Gönderen Konu: Corolla dur kalklarda stop etme  (Okunma sayısı 2197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
Corolla dur kalklarda stop etme
« : Ekim 07, 2020, 11:25:55 »
Merhaba arkadaslar. Bende 1.33 2012 model corolla confort var. 95 binde Araca lpg taktirdim . Isiklarda soak koselerini dondugumde yada yogun trafikte dur kalklarda debriyaja ve frene basinca arac ta rolanti sifira cekip arac titreyip stop ediyor. Ancak surekli olan bisey degil bazen hic yapmiyor. Araci benzinde kullanmaya basladim ayni durumlarda debriyaj fren basildiginda rolanti ibresi sifira yaklasiyor arac titriyor ancak stop etmiyor. Aracin bujileri degisti bogaz kelebegi temizlendi maf sensoru kontrol edildi bi olumsuzluk gorulmedi bu islemler ozel serviste yapildi. Arac benzinde stop etmeye yaklasiyor ancak kurtariyor ancak lpg de kurtarmiyor ve bu olay surekliligi olan bi konu degil bazen hic yapmiyor bazende surekli yapiyor. Basina boyle bi olay gelipte cozumunu bulan arakadaslar varsa bi yardimci olabilirlerse mitesekkur kalirim. Istanbul avrupa yakasindayim bu isi cozebilecek usta servis varsa tavsiye edebilirmisiniz . Iyigunler simdiden tesekkurler. Bosa lip frene basincada stop etme eyleminde

Toyota Club Türkiye

Corolla dur kalklarda stop etme
« : Ekim 07, 2020, 11:25:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla dur kalklarda stop etme
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2020, 12:08:21 »
Merhabalar,
İlk önce LPG enjektörlerinin kontrolü nü yaptırınız eğer uygun nozul ölçüleri kullanılmamışsa dibinden araç hava alır ve stop eder yine enjektörlerde fabrika çıkışı dorun varsa aynı işi yapar dip lastiği düzgün oturtulmamışsa aynı hatayı yapar LPG'de motora fazla hava alma durumunda direk stop ettirir çünkü LPG benzine göre daha ince ayar ister benzinde kendini kurtarır,kontroller sırasında herşey normalse iyi bir LPG ayarı yaptırmanız gerekir ayar bozuk olduğu durumlarda yine stop eder.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2020, 14:13:00 »
Ümit bey forum kurallarını belirtmiş zamanında bir tanıdığım da 2012 model 1.33 Auris vardı oda aynı şeyleri yaşadı nereye gittiyse çözüm bulamadı.
Tekirdağ,Balıkesir ve Edirne ne LPG ustası kaldı ne de motor ustası hiç bir şekilde çözüm bulamadı en son candan mühendisliğe gitmişti orada çözüm bulabildi mi bilmiyorum ama öğrenip sorarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2020, 14:35:20 »
lpg kitinin markası nedir? 
devir kablosu bağlı mı?  bağlı değilse, lpg'de dediğiniz işi yapabilir.
Manifold delikleri kontrol edilmeli hava alıyor mu kaçak var mı diye.
Arkadaşın dediği candan mühendislik birçok yerden daha deneyimli. bir ziyarete gidip danışabilirsiniz. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2020, 14:40:12 »
Az önce görüştüm kendisi ile 1.6 motora takılan enjektörü 1.33 motora takmışlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2020, 15:07:39 »
Araca Candan Mühendislikte takıldı. brc konfort. bnm aklıma takılan lpg yı kapattıgım zaman benzındede stop etme noktasına gelmesi.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2020, 15:13:19
İleti yazarken imla kurallarına dikkat ediniz,tamamını büyük harf ile yazmak karşıdakine bağırma anlamı taşımaktadır niyet iyi olabilir klavye azizliği olabilir,

Gelelim sorunuza aslında ilk msj'da açıkladım ama tekrar yazayım araca sonradan entegre edilen LPG sisteminde hata var biyerden kontrolsüz hava girişi olduğundan ötürü araç titriyor rolanti düşüyor stop etmemek için düzeltme yapıyor müdahale ediyor,
LPG sistemini taktırdığınız yere gidip manifoldlu ve lpg enjektörlerini kontrol ettiriniz.
Telefon yurt dısı. klavyede yazarken sıkıntı oldugu ıcın buyuk puntolarla yazıldı kucuk harflerle yazarken sureklı buyuk harfe gecıyor. böyle bi forumda sokak jargonlugu yapacak ınsanında işi olmaz zaten.. lpg kapalıyken benzınde aynı sorunun olması sadece stop etmıyor sıfırdan kurtarıyor kendisini

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2020, 15:17:49
lpg kitinin markası nedir? 
devir kablosu bağlı mı?  bağlı değilse, lpg'de dediğiniz işi yapabilir.
Manifold delikleri kontrol edilmeli hava alıyor mu kaçak var mı diye.
Arkadaşın dediği candan mühendislik birçok yerden daha deneyimli. bir ziyarete gidip danışabilirsiniz.

Araca Candan Mühendislikte takıldı. brc konfort. bnm aklıma takılan lpg yı kapattıgım zaman benzındede stop etme noktasına gelmesi. ayrıca candana 5-6 kez gıttım her defasında aracta sorun oldugunu soyledıler ancak her teste rolantısı kısık kalmıs deyp ayarlama daha sonra basınsc ayarı yapma vb. vb. . candan mühendislikte kelebek temizliği yapılsın bujileri değiştir vb soledıler ozel servvıste yaptırdım.en son baskı balata bıtık ondan debriyaj ayırmıyor dendi onuda değiştirdim ama nafile

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2020, 15:19:58
Az önce görüştüm kendisi ile 1.6 motora takılan enjektörü 1.33 motora takmışlar

problemi çözülmüş mü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2020, 15:25:36 »
Size sokak jargonu yapıyorsunuz demedim klavye azizliği olduğunu dikkat etmenizi önerdim form kuralları gereği bizler imla kurallarına dikkat etmeye özen gösteriyoruz,
Konunun başından beri sorunun LPG enjektörlerinde veya nozul ölçülerinde problem olduğunu anlatıyorum,BRC bin bazı serilerğnde enjektör fabrikadan sorunlu olarak geliyor bazısında ise montaj hatası oluyor daha öncede form üyemiz @Sefa Emrehan Kahraman (45638) 1.33 Auris aracına BRC comfort serisini taktırdı süzün yaşadığınız sorunun birebir aynısını yaşadı enjektörler garantiden değişti sorun çözüldü.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2025, 02:11:27 »
Merhaba. Benim corollamda da montaj sonrası benzer şeyler oldu. Kalkışta stop etme sorunu. Sizce bende mi enjektorlerden şüphelenmeliyim? Kaçak olsa enjektöre su sıkınca problem çıkması gerekmez mi? Benzinde de kalkışta stop etme ve yokuşta zorlanma var.