Gönderen Konu: Atatürk'ün maya ve aztek uygarlıklarına olan ilgisi  (Okunma sayısı 2777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadşlar Atatürk tarih araştırmalarına tasavvurumuzun çok ötesinde bir ilgi gösteriyordu. öyleki eski meksika uygarlıkları Aztek ve Maya uygarlıkları hakkında özel araştırmalar yaptırmış. hatta oraya elçi olarak eski bir generali göndermiş. Tahsin bey... soyadını Atatürk "Mayatepek" olarak değiştirmiş. ne ilginç değilmi. Tahsin Mayatepek. ve kıta aşırı meksika  :blink:
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: atatürkün maya ve aztek uygarlıklarına olan ilgisi
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2009, 07:01:52 »
   Kemal Paşa oraya Tahsin Mayatepek'i resmi elçi olarak atayıp asıl görevini gizlemek istemiştir. Çünkü ondan önce gönderdiği 6 kişilik heyet öldürülmüştür. Kemal paşa'ya en az 14 rapor göndermiştir. islamla da ilgili çok ciddi bilgiler vardır bu raporlarda.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2009, 08:55:23 »
  Çok önemli bir konu bu, paylaşım için teşekkürler. Herkesin bunları bilmesi çok güzel olur.
 Ayrıca Mu araştırmasınıda bunlara eklemek lazım sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2009, 09:33:16 »
Hiç duymadığım bir konuydu, paylaşım için teşekküler, ben de biraz araştıracağım. Zaten Maya ve Aztekler çocukluğumdan beri ilgimi çekmiştir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2009, 10:03:16 »
  Bunun asıl can alıcı noktası sonuçları olacaktır.  !!!
 Zaten bu da düşünülerek o zamanlarda bu çalışmalar yapılmıştı. Şimdi ise bu konuda olması gereken ilginin (çok az kişisel çalışmalar var sanırım) gösterildiğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2009, 10:16:33 »
yapılan araştırmalara göre Mu kıtasının devamı atlantis uygarlığı imiş. bu atlantis halkı iki kola ayrılmış. iyiliğin temsilcileri "Bir'in Oğulları" bunlar tek Allaha inanan insanlar. birde şeytanın hizmetkarı olan "Belial'in Oğulları" varmış. bunlarda insanlığı felakete sürükleyen. büyü ritüellerini ve zihin gücünü kullanarak insanların aleyhine işler yapıyormuşlar. bu iki grup arasında elektromanyetik gücün kullanıldığı büyük bir savaş çıkmıştır. bu savaş sonunda kötüler yani lanetlenmişler galip gelmiştir. Bir'in oğulları yani bazı rivayetlere göre Agartalılar, bundan sonra Allah'ın gazabının geleceğini farkederek Atlantisten göç etmişlerdir. Aynı şekilde Lanetlenmişlerin bir kısmı da dünyanın değişik yerlerine göç etmişlerdir. işte İnka, Maya, Aztek,Toltek, Mısır, Hint ve Türk medeniyetleri bunların uzantılarıdır. Türklerin ise Bir'in Oğullarından (Agartalılar) yani iyilerden geldikleri kuvvetle muhtemeldir. çünkü Türkler herzaman tek tanrılı dine inanmışlardır ve insanlığın iyiliğine çalışmışlardır. tarih boyunca kurdukları sistemlerin ve devletlerin mantığı ve yapısı bu olmuştur. genel olarak günümüzde insanlığın lehine iş yapan kişi ve milletler Agarta yani Bir'in O)ğulları kökenlidir. Sİnsice insanlığın aleyhine şeytani planlar yapan, savaşları tetikleyen ve tarih boyunca büyük katliamlar yapmış olan kişi ve milletler ise lanetliler yani Belial'in oğulları kökeninden gelmektedirler. (örnek Stalin,Hitler,Büyük İskender,Mussolini gibi)

İşte arkadaşlar çok ilginçtir ki Gazi Mustafa Kemal bunların hepsini ama hepsini biliyordu ve araştırmaları ve gizliden gizliye resmi tarihe hiç yansımayan bazı gerçekleri bu yönde şekillendirmeye çalışıyordu ki Belial'in Oğulları tarafınsdan engellendi. Atatürk'ün vefatı üzerine bazı iddialar var. şüpheli bir ölüm.  
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2009, 10:18:13 »
arkadaşlar bu konuları iyi araştıran ve tarihin asıl gerçeklerini ortaya çıkarmaya çalışan iki bilim adamımız var ve orta asya da gerçekten büyük çalışmalar yapıyorlar. bunlar Haluk Tarcan ve Mehmet Mirşan...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2009, 10:20:19 »
Mehmet Mirşan'ı yıllar önce bir Ceviz Kabuğu programında izlemiştim. Kaçta yattığımı hatırlamıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2009, 10:26:40 »
bu değerli bilim adamları batının insanlara empoze etmeye çalıştığı medeniyet ve tarih anlayışını yıkma yönünde çok önemli çalışmalara imza atttılar. mesela Türkler Anadoluya 1071 den sonra geldi. Ortaasya Türk tarihi 300 yıllıktır falan. halbuki en son Kırgızistanda yaptıkları araştırmalar ve buldukları tabletlere göre Ortaasya Türk tarihi 17-18 bin yıllık. merak edenler google videodan "Karlı dağlardaki sır" yazsınlar trt de yayınlanmış bir belgesel var onu izlesinler.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2009, 10:28:20 »
evet kemal abi gizlemiştir. bunun içinde soyadın ı kamufle amaçlı olarak MAYATEPEK olarak değiştirmiştir.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2009, 10:50:19 »
ÖnTürkler'i ondan öğrenmedik mi? Bu arada Ceyhun ufak bir düzletme yapayım. Mehmet Mirşan değil Kazım Mirşan olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Atatürk'ün maya ve aztek uygarlıklarına olan ilgisi
« Yanıtla #11 : Nisan 13, 2009, 11:20:35 »
evet doğru kazım olması lazımdı. evet arkadaşlar özür diliyorum. kafamda çok fazla isim var ondan heralde. karıştırdım.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2009, 00:56:19 »
Evet ben bu konuyu hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam askerden geldikten sonra takip ettiğim bir dergi vardı sene 1990 ve sonrası şimdi tam hatılamıyorum ama Bilinmeyenler diye bir dergiydi orada okumuştum çok ilğimi çekmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Nisan 14, 2009, 08:03:32 »
 Çok güzel ve önemli paylaşımlar Ceyhun, teşekkürler.
 Bu arada Rus arşivleride önemli kaynaklar bu konularda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2009, 11:04:37 »
bu konularda biz hep pasiflikle yeteneksizlikle itham edildik. kendi tarihimizi bile türkologlar araştırıyormuş biz yatıyormuşuz falan filan. halbuki gerçekler bizden hep gizleniyordu, yapılan çalışmalar görmezden geliniyordu. tarihi, batı medeniyetinin fikriyatına göre yorumlamaya ve programlamaya çalıştıkları için bizi böyle uyuttular yıllarca. ama aslında öyle değildi. artık gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2009, 14:26:39 »
Maya dilinde tepe  "tepek" şeklinde söyleniyormuş. Mayatepek soyadı oradan gelmiş. Türklerle kızılderili (daha doğrusu amerikan yerlisi) uygarlıkları ilişkilendiren bazı çalışmalar var. Bunları bazı gayrı-ciddi iddialarla sulandırmamak lazım. Ben böyle bir hipotezi sabote etmek isteseydim, yapacağım şey tam olarak bu olurdu. İşin içine kayıp kıtalar, uzaylılar, onbin-yıl mertebesinde zaman dilimleri gibi cürretkar iddalar eklerdim ki birkaç fanatik dışında kimse inanmasın.
Cidden komplo teorisi şüphesi var bende bu noktada..
Doğru noktadan tutarsak tarihimizi ayağa kaldırırız. Bakın "Türk" kelimesini kullanmadan hindistan tarihini anlatıyorlar. (Yabancı belgesel kanallarından söz ediyorum) Bunlar Jean Paul Roux okumuyor mu yoksa bir kasıt mı var??
Çoğumuz bir haksızlık olduğunu sezinliyoruz ama hep yanlış meydanlarda savaşıyoruz ve boş işlerde enerjimizi harcıyoruz. Mesela Çin'de beyaz büyük bir piramit olduğu ve Çin hükümeti tarafından dünyanın gözünden saklandığı söyleniyor. Bilmem duydunuz mu..

Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2009, 14:36:48 »
evet o piramit aynı mısırdakiler gibi. ahmet bey eğer iş komplo teorilerine kalsa dünyanın kutuplarından 83.paralelelerin olmadığı, dünyanın içinin boş olduğu ve yer altında yaşayan medeniyetlerden de bahsediliyor. bunlar doğru olmayabilir. ama birileri tarihi bizim aleyhimizde kullanmaya çalışıyor. ben bunu söylemeye çalışıyorum. uzaylılar falan değil de bizden binlerce yıl önce yaşamış teknik ve bilimsel yönden dasha gelişmiş fakat isyanları yüzünden Allah tarafından helak edilmiş uygarlıklar ve kavimler var. Kur'an-ı Kerim'de de geçer zaten.

Kaldı ki Gazi Mustafa Kemal bizim bildiklerimizden çok daha fazlasını biliyordu. Çanakkale savaşından sonra "Truvalıların intikamını aldık" demiş kendisi mesela.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2009, 14:38:12 »
çok ilginç değilmi
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2009, 15:49:29 »
Ahmet Bey, paylaşım için teşekkürler. Gerçekten büyük bir zevkle ve ilgiyle okudum makaleyi. Makalede bahsedildiği üzere Türkler'in farklı açılardan da değerlendirildiğini duymuştum ama bu kadar ayrıntılı bir makale okumamıştım. Öyle anlaşılıyor ki, bütün bu objektif değerlendirmeler, Avrupa devletlerinin Türkler'i bir öcü gibi gösterip halklarının motivasyonlarını yükseltme çabalarına kurban gitmiş gibi görünüyor. Aslında burdan bizim de bazı dersler çıkarmamız gerekiyor. Tarihi olayları ve medeniyetleri önyargı ve duygularımızdan arınıp objektif bir şekilde mümkün olduğu kadar çok kaynaktan inceleyip değerlendirmemiz gerekiyor.