Gönderen Konu: NGK bobin ve bozulunca iade süreci  (Okunma sayısı 1930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 248000
  • Model Yılı: '06
  • 10 kere teşekkür etti
NGK bobin ve bozulunca iade süreci
« : Eylül 30, 2020, 22:37:09 »
Arkadaşlar merhaba uzunca bir süre bobin problemin vardı ve 4 tane 120 tl lik yan sanayi maher marka bobin alarak bu sorunu halletmek istedim ancak 1 hafta arayla bobinler teker teker bozulunca bende eski bobinlerimi tekrar takmak zorunda kaldım şimdi ise sanayideki parçacıdan orjinal NGK marka bobin sipariş verdim yarın elimde olacak tanesi 350 tl de 1400 tl vermiş bulunmaktayım  >:( şimdi sorum şu bu NGK bobinler nasıldır iyi midir? eğer bozulursa iadesi olmuyormuş sanayideki parçacılar hep böyle iade almıyor ne yazık ki. Bobinler bozulunca iade için tüketici hakem heyetine gitsem sizce bir yararı olur mu? otomobil yedek parçası üretenler neden böyle malının arkasında durmaz anlamış değilim zira tüketiciyi koruma kanunu diye bir şey bunlara işlemiyor mu?

Toyota Club Türkiye

NGK bobin ve bozulunca iade süreci
« : Eylül 30, 2020, 22:37:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: NGK bobin ve bozulunca iade süreci
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2020, 01:15:43 »
Arkadaşlar merhaba uzunca bir süre bobin problemin vardı ve 4 tane 120 tl lik yan sanayi maher marka bobin alarak bu sorunu halletmek istedim ancak 1 hafta arayla bobinler teker teker bozulunca bende eski bobinlerimi tekrar takmak zorunda kaldım şimdi ise sanayideki parçacıdan orjinal NGK marka bobin sipariş verdim yarın elimde olacak tanesi 350 tl de 1400 tl vermiş bulunmaktayım  >:( şimdi sorum şu bu NGK bobinler nasıldır iyi midir? eğer bozulursa iadesi olmuyormuş sanayideki parçacılar hep böyle iade almıyor ne yazık ki. Bobinler bozulunca iade için tüketici hakem heyetine gitsem sizce bir yararı olur mu? otomobil yedek parçası üretenler neden böyle malının arkasında durmaz anlamış değilim zira tüketiciyi koruma kanunu diye bir şey bunlara işlemiyor mu?
Merhabalar,
Elektrik malzemesi bırakın değiştirmeyi deneme amaçlı bile verilmez,nkg kaliteli japon markasıdır ama orjinal değildir orjinali densodur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2020, 05:01:47 »
NGK ve DENSO bence kafa kafaya ürünlerdir.   bobin'de özellikle değişim yapmazlar. araçta anormal bir elektrik sorunu mu var? neden diğer bobinleriniz yandı ?  lpg var mı araçta?  LPG için devir sinyali bobinlerden mi alınmış?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 248000
  • Model Yılı: '06
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2020, 14:53:31 »
NGK ve DENSO bence kafa kafaya ürünlerdir.   bobin'de özellikle değişim yapmazlar. araçta anormal bir elektrik sorunu mu var? neden diğer bobinleriniz yandı ?  lpg var mı araçta?  LPG için devir sinyali bobinlerden mi alınmış?

Evet lpg var ve devir sinyal kablosu bobinden alinmis ancak ben lpg ayarlarindan devir sinyalini kranktan al diye ayarladim daha dogru olcum yapiyor bu sekilde yan sanayi maher alinca bozuldu bende 2 senedir kullandigim bobinlerimi tekrar taktim bu bobinlerin kimi toyota denso kimi gva diye daha once duymadigim bir marka bunlar beni idare ediyor ama degismek istiyorum genede.