0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yerlerine gelecek motor tipleri belli mi? 1.6 motor aktif sattığı lpg uyumlu sorunsuz motorken bunu kaldırıyorsa yerine belki turbo daha dayanıklı bir motor düşünmüşlerdir.
Duyduğum kadarıyla 1.5 3 silindirli turbo bir motor düşünülüyormuş.Sadece söylenti doğru olmayabilir.
1.5 3 silindir doğru da turbo yanlış tahmin:)120 hp 145 nm atmosferik
Mazda'nın motoru kesin. 14 sıkıştırma oranlı miller cycle.
Totoya Türkiye Ceo sunun bir yerlerde konuşmasını okumuştum. "1.6 motor takıntısından kurtulmak gerekiyor." Demişti. Çok haklı. Düşük hacimli atmosferik motorlar gelebileceği noktaya geldiler ve eskidiler. Bunların yerini düşük hacimli turbo motorlar aldı. Bir zamanın "beyaz araba mı olur" "erkek adam otomatik araba mı sürer" algısının kaybolması gibi bu takıntı da zamanla kaybolacaktır.Yakın gelecek hybrid ve küçük turbo motorlarda. Elektrikli otomobillerin yakın bir süre içinde herkesin ulaşabileceği noktada olacağını düşünmüyorum. Maliyeti düşerse Hidrojen çok daha yakın bir gelecek olabilir. Bu sebeple elimizdeki en iyi seçenek Hybrid. Ümit Bey in söylediklerine katılıyorum. Bir çok ülke bu tip temiz motorlara teşvik ederken bizde vergiden dolayı astarı yüzünü geçiyor. Vergilendirme sistemi çok yanlış. Çevreci, temiz, tam şehir araçları, mutlaka teşvik edilmesi gerekiyor.Hoş, çevre diyorum, bu kadar düşünülüyor olsaydı Kaz dağları telef edilmezdi, bu da ayrı konu.
Mazda'nın Sky Active ile Toyota'nın Hibriti sentezlenirse mükemmel olur
Toyota'nın bu Dynamic Force 1.5 motorunun sıkıştırma oranının 14 olduğunu öğrenince Mazda ile ortaklık mı diye düşündüm ama meğer Suzuki'nin M15A motorunun geliştirilmiş versiyonuymuş.
Şu videoda atkinson otto motor diyor. Belli ki miller çevrimi ile supap zamanlaması ile kompresyon yapılıp güç artışı yapılmış. Suzuki’nin atkinson çevrimli motoru mu var? Bence mazda ile çalışıldı//www.youtube.com/watch?v=Ad_WHkBIvlo