0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle egzoz'u doğru yazdığınız için teşekkürler.Hangi yakıtı kullanıyorsunuz ve aldığınız yakıtın kalitesinden emin misiniz? Lpg'li kullanım ise, egzoz supapları da kontrol edilebilir (eğer bu gerekirse, motor açıldığında komple kontrol gerekir). Verdiğiniz yağ tüketim değeri tolere değerler içinde olduğundan, ilk olarak yakıttan emin olmanız daha doğru olur.
Arkadaşlar aracım 95 model Corolla 1.6 xli. Son 2 yıldır felan aracın egzozunda yağlanma sorunu var. Araç belirgin bir yağ eksiltme yapmiyor. En son ölçümünde 10 bin km de 750 ml falan yağ ekledim ve sonrasında yağ bakımına girdiğimde yağ seviyesi çubuğun ortasinda falandı. Araçta çekiş vs hiçbir sorun yok. Geçen kontrol ettim araçta duman atma vs hiçbir sıkıntı yok. Yani görünür bir sorun yok ama egzoz ucunda sürekli bir yağlanma var. Ve gittikçe bu sorun artiyor gibi. Daha önce bu tür bir sorun yaşayan oldumu acaba???
Komple motor yapıldı araca. Bugün teslim aldım. 6 bin lira gibi bir maliyeti oldu. Şu an araçta motor kaynaklı bir sıkıntı yok. Araçta şu an iç aksam ve kaportada rolantide titreme var ve sanzimanda hafif tiz bir ses geliyor. Aracın motor gayet stabil çalışıyor motorda titreme felan yok. Usta şanzıman alt kulakları sorunlu dedi. Daha fazla masraf olmasın diye değiştirmedim dedi. İstersen kulakları al gel değiştirelim dedi. Bu kulakları yan sanayi olanlarla degistirsek randıman alabilir miyiz acaba. Yan sanayi kulakların tekine 140 lira dedi parçası. Servis orijinali kaça satıyor acaba. Yan sanayi kulaklar genelde sorunu gidermiyor diyorlar öyle mi acaba? Ve araçta bahsettiğim sarsıntı ve şanzımandan gelen vizirti gibi sesin kaynağını şanzıman alt kulaklar mıdır acaba.
Sarsıntı rolantide ve ilk kalkışta oluyor. En belirgin halı ilk kalkışta. Hareket halinde belli belirsiz farkediliyor ustam. Kelkinme türü bir durum yok sanırım. Tıpkı bir masaj aletinin verdiği titreşime benziyor. Ses de bahsettiğiniz inilti türü bir ses ama o normal iniltiden biraz daha belirgin.Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2020, 23:38:45Şanzımanda da yağ kaçağı vardı. Motor inince onu da halletti usta. Şanzıman prizdirek kecesinden yağ atıyormuş keçe değişmiş. Sadece yağ eksiğini tamamladım diyor usta. Şanzıman içinde varolan yağ da 1 buçuk yıl falan önce koyulmuştu şanzımana.
Arkadaşlar aracımdan son derece memnunum. Ufak bir sorunum var ve bu konuda yine fikir almak istiyorum. Araçta motor yenileme dışında fren bakımlarını da yaptırdım. On diskler mahle marka on balatalar Bosch marka olarak değiştirildi. Bu işlem sonrası sola dönüşlerde disk kaliper demirine sürtme yaptı ve usta ince bir tabaka torna ile aldırarak bu sorunu halletti. Fakat sonrasında araçla geri giderken frene basıldığında lak diye bir ses geliyor. Bu ses genellikle sadece geri gitmeye başlandıktan sonra ilk frene basıldığında geliyor geri gitmeye devam ederken frene bas bırak yapildiginda gelmiyor. Tekrar ileri gidip frene basılıp geri gidildiğinde yine geliyor. İleri giderken frene basıldığında nadiren aynı sesi yapıyor. Hareket halinde belli bir süre sabit hızda şehir dışında giderken frene basıldığında ileri giderken de yaptığı oluyor çok sık olmasa da. Ayrıca araç soğukken bu sesi aldığımı hatırlamıyorum. Aracı çalıştırdıktan sonra hararet hafif yerinden oynadıktan sonra yapıyor gibi geldi bana ama emin de değilim bu konuda. Usta baktı frenle alakası yok dedi rot balansciya git dedi. Rot balansci baktı on tabla burçları miydi salincak burçları miydi ikisini de değiştirdik sağ arka Z rot değiştirdik ses aynen gelmeye devam ediyor. Fren disk ve balatalari degisimi sonucu frenleme performansı kat kat arttı fakat böyle bir seste ortaya çıktı. Usta fren ile alakalı değil dedi rot balansci in yazdığı parçalar degistikten sonra da devam ediyorsa gel tekrar bakalım dedi. Ustaya gitmeden önce fikir olsun diye sorayım dedim sizlere. Son olarak araçta fren diski ve on balatalar ile şanzıman alt kulakları aynı gün değişti ve yukarıda yazdığım disk sürtme işlemi sonrasında disk torna yapıldıktan sonra bu bahsettiğim lak sesini farkettim belki önceden de gekliyorduysa da ben farketmedim.
Herhangi bir parça değiştirmeden önce ustanızı değiştirin.