Gönderen Konu: 2005 corolla Enjektör terlemesi ve motordan gelen koku.  (Okunma sayısı 801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 104000
  • Model Yılı: '05
  • 25 kere teşekkür etti
Selâmun Aleyküm arkadaşlar. Forum da arama yaptım ama bulamadım.  2005 corolla 1.6 otomatik lpg benzin aracım 2 gündür benzin kokusu geliyordu. Bugün izmirde aracımı gösterdim. Usta bakmadan lpg li mi dedi evet dedim geldi baktı. Enjektör terlemesi dedi. Bugün çok yoğunum sonra gel dedi. Acaba bu şekilde başına gelen oldumu. Nasıl çözüm buldunuz ve maliyetli bir onarım mi. Çok teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla Enjektör terlemesi ve motordan gelen koku.
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2020, 10:30:37 »
Selâmun Aleyküm arkadaşlar. Forum da arama yaptım ama bulamadım.  2005 corolla 1.6 otomatik lpg benzin aracım 2 gündür benzin kokusu geliyordu. Bugün izmirde aracımı gösterdim. Usta bakmadan lpg li mi dedi evet dedim geldi baktı. Enjektör terlemesi dedi. Bugün çok yoğunum sonra gel dedi. Acaba bu şekilde başına gelen oldumu. Nasıl çözüm buldunuz ve maliyetli bir onarım mi. Çok teşekkür ederim
Fotoğraf varmı?
Eğer dip lastiği zamanla gevremişse oradan kaçırma yapar o şekilde kullanmanız tehlike arz eder sızıntı haline dönerse en ufak kıvılcımda parlama yaptırır,tamiri için sökülüp oringlerin değişmesi lazım ama kesinlikle işi bilen bir yerde yaptırın ve parçayı servisten alın piyasadaki oringler tam uyum sağlamayabilir tekrar takılırken tatlı sert şekilde oturması lazım,
LPG'li araçlarda uzun süre LPG'de çalıştığı için enjektör yeterince soğumuyor ve oringler gereğinden fazla ısınıyor soğuk sıcak temasında gevreme yapıyor,
İzmir'de oğuz otoya gidin gerekeni yaparlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2020, 10:46:22 »
Lpg markası nedir?  Kç km.dir lpg li kim nerde yaptırmış bu da önemli. kaliteli kitlerde böyle sorunlar olmaz diye dşünüyorum. Ben 100 binde lpg dönşümü yaptırdım 6 yıl oldu ,filtre değişim harici gitmiyorum ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 104000
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2020, 10:50:21 »
Fotoğraf varmı?
Eğer dip lastiği zamanla gevremişse oradan kaçırma yapar o şekilde kullanmanız tehlike arz eder sızıntı haline dönerse en ufak kıvılcımda parlama yaptırır,tamiri için sökülüp oringlerin değişmesi lazım ama kesinlikle işi bilen bir yerde yaptırın ve parçayı servisten alın piyasadaki oringler tam uyum sağlamayabilir tekrar takılırken tatlı sert şekilde oturması lazım,
LPG'li araçlarda uzun süre LPG'de çalıştığı için enjektör yeterince soğumuyor ve oringler gereğinden fazla ısınıyor soğuk sıcak temasında gevreme yapıyor,
İzmir'de oğuz otoya gidin gerekeni yaparlar.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 26, 2020, 10:52:39
Lpg markası nedir?  Kç km.dir lpg li kim nerde yaptırmış bu da önemli. kaliteli kitlerde böyle sorunlar olmaz diye dşünüyorum. Ben 100 binde lpg dönşümü yaptırdım 6 yıl oldu ,filtre değişim harici gitmiyorum ..
Atiket markası. Araç 93bin km de ben taktırdım. Şuanda 108 bin km de. Herseyinden çok memnun dum aslında.