0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba 1 hafta içinde 2020 otomatik corollamızı alacağız inşallah , günde 60,70 km yol gideceğim bundan önce dizel corolla vardı yakıt iyiydi ama benzini çok yakacağını tahmin ediyorum lpg bayide landirenzo takılıyormuş ancak 6 bin civarı fiyat teklif ettiler bu konuda fikri olan lpg taktırıp memnun olan var mı hangi markayı tercih etmeliyim teşekkurler.
Landiyi kesinlikle taktırmayın servis ağı çok kötü ve nihai kullanıcı olarak müdahale şansınız yok yani kendi ayarınızı kendiniz yapamazsınız aynı zamanda filtre değişimine bile servisine gitmek zorundasınız,Garanti bozulmuyor vs sözlerine aldanmıyın LPG takıldığı anda garanti kesinlikle bozulur Toyota Türkiye kabul etmiyor LPG servisleri tarafından motor kaskosu yapılıyor onunla garanti işini hallediyorlar,Gelelim hangi marka tavsiyesine kesinlikle Atiker grand obd2 sistemini tavsiye ederim sistem obd2 özelliği sayesinde çok verimli çalışıyor neredeyse benzin enjektörlerinin süresine yetişmeye çalışıyor ve anlık yakıt düzenlemesi yapabiliyor,Garanti işini herhangi bir sigortacıdan motor kaskosu yaparak çözebilirsinizFiyat olarak şuanda 3 bin TL civarında proje dahil takılıyor eğer aracı muayeneye sokmadan ilk önce LPG sisteminin entegrasyon işlemini yaptırırsanız araç LPG işli olarak gelir size ve tekrardan muayene masrafı çıkmaz aynı zamanda sıfır olarak muayeneye girdiği zaman 34 ay muayeneli olurken tekrar muayene yaptırırsanız 24 ay muayeneli olur.
Cevabınız için çok teşekkür ederim peki fiyatı pahalı sanırım ama prins kit nasıldır acaba fikriniz var mı atikeri pek seven yok çevremde açıkçası
Rica ederim,Prins kit iyidir ama bizim araçlar için çok gereksiz zaten lpg'ye en uyumlu motora sahip bir araç,Atiker için ön yargılı olmayınız milli sermaye olmasının yanında LPG ekipmanları konusunda kendini çok geliştirdi şuanda çok iyi konumda,zaten dünyadaki bütün LPG kit üreticileri belli başlı parçaları bazı tedarikcilerden temin ederler prins de bu konuda başı çeken firmalardandır hiçbir malzemeyi kendisi üretmez dünyadaki en iyi üreticilerden LPG kit ekipmanlarını temin eder bir koli içerisinde toplar kendi kârını koyduktan sonra satar nihai kullanıcı bunu bilmez aynı şekilde sizde bu parçaları toplayıp bir kit üretebilirsiniz mesala prins LPG enjektörleri japon kehin üretimi enkjektörlerdir piyasanın en kaliteli en hızlısıdır şu konuda müsterih olunuz iyi bir usta en kötü kiti bile sorunsuz çalıştırır.Benim kendi aracımda atikerin Avrupa pazarında kullandığı AKL marka kiti var Atiker ile birebir aynı sadece adı değişik 6 yıldır sorunsuz çalışmakta ve birgünde çok şükür arıza vermedi ve yakıt sarfiyatından aynı zamanda performansından çok memnunum.
Prinsin sadece en pahalı modeli olan Vsi 2 modelinde Khein enjektör var. Fiyatı Atiker civarında olan Ecomax ve Technomax modelinde İtalyan Omvl enjektör bulunur. Vsi 2nin bir alt modeli olan Silverline'da ise kendi enjektorlerini kullanır.
Ecomax ve Technomax modelini ben prins olarak saymadığım için ayırd etmedim benim için prins vsi 2 modelinden ibarettir gerisi takmaya bile değmez çünkü Atiker grand bile onlardan iyi iş yapıyor,ki zaten Atiker herşeyiyle tüketici dostu filtresini bile kullanıcı kendisi değiştirebiliyor o yüzden tavsiye ediyorum,Az önce arkadaşım ile görüştüm nakit ödemede 2800 TL'ye kadar taktıklarını söyledi.
Öyleyse Prins hakkında yanılıyorsunuz. Değil Vsi 2, silverline bile piyasadaki tüm kitlere tercih edilir. Technomax ise Atiker yerine tercih edilir.