Gönderen Konu: Bitik kapı fitilleri  (Okunma sayısı 1198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 228000
  • Model Yılı: '00
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Bitik kapı fitilleri
« : Ekim 04, 2020, 00:03:38 »
Selamun Aleyküm
Malum bizim araçların çoğunda olduğu gibi yaştan ötürü  benim arabanın da kapı fitilleri bitik vaziyette. 90'dan sonra  kapılardan bayağı rüzgar sesi alıyor. Kaportacılar orjinal temiz çıkma bulmamı söylemişlerdi. Geçen sene  kapi başına  500tl demişti servis, şimdi daha da artmıştır.  Yan sanayi ve çıkmacılar  hayli pahalı fiyat çıkarıyorlar maalesef...

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=fmtYzGLmRA0

D kapı fitilleriyle takviye etsek faydası  olur mu? Buna benzer bir tavsiyesi, tecrübesi olan var mı?

Toyota Club Türkiye

Bitik kapı fitilleri
« : Ekim 04, 2020, 00:03:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: Bitik kapı fitilleri
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2020, 10:58:23 »
Selamun Aleyküm
Malum bizim araçların çoğunda olduğu gibi yaştan ötürü  benim arabanın da kapı fitilleri bitik vaziyette. 90'dan sonra  kapılardan bayağı rüzgar sesi alıyor. Kaportacılar orjinal temiz çıkma bulmamı söylemişlerdi. Geçen sene  kapi başına  500tl demişti servis, şimdi daha da artmıştır.  Yan sanayi ve çıkmacılar  hayli pahalı fiyat çıkarıyorlar maalesef...

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=fmtYzGLmRA0

D kapı fitilleriyle takviye etsek faydası  olur mu? Buna benzer bir tavsiyesi, tecrübesi olan var mı?
Eskiyen kapı fitillerinin aynısı parçacılarda olmalı ben ce al değştir,yada o sadece benzer malzemeleri  satanlar sanayi yedek parçalaırın bulunduğu yerlerde numune götür yenisini al taktır yada kendin yap.. Extra dan videoda gibi bir çalışmada ekleybilirsin ama benim nacizane tavsiyem eskileride değiştirmen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2020, 11:03:07 »
Yansanayi kapı fitilinin takımına 800 TL fiyat çektiler.  O da ne kadar uyacak belli değil  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2020, 00:40:48 »
Yansanayi kapı fitilinin takımına 800 TL fiyat çektiler.  O da ne kadar uyacak belli değil  :olmamış:
Eğer üzerindeki kapı fitilleri çok yıpranmamışsa kopma yırtılma vs yoksa eskiden bir ara uygulanan yöntem yapılabilir ama nekadar etkili olur bilemem,
Önceleri fitil içi doldurma yapılırdı,fitilin bir yerinden çok küçük kesi yapılır içine serum hortumuna benzer hortum yitilirdi,birazda yağ (sürülürdü çok az miktarda) ısıyla yağlı hortum şişerdi dolgunluk sağlardı tabi Toyota da hiç denemedim,bu anlattığım biraz zor yöntem ama ek fitil yapılarak denenebilir rüzgar sesi gelen bölgeye uygulanabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2020, 21:10:53 »
Eğer üzerindeki kapı fitilleri çok yıpranmamışsa kopma yırtılma vs yoksa eskiden bir ara uygulanan yöntem yapılabilir ama nekadar etkili olur bilemem,
Önceleri fitil içi doldurma yapılırdı,fitilin bir yerinden çok küçük kesi yapılır içine serum hortumuna benzer hortum yitilirdi,birazda yağ (sürülürdü çok az miktarda) ısıyla yağlı hortum şişerdi dolgunluk sağlardı tabi Toyota da hiç denemedim,bu anlattığım biraz zor yöntem ama ek fitil yapılarak denenebilir rüzgar sesi gelen bölgeye uygulanabilir.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için . Ilk iş bunu yaptırabileceğim işinin ehli bir usta bulmalıyım.