Gönderen Konu: 2020 Corolla Fabrikasyon Geri Görüş Kamerası Hakkında  (Okunma sayısı 4024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 27 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bildiğiniz gibi bu kameranın çözünürlüğü düşük ve geri görüşte sabit iki çizgi var ama artık birçok araçta dinamik olarak direksiyona bağlı gidilecek yönü gösteren üçüncü çizgi de mevcut fakat bu bizde yok.

İnternette alttaki videoya denk geldim denedim fakat olmadı , acaba bu durum bölge farkından mıdır? Amerika ve avrupa versiyonlarda farklılık var bildiğim kadarıyla

** Note: Not all Toyota vehicles have the Dynamic Backup Camera, if you are unaware if your vehicle has this, feel free to call us at 905-451-7235**

video altındaki ifade bu şekilde bütün Toyota araçlarında olduğundan bahsetmiş, bu durum hakkında bilgi sahibi olan var ?

Bir de bu kameranın çözünürlüğü çok düşük, acaba dışarıdan sadece kamera alsak şuanki kamerayla değiştirip sorunsuzca kullanabilir miyiz ?

Bu da başka bir tanıtım videosu

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: 2020 Corolla Fabrikasyon Geri Görüş Kamerası Hakkında
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2020, 13:19:57 »
benim bildiğim avrupada ki araçlarda denso/panasonic ünite mevcut bunun içeriği ve özellikleri ile amerika da kullanılan entune3 ünite arasında yazılımsal ve görsel farklar var
ayrıca çözünürlük gayet iyi bizde görüntü olarak
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2020, 15:26:36 »
benim bildiğim avrupada ki araçlarda denso/panasonic ünite mevcut bunun içeriği ve özellikleri ile amerika da kullanılan entune3 ünite arasında yazılımsal ve görsel farklar var
ayrıca çözünürlük gayet iyi bizde görüntü olarak

Evde bir tane de 2019 Rio var ve içinde gelen arka kameranın görüntüsü bizdekine göre çok daha net ve direksiyonun yönüne göre üçüncü bir çizgi var aynı bu videodaki gibi , ona kıyaslayınca sormak istedim.Eğer sadece kamera modülünü değiştirerek böyle birşey mümkünse harika olur. Görüntü netliğini belki ayarlardan kurcalarsam biraz daha iyileştirebilirim bilemiyorum biraz ışık oyunu ile.

Teşekkürler cevap için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2020, 16:15:01 »
Bildiğiniz gibi bu kameranın çözünürlüğü düşük ve geri görüşte sabit iki çizgi var ama artık birçok araçta dinamik olarak direksiyona bağlı gidilecek yönü gösteren üçüncü çizgi de mevcut fakat bu bizde yok.

İnternette alttaki videoya denk geldim denedim fakat olmadı , acaba bu durum bölge farkından mıdır? Amerika ve avrupa versiyonlarda farklılık var bildiğim kadarıyla

** Note: Not all Toyota vehicles have the Dynamic Backup Camera, if you are unaware if your vehicle has this, feel free to call us at 905-451-7235**

video altındaki ifade bu şekilde bütün Toyota araçlarında olduğundan bahsetmiş, bu durum hakkında bilgi sahibi olan var ?

Bir de bu kameranın çözünürlüğü çok düşük, acaba dışarıdan sadece kamera alsak şuanki kamerayla değiştirip sorunsuzca kullanabilir miyiz ?

Bu da başka bir tanıtım videosu

OLMADIĞINDAN... Direksiyon sensöründen veri alması lazım bu özellik için. Çok da gerekli bir durum değil bence. Kameranın açısı gayet geniş, alıştıktan sonra bir sorun yaşanmaz.
Değişim konusunda soketine bakmak lazım. Ama temel olarak +, -, sinyal kabloları bulunur. bu 3 kablo soketlerde çözülürse, yeni alınan kamera önceki kameranın soketlerine lehimlenebilir. GreenYi 170derece  hd görüntü kalitesinde kameralar sunuyor. Arkadan sonra öne de aldım yakın zamanda vision aracıma montajını yapacağım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2020, 16:26:11 »
@Mutlu Tekir (30216) 'Not'  a dikkat etmemişim cümle başındaki kusura bakmayın, Rio'dan sonra bu araca alışmak biraz zorladı araç fazla uzun ona göre o yüzden kameradaki o özellik bizim Corolla'larda da olsaydı güzel olurdu çünkü çok fazla da araç kullanmadığım için alışmak uzun sürecek gibi. Kamera ayarlarını biraz kurcalayıp daha net görüntü elde edemezsem GreenYi  kameralara da bakarım artık .

Teşekkürler cevap için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 2020 - 1.6 Dream MDS
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2021, 21:47:57 »
Merhaba arkadaşlar, corolla 2020 dream paket aracım. Geri görüş kamerasının açısı bozuldu durduk yere. Daha önce plaka görünmezken, biraz daha aşağı inmiş durumda acısı, plakanın neredeyse 1/3 kısmı görünüyor neredeyse. Bunu düzeltmemin bir yolu var mı?
Toyota Corolla 2020 - 1.6 Dream MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2021, 14:15:52 »
Merhaba arkadaşlar, corolla 2020 dream paket aracım. Geri görüş kamerasının açısı bozuldu durduk yere. Daha önce plaka görünmezken, biraz daha aşağı inmiş durumda acısı, plakanın neredeyse 1/3 kısmı görünüyor neredeyse. Bunu düzeltmemin bir yolu var mı?
Önceden böyle olmadığına emin misiniz? Herkes ekranda plakayı görüyor çünkü ben dahil. Öyle olmasa tamponu göremeyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2021, 14:57:13 »

Aynı araç bende de var. Aracı aldığım günden beri kamerada plaka görünüyordu. Hâlâ da öyle. Bence sizin dikkatinizi yeni çekmiş. Sorun yok bence.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2021, 15:11:56 »
2019 model dream paket aracımda da aldığımdan beri plaka görünüyor. Sıkıntı yok gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 2020 - 1.6 Dream MDS
  • Kilometre: 3500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2021, 16:04:37 »
Teşekkür ederim cevap için, serviste de baktım aynıydı.
Toyota Corolla 2020 - 1.6 Dream MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2021, 11:57:00 »
Olur da plakayı unutursanız geriye takıp bakın diye yapmışlar.  :D