buradan okudum. Bu sebepten söz konusu firmayı tercih etmemiştim.
ben ayarlar için orayı tercih edebilirsiniz demek istemiştim,sanırım yanlış anlaşıldım, Brc montajı yapıyorlar ama farklı modellerde de ayar için yardımcı olabileceklerini düşünmüştümMesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2020, 16:56:29Burak bey ve Ümit beyde belirtmiş ama en temizi kendi kablonuzu kendiniz çok çok ucuza (usb to ttll aygıtıyla bu mümkün oluyor) yapıp, programı netten indirip kendi ayarlarınızı kendiniz yapabilmeyi öğrenmenizdir, inanın hem zevkli hemde sıfır sorunla kullanıyorsunuz aracınızı, gözünüz korkmasın, bir kaç ayar videosu izleyip kurcalayınca rahatlıkla yapılabiliyor