Gönderen Konu: Motor Yağı değişiminden sonra motordan gelen boğuk ses  (Okunma sayısı 10243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Merhabalar arkadaşlar kolay gelsin, aracım 2012 toyota avensis . bugün aracıma castrol magnetic 5w 30 motor yağı değişimi yaptım. Eski yağım da bu idi. Aynı zamanda yağ,hava ve polen filtresi de değişti. Bunların hepsini servis dışında yaptırdım. Konulan yağ 4 lt. Motor dan boğuk bir ses gelmeye başladı. Yani böyle gaza yüklenince yarış arabası gibi gür gür gür gür bir ses geliyor. Araç durduğu yerde ses yok ama böyle yokuş yukarı falan dip gaz yapınca değişik bir ses geliyor. Kaynağı nedir sizce ,teşekkür ederiö.
Avensis

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı değişiminden sonra motordan gelen boğuk ses
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2020, 20:21:12 »
Hava filtresi yerine tam oturup tırnakları kilitli mi kontrol et,%99 sorun o kısımda
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2020, 22:18:53 »
Muhtemelen çekiş problemi yada rolanti devrinde anormallikte olacaktır,hava filtresi tam olarak oturdumu ve kapak tam manası ile kapalı durumdamı ?
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2020, 23:15:14 »
Merhabalar arkadaşlar kolay gelsin, aracım 2012 toyota avensis . bugün aracıma castrol magnetic 5w 30 motor yağı değişimi yaptım. Eski yağım da bu idi. Aynı zamanda yağ,hava ve polen filtresi de değişti. Bunların hepsini servis dışında yaptırdım. Konulan yağ 4 lt. Motor dan boğuk bir ses gelmeye başladı. Yani böyle gaza yüklenince yarış arabası gibi gür gür gür gür bir ses geliyor. Araç durduğu yerde ses yok ama böyle yokuş yukarı falan dip gaz yapınca değişik bir ses geliyor. Kaynağı nedir sizce ,teşekkür ederiö.
Hava filtresi ne marka ?
Eğer kaliteli bir filtre değilse havayı tam çekemediği için araç boğuk ses verir çekişi vs çok etkiler ve yüksek devirlerde ses çok değişir, ayriyeten yağın eskisi ile aynı vizkozite olduğunu yazmışsınız ama orjinal Castrol ürün olduğundan eminmisiniz?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2020, 23:50:20 »
Hava filtresi ne marka ?
Eğer kaliteli bir filtre değilse havayı tam çekemediği için araç boğuk ses verir çekişi vs çok etkiler ve yüksek devirlerde ses çok değişir, ayriyeten yağın eskisi ile aynı vizkozite olduğunu yazmışsınız ama orjinal Castrol ürün olduğundan eminmisiniz?

Hava filtresinin markasına bakmadım maalesef, daha bu işlerde biraz tecrübesizim :/ , yağın orjinal olup olmadığını inanın bilmiyorum ama şişeyi önümde açıp döktü ve şişe açılırken o güvenlik kilidi kırma sesini duydum. Sanıyorum siz ve sizin gibi cevap yazan değerli insanların dediği gibi hava filtresinden kaynaklı olabilir çünkü onu takarken ustayla sohbete dalmıştı ve sanki biraz özensiz yapmıştı gibi geldiydi o zamanda da.
Yarın yaptırdığım ustaya gideceğim inşallah büyük bir sıkıntı çıkmadan basit yollardan çözülür, yarın tekrar güncellerim sonuçlarıyla. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2020, 00:32:55 »
Hava filtresinin markasına bakmadım maalesef, daha bu işlerde biraz tecrübesizim :/ , yağın orjinal olup olmadığını inanın bilmiyorum ama şişeyi önümde açıp döktü ve şişe açılırken o güvenlik kilidi kırma sesini duydum. Sanıyorum siz ve sizin gibi cevap yazan değerli insanların dediği gibi hava filtresinden kaynaklı olabilir çünkü onu takarken ustayla sohbete dalmıştı ve sanki biraz özensiz yapmıştı gibi geldiydi o zamanda da.
Yarın yaptırdığım ustaya gideceğim inşallah büyük bir sıkıntı çıkmadan basit yollardan çözülür, yarın tekrar güncellerim sonuçlarıyla. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Hava filtresi ni söküp kendinizde kontorl edebilirsiniz ışık tutarak ve hava tutarak geçirgenliğini bir kontrol edin eğer sorun yoksa tekrar yerine tam olarak oturtun ve kapağını kapatın tekrar yol yapın deneme yapın.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2020, 15:04:55 »
Değerli ustalarım, abilerim. Dediklerinizi yaptım ,kendim hava filtresini kontrol ettim ancak bir sıkıntı yok gibiydi. Neyse yaptırdığım yere götürdüm adam hiç bir şeye bakmadı. Gerçekten ucuz etin yahnisi yavan olur derler ya. Bana dediki yağında sıkıntı yok filtre de yerinde dörtnal toyota ya götür istersen dedi :D şaka gibi birisi kendisi isim vermek istemiyorum ama okuyorsa ustalığını tekrar sorgulasın lütfen. Ordan çıkınca egsozdan şüphelendim ve egsozcuya yol üstü diye gösterdim, bir problem olmadığını söyledi. Ordan gittim şaşmaz da tyt turgay ustayı buldum yol üstü denk geldim ve önünde durdum. Diğer ustaların yapmadığı şeyi yapıp beni dinledi ve hava filtresine bi bakalım dedi. Baktı ve bu filtre çok kötü dedi. İnce hava filtresinde hava filtresi kısmı tam kapanmıyor ve dip gaz yapınca fazla hava çekiyor ve dışarıdan da hava girdiği için titreşim yapıyor dedi. 2 seçenek sundu hava filtresi için , 70 tl pahalı olan denso marka hava filtresi aldım ve sorunum çözüldü. Buradan benim gibi tecrübesiz kullanıcılara sesleniyorum. Ucuza kaçmayın arkadaşlar . 2 gündür hiç huzurlu değildim. 50 100 tl lik farka değmeyecek işler yapmaya gerek yok gerçekten. Cevap yazan kullanıcılara çok teşekkür ediyorum.
Hava filtresi ni söküp kendinizde kontorl edebilirsiniz ışık tutarak ve hava tutarak geçirgenliğini bir kontrol edin eğer sorun yoksa tekrar yerine tam olarak oturtun ve kapağını kapatın tekrar yol yapın deneme yapın.
Hava filtresi ne marka ?
Muhtemelen çekiş problemi yada rolanti devrinde anormallikte olacaktır,hava filtresi tam olarak oturdumu ve kapak tam manası ile kapalı durumdamı ?
Hava filtresi yerine tam oturup tırnakları kilitli mi kontrol et,%99 sorun o kısımda
Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 16, 2020, 15:42:39 »
Harzaman dediğimiz iş yine kendini ispatlamış siznde dediğiniz gibi "ucuz etin yahnisi yavan olur" boşuna harcanan para çalınan zaman bunları nasıl anlatacaklar acaba kul hakkı nedir bilmiyorlar, ayriyeten yazıyı uzunca yazdığınız için teşekkürler diğer üyelerde okur faydalanmış olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 16, 2020, 16:25:00 »
Sorunun çözüldüğüne sevindim  . Tyt Turgay usta eski Toyota yetkili servis sorumlusudur . Beyefendi bir insandır  . 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2020, 18:53:00 »
Merhaba  hocam bu toyota turgay ustanın yeri tam olarak şaşmayın neresinde bi ziyaret edeyim bakalım söylediğiniz gibi mi