Gönderen Konu: 2019 Vision da arka camda dıştan buğulanma sorunu  (Okunma sayısı 733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Merhabalar değerli tctr severler
Aracıma 15 eylül de arkadan vurdular. Servis komple değiştirmek istedi bagajı ancak ben özel servise gittim ve local bir boyayla sorunu çözdüğümü düşündüm. İki gündür şimdi arka camda dıştan buğulanma olayı başladı sizce bu neden olabilir? Fikirleri bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Vision da arka camda dıştan buğulanma sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2020, 03:33:16 »
Hangi durumlarda günün hangi saatlerinde oluyor eğer sabah erken saatlerde oluyorsa o buğulanma dediğiniz muhtemelen soğuk hava ve çiğ sonucu oluşan geçici tabakadır ve gayet normaldir,içeride bir sorun yoksa dışarıda oluşan dediğim gibidir bide camda boy yapılırken kalan vernik veya boya tozu ve varsa onları temizletin yoksa daha çabuk kirlenme vs işlemler oluşur buğu tutma daha çok olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2020, 09:26:55 »
Araç park hâlinde ve öxellikle akşam gece saatlerinde...
Evet local boya yapılmıştı zaten boyadan sonra havada ani düşüşler oldu bunu temizletmek için aynı yere götüreyim değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2020, 12:06:38 »
Yaşadığınız yere göre, dıştan buğu zaten olağan bir şey ki...
Araba soğuk bir yüzey ve nemli daha ılık bir hava bulunuyorsa çiy oluşur.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2020, 12:21:00 »
Araç park hâlinde ve öxellikle akşam gece saatlerinde...
Evet local boya yapılmıştı zaten boyadan sonra havada ani düşüşler oldu bunu temizletmek için aynı yere götüreyim değil mi ?
Temizlik ile alâkalı değil onu ihtimal dahilinde yazdım,mutlu Bey'in belirttiği gibi artık havalar özellikle gece saatlerinde sağumaya başladı havadaki çiğ soğuk yüzeylerde tutunur park halindeki araçta bu oluşum gayet normal gün doğunca kendiliğinden geçer,camda boya tozu vs olursa tutunma daha fazla olur onu kastettim zaten boya yaparken camı ve diğer yerleri kapatırlar boya sonrası pasta cila çekerken camlarada gezdirirler el ile veya göz ile kontrolde bunu fark edersiniz kısacası aracınızda olağan dışı bir durum yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2020, 16:40:14 »
Yaşadığınız yere göre, dıştan buğu zaten olağan bir şey ki...
Araba soğuk bir yüzey ve nemli daha ılık bir hava bulunuyorsa çiy oluşur.

Hangi durumlarda günün hangi saatlerinde oluyor eğer sabah erken saatlerde oluyorsa o buğulanma dediğiniz muhtemelen soğuk hava ve çiğ sonucu oluşan geçici tabakadır ve gayet normaldir,içeride bir sorun yoksa dışarıda oluşan dediğim gibidir bide camda boy yapılırken kalan vernik veya boya tozu ve varsa onları temizletin yoksa daha çabuk kirlenme vs işlemler oluşur buğu tutma daha çok olur.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim ben sadece hemen yanında üst modeli  varken veya diğer yakında  başka alt model araçlar varken onlarda olmayınca ve sadece bagaj kapağının olduğu arka camda olunca haliyle aklıma başka şeyler geldi sordum.