Gönderen Konu: 2020 dream corolla için lpg tavsiyesi  (Okunma sayısı 3677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2020 dream corolla için lpg tavsiyesi
« : Eylül 26, 2020, 16:58:48 »
merhaba 1 hafta içinde 2020 otomatik corollamızı alacağız inşallah , günde 60,70 km yol gideceğim bundan önce dizel corolla vardı yakıt iyiydi ama benzini çok yakacağını tahmin ediyorum lpg bayide landirenzo takılıyormuş ancak 6 bin civarı fiyat teklif ettiler bu konuda fikri olan lpg taktırıp memnun olan var mı hangi markayı tercih etmeliyim teşekkurler.

Toyota Club Türkiye

2020 dream corolla için lpg tavsiyesi
« : Eylül 26, 2020, 16:58:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2020 dream corolla için lpg tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2020, 19:25:04 »
merhaba 1 hafta içinde 2020 otomatik corollamızı alacağız inşallah , günde 60,70 km yol gideceğim bundan önce dizel corolla vardı yakıt iyiydi ama benzini çok yakacağını tahmin ediyorum lpg bayide landirenzo takılıyormuş ancak 6 bin civarı fiyat teklif ettiler bu konuda fikri olan lpg taktırıp memnun olan var mı hangi markayı tercih etmeliyim teşekkurler.
Landiyi kesinlikle taktırmayın servis ağı çok kötü ve nihai kullanıcı olarak müdahale şansınız yok yani kendi ayarınızı kendiniz yapamazsınız aynı zamanda filtre değişimine bile servisine gitmek zorundasınız,
Garanti bozulmuyor vs sözlerine aldanmıyın LPG takıldığı anda garanti kesinlikle bozulur Toyota Türkiye kabul etmiyor LPG servisleri tarafından motor kaskosu yapılıyor onunla garanti işini hallediyorlar,
Gelelim hangi marka tavsiyesine kesinlikle Atiker grand obd2 sistemini tavsiye ederim sistem obd2 özelliği sayesinde çok verimli çalışıyor neredeyse benzin enjektörlerinin süresine yetişmeye çalışıyor ve anlık yakıt düzenlemesi yapabiliyor,
Garanti işini herhangi bir sigortacıdan motor kaskosu yaparak çözebilirsiniz
Fiyat olarak şuanda 3 bin TL civarında proje dahil takılıyor eğer aracı muayeneye sokmadan ilk önce LPG sisteminin entegrasyon işlemini yaptırırsanız araç LPG işli olarak gelir size ve tekrardan muayene masrafı çıkmaz aynı zamanda sıfır olarak muayeneye girdiği zaman 34 ay muayeneli olurken tekrar muayene yaptırırsanız 24 ay muayeneli olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2020, 19:41:09 »
Landiyi kesinlikle taktırmayın servis ağı çok kötü ve nihai kullanıcı olarak müdahale şansınız yok yani kendi ayarınızı kendiniz yapamazsınız aynı zamanda filtre değişimine bile servisine gitmek zorundasınız,
Garanti bozulmuyor vs sözlerine aldanmıyın LPG takıldığı anda garanti kesinlikle bozulur Toyota Türkiye kabul etmiyor LPG servisleri tarafından motor kaskosu yapılıyor onunla garanti işini hallediyorlar,
Gelelim hangi marka tavsiyesine kesinlikle Atiker grand obd2 sistemini tavsiye ederim sistem obd2 özelliği sayesinde çok verimli çalışıyor neredeyse benzin enjektörlerinin süresine yetişmeye çalışıyor ve anlık yakıt düzenlemesi yapabiliyor,
Garanti işini herhangi bir sigortacıdan motor kaskosu yaparak çözebilirsiniz
Fiyat olarak şuanda 3 bin TL civarında proje dahil takılıyor eğer aracı muayeneye sokmadan ilk önce LPG sisteminin entegrasyon işlemini yaptırırsanız araç LPG işli olarak gelir size ve tekrardan muayene masrafı çıkmaz aynı zamanda sıfır olarak muayeneye girdiği zaman 34 ay muayeneli olurken tekrar muayene yaptırırsanız 24 ay muayeneli olur.

Cevabınız için çok teşekkür ederim peki fiyatı pahalı sanırım ama prins kit nasıldır acaba fikriniz var mı atikeri pek seven yok çevremde açıkçası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2020, 20:15:39 »

Cevabınız için çok teşekkür ederim peki fiyatı pahalı sanırım ama prins kit nasıldır acaba fikriniz var mı atikeri pek seven yok çevremde açıkçası
Rica ederim,
Prins kit iyidir ama bizim araçlar için çok gereksiz zaten lpg'ye en uyumlu motora sahip bir araç,
Atiker için ön yargılı olmayınız milli sermaye olmasının yanında LPG ekipmanları konusunda kendini çok geliştirdi şuanda çok iyi konumda,zaten dünyadaki bütün LPG kit üreticileri belli başlı parçaları bazı tedarikcilerden temin ederler prins de bu konuda başı çeken firmalardandır hiçbir malzemeyi kendisi üretmez dünyadaki en iyi üreticilerden LPG kit ekipmanlarını temin eder bir koli içerisinde toplar kendi kârını koyduktan sonra satar nihai kullanıcı bunu bilmez aynı şekilde sizde bu parçaları toplayıp bir kit üretebilirsiniz mesala prins LPG enjektörleri japon kehin üretimi enkjektörlerdir piyasanın en kaliteli en hızlısıdır şu konuda müsterih olunuz iyi bir usta en kötü kiti bile sorunsuz çalıştırır.
Benim kendi aracımda atikerin Avrupa pazarında kullandığı AKL marka kiti var Atiker ile birebir aynı sadece adı değişik 6 yıldır sorunsuz çalışmakta ve birgünde çok şükür arıza vermedi ve yakıt sarfiyatından aynı zamanda performansından çok memnunum.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2020, 21:24:06 »
17000 km dir Atiker grand kullanıyorum, hiç sıkıntı yaşamadım, atiker için gelen eleştirilerden biri regülatör basıncını sabit tutmamasıydı ama bunuda yazılımla çözmüşler yani basınç düşünce verilecek gazı belli oranda artırıyor yükselince de düşürüyor ve bunu anlık otomatik olarak yapıyor, böylece sorun yaşanmıyor, 2. Eleştiri enjektör konusuydu bunuda romano tekli enjektörleri kullanarak aştı, yazılımını çok beğenerek kullanıyorum, açık anlaşılır bir arayüzü var, corolla için avans ayarı var, belli bir devirden sonra benzin takviyesi seçeneği var, obd özelliği sayesinde belli bir yere kadar düzeltme yapabiliyor (düzgün bir harita ayarıyla mükemmel çalışıyor, tek başına yetersiz kalır) tavsiye ederim, bir yerde de elit kitinde motor garantisi olduğunu duymuştum onuda araştırabilirsiniz, elit kitin enjektörü grand enjektöre göre daha hızlı olduğunu belirtmişler (takıp kullanmadığım için net bilgim yok ancak kağıt üstündeki verileri gerçekten çok iyi durumda)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 26, 2020, 21:26:19
Ama en önemlisi yolda ayar yapan işin ehli iyi bir ustaya montaj yaptırmanız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2020, 21:52:16 »
Rica ederim,
Prins kit iyidir ama bizim araçlar için çok gereksiz zaten lpg'ye en uyumlu motora sahip bir araç,
Atiker için ön yargılı olmayınız milli sermaye olmasının yanında LPG ekipmanları konusunda kendini çok geliştirdi şuanda çok iyi konumda,zaten dünyadaki bütün LPG kit üreticileri belli başlı parçaları bazı tedarikcilerden temin ederler prins de bu konuda başı çeken firmalardandır hiçbir malzemeyi kendisi üretmez dünyadaki en iyi üreticilerden LPG kit ekipmanlarını temin eder bir koli içerisinde toplar kendi kârını koyduktan sonra satar nihai kullanıcı bunu bilmez aynı şekilde sizde bu parçaları toplayıp bir kit üretebilirsiniz mesala prins LPG enjektörleri japon kehin üretimi enkjektörlerdir piyasanın en kaliteli en hızlısıdır şu konuda müsterih olunuz iyi bir usta en kötü kiti bile sorunsuz çalıştırır.
Benim kendi aracımda atikerin Avrupa pazarında kullandığı AKL marka kiti var Atiker ile birebir aynı sadece adı değişik 6 yıldır sorunsuz çalışmakta ve birgünde çok şükür arıza vermedi ve yakıt sarfiyatından aynı zamanda performansından çok memnunum.
Prinsin sadece en pahalı modeli olan Vsi 2 modelinde Khein enjektör var. Fiyatı Atiker civarında olan Ecomax ve Technomax modelinde İtalyan Omvl enjektör bulunur. Vsi 2nin bir alt modeli olan Silverline'da ise kendi enjektorlerini kullanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2020, 23:05:43 »
Prinsin sadece en pahalı modeli olan Vsi 2 modelinde Khein enjektör var. Fiyatı Atiker civarında olan Ecomax ve Technomax modelinde İtalyan Omvl enjektör bulunur. Vsi 2nin bir alt modeli olan Silverline'da ise kendi enjektorlerini kullanır.
Ecomax ve Technomax modelini ben prins olarak saymadığım için ayırd etmedim benim için prins vsi 2 modelinden ibarettir gerisi takmaya bile değmez çünkü Atiker grand bile onlardan iyi iş yapıyor,ki zaten Atiker herşeyiyle tüketici dostu filtresini bile kullanıcı kendisi değiştirebiliyor o yüzden tavsiye ediyorum,
Az önce arkadaşım ile görüştüm nakit ödemede 2800 TL'ye kadar taktıklarını söyledi.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2020, 02:28:07 »
Ecomax ve Technomax modelini ben prins olarak saymadığım için ayırd etmedim benim için prins vsi 2 modelinden ibarettir gerisi takmaya bile değmez çünkü Atiker grand bile onlardan iyi iş yapıyor,ki zaten Atiker herşeyiyle tüketici dostu filtresini bile kullanıcı kendisi değiştirebiliyor o yüzden tavsiye ediyorum,
Az önce arkadaşım ile görüştüm nakit ödemede 2800 TL'ye kadar taktıklarını söyledi.
Öyleyse Prins hakkında yanılıyorsunuz. Değil Vsi 2, silverline bile piyasadaki tüm kitlere tercih edilir. Technomax ise Atiker yerine tercih edilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2020, 07:36:52 »
Öyleyse Prins hakkında yanılıyorsunuz. Değil Vsi 2, silverline bile piyasadaki tüm kitlere tercih edilir. Technomax ise Atiker yerine tercih edilir.
Evet haklısınız Avrupa menşeli araçlar için tercih edilebilir ve edilmelidirde çünkü Avrupalı üreticilerin araçları lpg'ye pek uyumlu olmadığı için prins tercih konusu olabilir yalnız LPG konusunda neredeyse sorunsuz bir motora yani Toyota ya prins takmak çok gereksiz aynı işi daha az miktara ve sorunsuz yapmak varken neden fazladan para ödeyeyim,
Diğer yandan benim için en önemli konu yerlilik ve son kullanıcı olarak bazı ayarlara kendim müdahale edebilmeliyim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2020, 08:01:11 »
technomaxın Atiker granddan üstün yanı nedir? Fiyatının yüksek olmasının dışında? Technomaxta kullanılan omvl enjektörler 3 ohm dur 2.8 ms açma hızına sahiptir, yani Atikerin giriş seviyesinde kullandığı enjektör gibidir, atiker grand, gold ve elit modellerinde kullandığı enjektörler 1.9-2.0 ohm dirence sahip açma kapama hızları 3 ohm enjektörlere göre daha hızlı ve düşük olan enjektörlerdir, fiyatının uygun olmasını, servis ağını, yedekparça ucuzluğunu bir kenara bıraktım sırf enjektör farkları nedeniyle bile Atiker tecnomaxa göre tercih edilebilir bir markadır

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2020, 08:17:39
Düzeltme yapayım technomaxta kullanılan enjektör 2.5 ms çalışma hızına sahip, grand enjektör 2.0 ms açma 1.7 kapama, gold enjektör 1.7 açma 1.3 kapama, elit enjektör 1.0 açma 2.0 kapama özelliğine sahip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2020, 10:45:19 »
Düzgün yol ayarı yapılmış bir kitte bu farkları son kullanıcı hiçbir şekilde anlamaz. Ustalığı iyi olan bir yer olsun yeterli diye boşuna demiyoruz.
Atiker, BRC, Lovato, Prins den birini ustanıza ve bütçenize göre tercih edebilirsiniz.

Bu konu bir süre sonra "Hangi Marka LPG Kiti?" konusu ile birleştirilecektir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.