0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun,Uzun bir yazı olmuş ama sonuna kadar okudum belki ben kaçırmış olabilirim ama yakıt filtresinden hiç bahsetmemişsiniz,aracınızdaki sorun yağ kaynaklı dtf tıkanıklığı da olabilir yakıt filtresi sorunuda olabilir buradan nekadar yorum yapsak yanlış olur,madem İstanbul'a gidiyorsanız kesinlikle tem otoya gidin suyu gözünden için derim kendileri Toyota dan başka hiçbir araca servislik yapmazlar o yüzden aracı ve arızalarını iyi tanırlar esnaflık düsturuna sahip kişilerdir.
Tamamen önceki bakımlarında düzgün ürün gerekli ürün kullanılmadığından dolayı oluşan bir sorun olduğunu zannediyorum. Ümit beyin söylediği gibi benimde düşüncelerimde yakıt filtresi var her ne kadar danıştığınız servis yakıt filtresinin değiştiğini söylese de " sahte " filtre kullanımından dolayı büyük sorunlar yaşayan dizel ünitelere şahit oldum. Özellikle Toyota gibi bir markada her önüne gelen yağlar ve filtreler kullanılmaması gerekiyor sağlam araçlardır fakat onun istediği ürünleri kullanırsanız. Piyasada fazlasıyla sahte filtre ve yağlar dolaşmakta size önerim eğer istanbul avrupa yakasına gidebiliyorsanız Tem toyota servisi ziyaret edin gidemezseniz de parçaları sipariş edin.*Motul X-Clean EFE 5W30*JS Ashakashi filtre ( Yağ,polen ve hava) özellikle yakıt filtresini de alın.*Würth Engine FlushYağ değişim öncesi motor iç temizleyicisi kullanın.Ve yakıtınızı mutlaka Shell'den almanızı tavsiye ederim.
Merhaba,Öncelikle belirtmem gerekirse ACEA C2 ve C3 onayları arasında ham kül bakımımdan aracın DPF rejenerasyonu ve çalışma anomalisi yaratacak kadar büyük bir fark bulunmuyor ancak bu standartların her birinin belirli bir aralıkta onay aldığını gözetirsek bazı marka yağların bazı modellerinin C3 onayına sahip olmasına rağmen bu onayın referans değerinin zirvesinde olduğu gibi durumlar olabiliyor, bu durum genelde "market yağı" olarak tabir edilen, sürümü yüksek ürünlerde meydana geliyor. Kinematik viskozite ise yağın içerisindeki baz yağ kalitesi, baz yağın elde edilme yöntemi ve miktarı, içerisindeki katkılar ve bu katkıların oranına göre değişmektedir, Acea Cx onayı ile kinematik viskozite birbirinden ayrı konulardır.Videodaki araç rejenerasyon halinde, ancak dpf tıkanıklığı üst seviyede olan araçlarda, oto rejenerasyon pek etkili olmamaktadır, ayrıca dpf tıkanıklığı üst seviyeye gelen araçlarda çoğunlukla egr sisteminde de tıkanıklık olduğundan araç efektif rejenerasyon yapamamaktadır, böyle bir durumda, motor iç temizliği sonrasında egr ve dpf için fiziksel temizlik, akabinde yeni kullanılan yağ ile techstream üzerinden rejenerasyon ile dpf sıcaklığı 400c üzerinde tutularak en ufak partiküle kadar temizlik sağlanabilir.Motor iç temizleyicilerin motora, enjektörlere vs. zararı olmaz, vag grubunda pd (pump duse) enjeksiyon sistemine sahip araçlarda "enjektör temizleyici" kullanıldığında enjektörde distorsiyon (piyasa adı ile işeme) meydana gelebilir, bu yüzden piyasa ustaları motorda kullanılacak her türlü kimyasala kulaktan duydukları konular ile temkinli yaklaşıyorlar.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Ufuk Bey, size e-posta da göndermiştim forumdaki herkesin övgüsü ve tavsiyeleri üzerine, teşekkür ederim. Bu söylediğiniz dpf egr komple motor temizliği işlemi servisinizde yapılmakta mı? Bu işlemin maliyeti süresi ne kadardır? İlk adım olarak şuanda ne yapmam gerekir sizce derhal flush katkısı mı koyayım ne yapmalıyım sizce yarından itibaren?
Rica ederim, mesajınızı okudum, yarın konuyu servisteki arkadaşlarımla da istişare ederek size geri dönüş sağlarım, engine flush yağ değişimi esnasında kullanılır, yağa katıldığında araç kesinlikle yüke binmemeli, yağ değişiminden 200km önce katılan "karter çamuru temizleyici" ürünler de var ancak sizin durumunuz bu değil, dolayısı ile şu an herhangi bir müdahalede bulunmanız çözüm getirmez, aksine daha fazla soruna neden olabilir.