Gönderen Konu: Sağ Ön Tekerden gelen hırıltı  (Okunma sayısı 1809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Sağ Ön Tekerden gelen hırıltı
« : Eylül 23, 2020, 09:51:28 »
Herkese Günaydın. Mutlu ve sağlıklı günler diliyorum.
2 gün önce sağ ön tekerimi, sanırım biraz sert şekilde, kaldırıma vurdum yanaşırken. Lastikte veya jantta hiç bir sorun yok. Arabanın altına baktım herhangi bir akan sıvı yok ancak bazen ilk çalıştırma da sağ ön teker tarafından hırıltı benzeri yani sanki bir yere sürtme şeklinde ses gelmekte  sonra kaybolmakta ve bazen de frene bastığımda aynı ses tekrarlamakta ve sonra yine kaybolmakta. Bazen hiç gelmiyor. Anlayamadım doğrusu. Sizce bir yerleri kırdım mı arkadaşlar?
Fren tutmasında ABS devreye girmede hiç bir sorun yaşamıyorum ancak sanki bir pervane dönerken bir yerlere sürtme yapar gibi ses geliyor sonra kesiliyor.
Teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

Sağ Ön Tekerden gelen hırıltı
« : Eylül 23, 2020, 09:51:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Sağ Ön Tekerden gelen hırıltı
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2020, 11:25:57 »
Isınınca ses tamamen geçiyormu?
Havalar artık soğudu Ankara'da daha fazla hissedilir,aracınızın motor bölümündeki hareketli parçalarda,rulmanlar da deforme olabilir,
Sırasıyla alternatör kasnağı,klima kompresör kasnağı,krank kasnağı ve diğer hareketli parçaları kontrol ettirmenizi öneririm.
Aynı zamanda direksiyon bağlantı vidalarını mavsala kadar bir kontrol ettirin vurma esnasında bir yeri gevşettiyse motorun titreşimi ile sallama ses yaptırır.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 23, 2020, 11:28:19
Sağ çamurluk davlumbazı ve motor alt koruma plastiği sağ parçanın şahseye bağlanan bölümünde ezilme veya bağlantı bidasında gevşeme varsa arada v kayışına sürtme yapabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2020, 16:27:15 »
Bazen hiç yapmıyor bu sesi. Sabah ilk çalıştırma esnasında bile yapmıyor. Bugün fark ettim geri vitese geçince biraz yapmaya başladı ama yine kesiliyor. Yani aslında ne zaman yaptığı hiç belli olmuyor. Aracın ısınmasıyla bağlantılı değil sanırım. Ama dediğniz yerlere baktıracağım ilk fırsatta. Teşekkür ederim
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2020, 17:20:59 »
Sorunu çözdüm. Bu sabah Dörtnal Toyota servisine gittim. Sağolsun Ogün Usta motor kaputunu açtıktan sonra eliyle sağ taraftan bir yerleri iteledi ve herşey düzeldi. Sanırım kaldırıma sert değme sonucu bir yerler kaydı ama şimdi halloldu.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2020, 21:12:19 »
Usta dediğin böyle olur,orayı burayı gereksiz yere kurcalayıp,bir sürü masraf açmadan iş halledilmiş,keşke şundan olmuş diye söyleseydi başına gelenlere hatırlatırdık.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2020, 08:44:34 »
Vallahi bende çok ısrar ettim ama "orası da bana kalsın dedi" bundan sonra bana kalan şey teşekkür ederek oradan ayrılmak oldu.
Cep telefonları;